Jump to content

Featured Replies

Posted

Avionom jest´ najbolje, ali 220+ e :)

Znam da ima neka fora valjda do Soluna vozom, pa onda se preseda do Atine ili tako nešto?

Ili je bolje autobusom?

I koliko to sve otprilike košta?

Može neko da mi prenese iskustva ko je skoro bio.

Hvala.

Najbolje da uzmes balkan flexipass voznu kartu, pa iz BGa do Soluna, a onda Solun-Atina. Ta karta kosta oko 50 evra za mlade do 26 god, a oko 80 evra za starije od 26. U okviru nje imas 5 voznji u roku od 30 dana. Koristi opciju search, dosta je pisano o tome ove na forumu. Naravno, stopom je uvek najjeftinije, to bi vec, npr, Chivitli trebalo da ti prenese utiske  :)

Ne bi preporucio balkan flexipass jer se ne isplati da to Atine putujes 30 i vise sati. Uz to imaj na umu da u Solunu ako zelis da brzo stignes do Atine moras da doplatis nekih 15 do 25 evra zavisai od vrste voza bez obzira sto ti imas kartu. Unjihovim vozovima nema stajanja. Povratna karta autobusom beograd atina je 95 evra polazaka sa autobuske stanice u Beogradu u 18h dolayak u Atinu je u 12:30h.  Za povratak iz Atine proveraj povremeno cene JATa ja sam se pre nedelju dana vratio iz Atine za samo 5000 dinara avionom. Verovatno spustili cenu karte jer u avionu od 126 sedista samo je 14 bilo zauzeto.

31 jula bilo je zabranjeno da se stoji u bilo kom vozu, morao si da kupis tj doplatis kartu za sedenje provereno iz licnog iskustva

Moguce da su se opametili, pa dodali koji vagon, jer je na toj liniji uvek guzva. 25. septembar 2006., bilo dozvoljeno da se stoji :D

Unjihovim vozovima nema stajanja.

Pre nedelju dana puno ljudi je stajalo u vozu Atina-Solun.

Ukoliko nemaš uslova za avionski prevoz, normalno najekonomičnije prevozno sredstvo jeste autobus.

Nekolicina agencija iz Beograda obavlja redovni prevoz Beograd-Solun-Atina-Beograd.

Ja konkretno znam za turističku agenciju ``Alamanis``, locirani su u blizini Hrama Svetog Save.

Kada sam ja zvao da se informišem o polascima i ceni, to je bilo pre otrpilike tri meseca cena je bila oko 7.500 hiljada dinara(povratna karta). Pored ``Alamanisa`` redovne polaske ima i agencija ``Falcon`` s` tim što su oni bili malo nepouzdani. Rekli su da im polasci za Atinu zavise od prebukiranosti autobusa. Inače, sve te redovne linije se saobraćaju na relaciji Beograd - Solun - Atina. U Solunu je zadržavanje maksimum 30 minuta.

Što se tiče železnice, polasci su redovni, tj. svakog dana, ne znam tačno u koje vreme. Voz se saobraća Beograd - Solun, a zatim se iz Soluna hvata voz za Atinu. Jedini problem kod voza jeste kašnjenje.