Jump to content

Featured Replies

• Author

Samo bih dodao da je aerodrom na putu koji vodi u Lugoj, Sibiu i Brasov, tako da ako se vozač izgubi u gradu, a nema putokaza za "aeroportul", uvek može da sledi pravac za bilo koji od ova tri grada.

Sa tog glavnog puta je skretanje ulevo na aerodrom malo nejasno označeno. Čovek bi očekivao jasnu i veliku oznaku da tu treba skrenuti, i oznake na asfaltu koje ga jasno vode, međutim taj izlaz izgleda maltene kao da su neki radovi u toku. Aerodrom se ne vidi sa glavnog puta, jer je udaljen, tako da se ne treba na to oslanjati.

Jel postoji neki gradski prevoz koji vozi direktno do aerodroma iz centra/bilo kojeg dela Temišvara?

Izmena: našao sam na forumu, pod drugom temom - bus br. 26 vozi iz centra do aerodroma

Sa tog glavnog puta je skretanje ulevo na aerodrom malo nejasno označeno. Čovek bi očekivao jasnu i veliku oznaku da tu treba skrenuti, i oznake na asfaltu koje ga jasno vode, međutim taj izlaz izgleda maltene kao da su neki radovi u toku.

Nema vise radova na putu sad je tu veliki kruzni tok.

Jel postoji neki gradski prevoz koji vozi direktno do aerodroma iz centra/bilo kojeg dela Temišvara?

Postoji gradski prevoz vidjao sam buseve ali ne znam koja linija i gde vozi

Aerodrom se pronalazi lako jedino sto je on gledano iz Srbije sa druge strane Temisvara. Ali evo kako ces objasniniti najlakse mami: Kad udje u Temsvar ide samo pravo dokle god put ima dve trake u oba smera (ili jos bolje nek prati semafore, na cetvrtom semaforu nek skrene levo) zatim posle 300 metara nalizi na kruzi tok i tu skrece na drugom izlazu (gledano od ulaska u kruzni tok skrece za nekih 60 stepeni :) ), zatim vozi dalje i opet ulazi u kruzni tok i skrece na drugom izlazu (gledano od ulaska u kruzni tok skrece za nekih 210 stepeni) i onda samo pravo dok neizadje iz Temisvara i posle 3-4km naleti na jedan veliki kruzni tok i u njemu izadjen na drugom skretanju i samo pravo do aerodroma. Oznaka za aerodrom ima ali ne bas cesto koliko bi trebalo.

Kazi mami da pogleda Google Maps ili nek kupi/pozajmi GPS ako nije sigurna. Takodje uvek moze da pita ljude samo nek kaze Timisoara Aerporto i uputice je gde treba.

Iz NS-a do aerodroma u Temisvaru mi treba izmedju 2:30min i 3h sve zavisi od guzve na putu a jos vise od policije (kad niko neblica onda izmedju mesta uvek vozim oko 120km/h a kad blicaju vozim po propisima). U Rumuniji u naseljenim mestima strogo postujem ogranicenje od 50km/h a van naseljenih konstantno vozim 120km/h.

Sto se tice granice nikada se nisam zadrzao vise od 15-ak minuta. Samo jednom do sada mi se desilo da imam dvoje kola ispred sebe, uglavnom su nijedna ili retko kad jedna. Evo sad su mi se zalili policajci na prelazu da za smenu od 12h imaju cak i do 80 vozila :roll: proklinju ukidanje viza jer je pre prosek bio 15 vozila a bilo je dana i bez ijednog.

Od kad su nam ukinute vize i rumuni su ubrzali proceduru tako da sad racunaj 5min nasa granica i 5-10min rumunska i to je to. Napomeni majci da nezaboravi da kupi vinjetu, sad se kupuje nekih 50 metar od granice u nekoj trafici sa leve strane. Nek uzme onu za 7 dana kosta 3 EUR i nek spremi EUR-e ili Leie jer samo to primaju.

Najlakse je da samo prati putokaze za Lugoj.

Ja sam bio u Rumuniji X puta u poslednje 3 godine i nikada nisam kupio vinjetu. Vozio sam uglavnom u pogranicnim podrucjima- od Vrsca do tromedje Madjarske, Ukrajine i Rumunije. Vise puta su me policajci zaustavljali (jedan je cak hteo da mi naplati kaznu za svetla, ali nije uspeo ;)), ali vinjetu NIKADA nisu trazili.

Izgleda da nisu tako striktni prema nama, jer ni mi njima ne naplacujemo putarine.;)

Imam ja jedno pitanje za Madjarsku.

Da li vinjete treba da se kupuju samo za autoput ili za sve puteve?

Ja sam prosle godine isao magistralom (kroz naselja), nisam uzeo vinjetu, niti mi je bilo ko trazio. Da li sam samo imao srece? Pitam, jer planiram da idem ponovo ovih dana...

Vinjete su za autoput, mozes da ih kupis na svakoj pumpi i za 4 dana kostaju 4.5 evra!

Za regionalne puteve mislim da ne trebaju, mi ih barem sada nismo uzimali, a secam se da je vozac nase ekskurzije namerno isao lokalnim putevima kako bi izbegao placanje vinjete.

E da, na pumpi te pitaju koji ti je registarski br auta, i daju ti samo potvrdu u obliku fiskalnog racuna.

U Madjarskoj se placa putarina samo za koriscene autoputa. Ne placa se putarina tj moze se koristiti autoput koji je obilaznica oko Segedina (od granice do izlaza Szeged eszak), oko Budimpeste M0 i oko Kecskemeta. Tu na nekim ulazima pise da treba vinjeta ali se to odnosi na kamione i autobuse.

Ima li zainteresovanih za BG-Temisvar,moze jedan pravac moze oba, moze preko Zrenjanina i Crnje, moze preko Vrsca, polazak sreda ujutru 20.01 povratak oko ponoci u nedelju 24.01? Moze mojim kolima moze vasim, delimo troskove i dosadu bla bla bla

Trazih,trazih ali ne nadjoh, a cini mi se da sam negde procitao o ovome sto cu da pitam :)

Da li je potrebna neka vinjeta do Temisvara ili ne,jer koliko se secam od grane nema mnogo do tamo, i cini mi se da nije autoput?

I da li neko moze reci da li je tacno sto pokazuje viamichelin da ima 160 km do Temisvara?

Треба ти вињета за Румунију. Има приближно 160 км, можда и који километар више у зависности из ког дела града крећеш и који део Темишвара је виамишелин узео за рачунање.

Hvala Jovane,

i moram jos jednom da pitam,zna li neko da li ima negde da se nadju cene putarina i troskova na putavima evrope,sem viamichelina :) ?

Iako stoji znak za vinjetu cim se predje granica mislim da je to samo informacija kako se naplacuju putevi a vinjeta je potrebna samo za zadnjih 10tak km pre TM kad se ide preko Vrsca(tad ima oko 160 km) i to je debilno. Vinjetu mozete da kupite i pre nego sto pocne taj kvazi autoput na pumpi u mestu Sag spremite 12.65 leja inace ce vam traziti 5 eur. Kad se ide preko Crnje ne treba vinjeta.

Iako stoji znak za vinjetu cim se predje granica mislim da je to samo informacija kako se naplacuju putevi a vinjeta je potrebna samo za zadnjih 10tak km pre TM kad se ide preko Vrsca(tad ima oko 160 km) i to je debilno. Vinjetu mozete da kupite i pre nego sto pocne taj kvazi autoput na pumpi u mestu Sag spremite 12.65 leja inace ce vam traziti 5 eur. Kad se ide preko Crnje ne treba vinjeta.

Koliko je ovo sigurno? Ima li negde oficijelna infomacija na netu?

Ja cesto putujem na relaciji NS-Temisvar pa bi mi ovo znacilo

Вињета је по прописима ОБАВЕЗНА за све категорије путева у Румунији. Ево један линк са википедије http://en.wikipedia.org/wiki/Vignette_%28road_tax%29#Romania

Можда негде постоје полицајци који толеришу непоседовање исте али исто тако је могуће да те заустави врло нетолерантан па да радиш месец дана за казну. Не играј се и купи је јер је обавезна а није ни скупа.

Nemoj da siris dezinformacije.To nije auto put nego put sa 4 trake. Vinjeta je obavezna na svim evropskim i zupanijskim putnim pravcima (99 % puteva),i kazna vam je izmedju 200 i 400 EUR,nemojte se igrati! Ja sam platio kaznu 2 puta,i to zato sto imam vise vozila pa uspem da ispratim kada kom vozilu istekne. I nisu vam naplatili kaznu jer s' vremena na vreme izadju na put,i kontrolisu vinjete. I to ne policajci,nego ljudi iz uprave za puteve.

Rumunski carinici su mi rekli da kupim vinjetu kao sto sam vec rekao na toj pumpi u mestu Sag. Nista onda smo to razresili treba za sve puteve.

Rumunski carinici su mi rekli da kupim vinjetu kao sto sam vec rekao na toj pumpi u mestu Sag. Nista onda smo to razresili treba za sve puteve.

Nisam hteo da te uvredim,nego stvarno mi je frka od njih. Pukao sam brdo para na te dve kazne :)

Taman posla hvala ti na objasnjenju mogli su i mene da oderu. Mislim da bi pojeo svoja dokumenta pre nego sto bi im platio tolku kaznu  ::crazy:

Taman posla hvala ti na objasnjenju mogli su i mene da oderu. Mislim da bi pojeo svoja dokumenta pre nego sto bi im platio tolku kaznu  ::crazy:

I to na licu mesta moras da platis.  :LOLLL:

Bolje pojedi "kontrolore" jeftinije je  ;D