Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako za Temišvar, ja sam tako raspoložen da vozim i za Budimpeštu, u jednom pravcu oko 33 eur sa sadašnjom cenom plina (dakle samo putni trošak, vožnja je iz zadovoljstva), sa kućne adrese na odredište. Naravno ovo se isplati samo onima koji putuju udvoje ili utroje.

Moguće su i druge destinacije (Sofija, Sarajevo, itd), sve što je do par stotina kilometara.

napomena: split sa teme o Orange ways; iako goranvu nije nameravao da otvori novu temu, ipak je ovo nešto sasvim drugačije od originalne priče :)

@ Goranvu - kako stojis sa hostesama u tim kolima ? Klopa i pice po izboru ?  ;D Salu na stranu, dubok naklon i samo malecni predlog da otvoris posebnu temu (sa okvirnim cenama, putanjama, vremenima) jer verujem da bi mnogi bili zainteresovani  klanj:: klanj::

• Author

:) Od dodatnih usluga, takođe besplatnih, nudim:

-  usputno stajanje na bilo kom mestu po potrebi

- prolazak kroz grad koji klijent eventualno želi da vidi

- prirodnu ventilaciju (nema klime)

- muziku (ako se zahteva) 

- opuštenu i prirodnu atmosferu

Vozač iskusan i odgovoran.

Mislim da bi posebna tema delovala previše pretenciozno, tako da ako neko ovde nabasa, to je to.

:) Od dodatnih usluga, takođe besplatnih, nudim:

-  usputno stajanje na bilo kom mestu po potrebi

- prolazak kroz grad koji klijent eventualno želi da vidi

- prirodnu ventilaciju (nema klime)

- muziku (ako se zahteva) 

- opuštenu i prirodnu atmosferu

Vozač iskusan i odgovoran.

Mislim da bi posebna tema delovala previše pretenciozno, tako da ako neko ovde nabasa, to je to.

a koje usluge naplacujes? :)

Meni je verovatno promaklo, iz kog grada polazis? Ja sam u svakom slucaju zainteresovana. Ako bog da i ukinu vize, putovace se na prolece!  :D

• Author

Naplaćujem sve usluge vezane za izradu i održavanje softvera ili hardvera :)

A što se tiče proleća sledeće godine, eh eh, pa nisam ja sad na tacni za ceo život... ako se oženim neće moći tako...  nono  :cryy:

Živim u Beogradu.

Izvini, nisu mi bili poznate te informacije  ;). Imacu to u vidu i pozuricu s putovanjem. U svakom slucaju, i ako ne uspem da organizujem ove godine (jer ne zavisi samo od mene), prvo cu tebe  :stop: pa cu tek onda traziti druge varijante.  :)

Gorane, jel mozes da mi posaljes na pp mail, pod uslovom da si free sledecih datuma - dve moje drugarice idu 2. ili 3. avg u Budimpestu na aerodrom i vracaju se 18.

Moguce da bi te kontaktirale...

Hvala!

:mah:

Kako za Temišvar, ja sam tako raspoložen da vozim i za Budimpeštu, u jednom pravcu oko 33 eur sa sadašnjom cenom plina (dakle samo putni trošak, vožnja je iz zadovoljstva), sa kućne adrese na odredište. Naravno ovo se isplati samo onima koji putuju udvoje ili utroje.

Moguće su i druge destinacije (Sofija, Sarajevo, itd), sve što je do par stotina kilometara.

Da li si raspolozen da nas vozos od Osijeka do Beograda u sredu 29.07. oko 14-15h? Hvala u napred!

• Author

Dule, žao mi je ali jedino kroz Hrvatsku ne smem da vozim, jer imam prebivalište i tamo, pa bi ulazak sa BG tablicama dakle bio carinski prekršaj. Sorry...

Hteo sam da napišem odmah da Hrvatska nije opcija, ali reko neću da smaram sa detaljima...

golosina, tebi ide pp

• 1 month later...

Dule, žao mi je ali jedino kroz Hrvatsku ne smem da vozim, jer imam prebivalište i tamo, pa bi ulazak sa BG tablicama dakle bio carinski prekršaj. Sorry...

Hteo sam da napišem odmah da Hrvatska nije opcija, ali reko neću da smaram sa detaljima...

golosina, tebi ide pp

Gorane, ne znam na kakav carinski prekrsaj mislis, ali ja sam do sada barem 20tak puta isao preko Hrvatske, za BiH, i nikada me nista nisu pitali, a vozio sam svoja kola BG table, a takodje imam prijavljeno prebivaliste i u Hrvatskoj.

Sto bi po naski rekli, ima me svuda :)

• Author

Najverovatnije nisi rođen u Hrvatskoj, što oni prvo pogledaju kad ti uzmu pasoš (a ti im najverovatnije daješ srpski). Ja sam rođen u Hrvatskoj, i ako pokažem srpski pasoš onda me pitaju da li imam i hrvatska dokumenta. Ti si koristio srećnu okolnost, ali da je nekom cariniku palo na pamet da pogleda imaš li prebivalište i kod njih, mogli su da ti oduzmu kola. Kao što si verovatno čuo vest pre neki dan, i naši su počeli da primenjuju taj zakon koji je odavno na snazi. Ne možeš biti privilegovan u odnosu na druge građane, nažalost, mada bi nama sa dva prebivlišta to odgovaralo. Nikoga ne interesuje da li ti imaš prebivalište još i na Marsu, suština je da ako u određenoj zemlji imaš prebivalište, onda ne možeš voziti strane tablice, osim 6 meseci od dana prijave boravka (radi selidbe itd). Ja sam imao sreću da sam to saznao tik pred istek tih 6 meseci kada je hrvatska carinica na prelazu kod Bihaća htela da mi oduzme kola, iako sam tada još imao ličnu kartu za strance u Hrvatskoj (nemam hrv. državaljnstvo od rođenja, iako sam rođen tamo), međutim još nije prošlo 6 meseci pa je morala da me pusti. Slično su mi posle rekli hrvatski policajci i na jednom drugom prelazu. Ako ti nije jasno, pojasnicu jos u sledecem postu.

Pozdrav!

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

nadam se da je ponuda još uvek aktuelna :)

nas dvoje bi išli od Beograda do aerodroma u Temišvaru između 19-22.12, a vraćali se 02.01, jel postoji mogućnost povratka sa tobom? :)

mislili smo ići svojim kolima,ali se ne usuđujemo da ih ostavimo na aerodromu u T.

- suviše su laka za obijanje  ::crazy:

Aerodrom u Temisvaru je ogradjen i scuvan od strane obezbedjenja i to dobro cuvan jer ih ima stalno nekoliko cuvara koji se seckaju. Sto se tice ostvaljanja kola tamo to ti je 10 puta sigurnije nego da ostvis u Beogradu na bilo kom cuvanom parkingu.

Slobo,

hvala na informaciji!

drago mi je to čuti, razmislićemo onda i o tome :)

pretpostavljam da se naplaćuje, imaš li predstavu o ceni?

:mah:

Mene je 7 dana kostalo oko 36 eura u protivrednosti rumunske nacionalne valute. A ako ostajes vise od nedelju dana onda uzmi kartu na mesec dana 200LEI to ti je oko 46EUR ali obavezno da ostavis kola na PARKING II on je duplo jeftiniji. Znaci kad dodjes do kruznog toka i nastavis oko kruznog toka za 270 stepeni i vozis jos 20-ak mentar i imas rapu za drugi parking ko je fakticki odma do prvog ali je jeftiniji duplo. I kad parkiras kola odes na salter za placanje parkinga i kazes da ti treba da ostavis kola na 10 dana oni ce ti dati neku plasticnu neobelezenu karticu i nju ponesi sa sobom ona ce ti trebati kad se budes vratio da platis parking.

Super,

hvala puno! informacije iz prve ruke zlata vrede :)

Jovane hvala na linku, nisam se setila da potražim  :-[

I spremi njihovu lokalnu valutu jer ovi LOPOVI iz njihovog parking servisa na aerodromu zvanicno neprimaju EUR pa onda kao cine ti uslugu i gledaju kako da te oderu za svaki evro.

Ja sam se jednom toliko iznervirao da se umalo nismo tamo potukli  :maddd:, ej bre lopovi zna da vikendom neradi menjacnica koja je 5metar od njihove kase i kaze nema cena duplo, umesto 0.7eur on a trazi 2eur, nije neka razlika al iz principa necu da ima platim. I na kraju izadjem, sednem u kola, dodjem do rampe, obezbedjenje vidi da se rampa nedize i dodje, ja mu lepo objasnim (na englesko-srpskom jer tu kombinaciju on rece da razume) u cemu je problem, covek samo izvadi svoju karticu prinese automatu i rampa se dize uz njegov osmeh i bon voyage  :mah: ja mu ponudio i pare ali covek uctivo dobio.

Ne znam nisam pokusavao da platim karticom ali bi trebalo. Inace imas bankomat u prostoriji pored pa mozes podici kes sa njega, prima sve kartice.

• 1 month later...

i btw, ne mogu da nadjem na forumu, a sve mi se cini da je bilo negde saveta oko puta do aerodroma u temisvaru. da li se lako nalazi kad se ide kolima, ima li oznaka? vama sto ste isli iz ns, koliko vremena treba da se stigne do samog aerodroma? da li ste ikada cekali na granici nesto ekstremno dugo, itd?

Aerodrom se pronalazi lako jedino sto je on gledano iz Srbije sa druge strane Temisvara. Ali evo kako ces objasniniti najlakse mami: Kad udje u Temsvar ide samo pravo dokle god put ima dve trake u oba smera (ili jos bolje nek prati semafore, na cetvrtom semaforu nek skrene levo) zatim posle 300 metara nalizi na kruzi tok i tu skrece na drugom izlazu (gledano od ulaska u kruzni tok skrece za nekih 60 stepeni :) ), zatim vozi dalje i opet ulazi u kruzni tok i skrece na drugom izlazu (gledano od ulaska u kruzni tok skrece za nekih 210 stepeni) i onda samo pravo dok neizadje iz Temisvara i posle 3-4km naleti na jedan veliki kruzni tok i u njemu izadjen na drugom skretanju i samo pravo do aerodroma. Oznaka za aerodrom ima ali ne bas cesto koliko bi trebalo.

Kazi mami da pogleda Google Maps ili nek kupi/pozajmi GPS ako nije sigurna. Takodje uvek moze da pita ljude samo nek kaze Timisoara Aerporto i uputice je gde treba.

Iz NS-a do aerodroma u Temisvaru mi treba izmedju 2:30min i 3h sve zavisi od guzve na putu a jos vise od policije (kad niko neblica onda izmedju mesta uvek vozim oko 120km/h a kad blicaju vozim po propisima). U Rumuniji u naseljenim mestima strogo postujem ogranicenje od 50km/h a van naseljenih konstantno vozim 120km/h.

Sto se tice granice nikada se nisam zadrzao vise od 15-ak minuta. Samo jednom do sada mi se desilo da imam dvoje kola ispred sebe, uglavnom su nijedna ili retko kad jedna. Evo sad su mi se zalili policajci na prelazu da za smenu od 12h imaju cak i do 80 vozila :roll: proklinju ukidanje viza jer je pre prosek bio 15 vozila a bilo je dana i bez ijednog.

Od kad su nam ukinute vize i rumuni su ubrzali proceduru tako da sad racunaj 5min nasa granica i 5-10min rumunska i to je to. Napomeni majci da nezaboravi da kupi vinjetu, sad se kupuje nekih 50 metar od granice u nekoj trafici sa leve strane. Nek uzme onu za 7 dana kosta 3 EUR i nek spremi EUR-e ili Leie jer samo to primaju.