Jump to content

Featured Replies

Jel' zna neko da li vozovi u Rumuniji imaju obicaj da kasne kao kod nas, npr. linija Jimbolia(Zombolj)-Temisvar?

Pitanje vezano za parking na temisvarskom aerodromu

Planiram da sredinom aprila idem iz temisvara za rim

a krajem maja tagodje iz temisvara za madrid

Ako se uzme parking karta koja vazi 2 meseca, da li moze da se izlazi i ulazi na parking vise puta. ondnosno prvi put bi parkirao recimo 18.04 pa napustio 23.04 pa bih ponovo parkirao 17.05 i ponovo napustio 24.05. Da li je to izvodljivo ili karta prestaje da vazi kada se prvi put napusti parking?

• Author

Najverovatnije je moguće, čim postoje opcije i za 12 meseci. Ne verujem da su cenovnik za parking pretplatu pravili i za nekoga ko će da odleti i ostavi kola godinu dana na aerodromu, nego za one koji redovno lete.

Pitanje vezano za parking na temisvarskom aerodromu

Planiram da sredinom aprila idem iz temisvara za rim

a krajem maja tagodje iz temisvara za madrid

Ako se uzme parking karta koja vazi 2 meseca, da li moze da se izlazi i ulazi na parking vise puta. ondnosno prvi put bi parkirao recimo 18.04 pa napustio 23.04 pa bih ponovo parkirao 17.05 i ponovo napustio 24.05. Da li je to izvodljivo ili karta prestaje da vazi kada se prvi put napusti parking?

Moguce je jer nedobija odstampanu karticu nego plasticnu koju neubacuje u automat nego samo primaknes automatu i moses je koristiti koliko hoces puta.

Negde između Zrenjanina i Đale ćete naleteti na ovu vetrenjaču

http://img9.imageshack.us/i/37411286.jpg/ (ovo sam čuvao za pogađajte gde je ovo temu, ali nikako da dođem na red).

Moze li neko malo preciznije da mi kaze gde je tacno ova vetrenjaca. Ovih dana cu stopirati po ovom kraju pa ne bih da rizikujem da je promasim :).

• 4 weeks later...

Gde se na ulazu u Rumuniju kupuje vinjeta? Na granicnom prelazu, na benzinskim pumpama, ili negde drugo?

Bio sam X puta, nikada mi je nisu trazili, ali sutra idem malo dalje, pa ne bih da rizikujem...

Gde se na ulazu u Rumuniju kupuje vinjeta? Na granicnom prelazu, na benzinskim pumpama, ili negde drugo?

Sto se tice prelaza kad se ide iz Vrsca...

Na samom granicnom prelazu izmedju nasih i Rumuna.Mozda ima jos negde,ali mi smo tu kupili

Sa desne strane, zuta kucica(mislim da je u pitanju).Dobices i racun(fakturu) i to ne bacaj, nego lepo stavi u kasetu, jer je neko spominjao da su mu i to trazili rumunski panduri...

• 2 months later...

Da li je obavezno sedište za dete u kolima kroz Rumuniju? Moj auto nema pojaseve za zadnja sedišta. Ako je obavezno, onda moram da odustanem od putovanja kolima i moram Geom.

ja sam bio bezmalo 100 puta u Rumuniji i nikada me nije zaustavila policija a i da te zaustave mislim da ni oni neznaju da li treba ili ne. Ja sam video da ljudi voze malu decu i bez sedista za dete i bez pojasa.

• 2 months later...

Da malo opet aktiviramo ovu temu :)

Drustvo, da li jeneko isao skoro kolima do Budimpeste, pa ako mze neki info kakvo je stanje,koliko je njihova vinjeta, koliko vremena otprilike treba iz BGD-a i tako to. Trebao bih da idem 26.09 da vozim neke drugare na aerodrom pa cisto da se raspitam na vreme?

Hvala

• 1 month later...

Treba mi hitan odgovor da li za Rumuniju treba medjunarodna vozacka dozvola ili zeleni karton?! U pitanju je put na jedan dan kolima u Temisvar. Hvala lepo unapred  :)

• Author

Zeleni karton je obavezan. Šansa da će ti tražiti međunarodnu dozvolu je užasno minimalna. Meni Rumuni nikad nisu to tražili, a ulazio sam bezbroj puta.

Ne zaboravi da uzmeš vinjetu (3 eur za 7 dana), kupuje se pre pasoške kontrole u posebnoj kućici. Ako to nemaš, a policija se pri povratku (ili negde u Rumuniji) seti da te kontroliše, možeš platiti žešću kaznu. Od pre nekoliko dana ne lepe se vinjete na staklo, nego samo dobiješ račun koji moraš da čuvaš. Na njemu je i broj tvojih tablica.

• 2 months later...

Samo da napomenem lično iskustvo sa "praćenjem putokaza za Lugoj (iliti Lugož u lokalnom izgovoru)". Ovo može da vas odvede na sasvim pogrešan put na južnoj strani grada. Mislim da je to stari put za isti grad ali nažalost on ne prolazi pored aerodroma. Ja sam verujući forumašima izabrao taj putokaz u odnosu na putokaz "Aeroport" ( :psuje:) kad me već vrag naterao....  :stupid:

Ono što mi je bilo najzanimljivije to je da sam u povratku sa pogrešnog puta takođe pratio znake za Lugoj (ali sad u suprotnom smeru  :bang:::crazy:), sve dok ponovo nisam naišao na znake za aerodrom koji su me izveli ponovo na e70 i tako sve do aerodroma.

Savet za vraćanje nazad. Samo pratite znake za Metro (cash & cary) koji su ubedljivo najzastupljeniji putokazi u celom Temišvaru i nepogrešivo prolazite kroz grad ...  :mah:

• 2 years later...

Na sajtu MUPa pise da ako posedujem novu vozacku dozvolu, medjunarodna mi ne treba. Da li je to tacno? Isto je i za BIH samo sto tamo je potreban zeleni karton a za Rumuniju ne. Hvala.

• 3 weeks later...

Evo me posle par nedelja sa najpreciznijim informacijama. Krenuli smo kolima do Bele Crkve. Tamo nam nasi policajci rekli da je u Rumuniji veoma los put i da ce mo ici samo prva druga do Temisvar aiz tog pravca??? Nisam nigde uspeo da proverim tu njihovu informaciju. Navodno su i vratili auto sa BG tablama koji je hteo isto u Rumuniju da predje. Ipak smo se odlucili na Vrsac, cekanje oko 10ak minuta na granici i do Temisvara fin put. isti kao i od Bele Crkve do Vrsca i do Temisvara posle. U povratku smo krenuli na Djerdap. Temisvar, Lugoj, Caransebes, Orsova i prelaz preko brane. Ljudi Rumunija ima milion puta bolje puteve kod nas. i to cela trasa do Dunava i dalje. Ogranicenje je vecinom 70 a moze da se tera i 150. Kod nasih mankija cim se predje i udje u Srbiju od Djerdapa preko Tekijem D. Milanovca i dalje Pocinje sa 80???? A moja preporuka je 40. Znaci nema rupa, da se nadjemo tu ali je zakrpa do zakrpe. Ili upupcena ili ispupcena zakrpa a 80.

3 Evra je 7 dana vinjeta da se vozis po celoj Rumuniji i po bilo kom putu, po zelji. Pozarevac - Nis oko 5 evra jedan pravac.

Putevi rekao sam fenomenalni, bolji nego u Hrvatskoj ili BIH. Oznake, rasveta, znaci na putevima daleko ispred nas. na svakih par kilometara znak koliko jos do najblizeg mesta. Cene iste i jeftinije nego kod nas...

I ono najglavnije sto sam pitao u prethodnom postu: Potreban je samo pasos, Nova dozvola (novi obrazac) i saobracajna i naravno vinjeta od 3 e kod tete ili cike i to je to!

• 1 year later...

Pozdrav svima

Drug i ja bi zapucali kolima do Temisvara za novu godinu, pa nas zanimaju granicne formalnosti ( znam da su Rumuni dosta striktni po pitanju prelaska preko, a u AMS bas i nisu znali najbolje da nam objasne sve formalnosti tipa osiguranja i iznosa za ulazak u zamlju  ), put i sve inforacije vezane za smestaj, i cene. Guglao sam li bas i nisam zadovoljan odgovorima, pa ako neka zna ista vezano za ovu temu nek se ne ustrucava sa savetima  :mah:

Samo napred, nema nikakve posebne procedure. Zeleni karton sigurno ne treba, niti bilo kakvo osiguranje. Pasoši se nadam se, podrazumevaju. Jedino je važno kupiti vinjetu, odmah po prelasku granice (žuta kućica na ničijoj zemlji na graničnom prelazu Vatin), koja košta 3 E za 7 dana.

Što se tiče puta, od Beograda pravac Pančevo, Vršac Temišvar. cca 160 km vožnja (sa granicom) oko 3 sata.

Srećan put!

Samo napred, nema nikakve posebne procedure. Zeleni karton sigurno ne treba, niti bilo kakvo osiguranje. Pasoši se nadam se, podrazumevaju. Jedino je važno kupiti vinjetu, odmah po prelasku granice (žuta kućica na ničijoj zemlji na graničnom prelazu Vatin), koja košta 3 E za 7 dana.

Što se tiče puta, od Beograda pravac Pančevo, Vršac Temišvar. cca 160 km vožnja (sa granicom) oko 3 sata.

Srećan put!

Hvala puno, idemo iz Novog Sada, pa ćemo na Zrenjanin, kakav je put na Rumunskoj strani ?