Jump to content

Featured Replies

Nisam valjda na ispitivanju :-)  Jedino što mi pada na pamet tako blizu centra je Veliko Blato u Krnjači, i ona bara kad se krene ka Pančevu mada mislim da ona nije baš tako velika. Mogli smo ovo i na kvizu, al' ajd sad.

• 2 weeks later...

u beogradu najviše volim detalje, kojih ima beskonačno. njih beležimo na sledećem sajtu:

http://www.skitaonica.com/

odaberite tag beograd i videćete šta smo do sada popisali :) taj projekat je tek u začecima, nije ni dizajn do kraja završen itd, ali kad se već priča o tome šta je u bg zanimljivo, ne mogu da odolim :) a ima i skitnji iz drugih mesta :)

Video sam mnogo gradova ali samo dva grada zauzimaju posebno mesto u mome srcu: Istanbul i Beograd.

Bez obzira kojim sve meridijanima budem shpartao za zivota, znam da je Beograd grad u kojem cu provesti ostatak svog kratkog zivota. Kao sto se moze voleti samo jedna zena ili jedan bog, tako se i samo jedan grad voli. Ni jedan grad koji sam dosad video ne slichi Beogradu. To je valjda zato sto je smesten na uscu dveju velikih reka. Volim Beograd iz dva narocita razloga:

1) priroda, zelenilo, setalista. Kazu da ukupna duzina svih recnih obala u Beogradu iznosi 200 km. Za ljubitelje prirode i setanja tu su Kalemegdan (sa carobnim pogledom!), Dunavski kej, Zemunski kej, Ada (i svi ostali kejevi), razni parkovi, Zvezdarska shuma, Botanicka basta, Kosutnjak... Nema im kraja. Najvise volim kada prelazim Brankov most u rano jutro, kada se ceo grad, Sava i krovovi kupaju u bledozutoj svetlosti...

2) dinamika, desavanja, nocni zivot. Beograd prosto vibrira. Toliko kafedzinica, klubova, splavova, pozorista, koncerata, festivala, raznoraznih desavanja... Grad sa najboljim nocnim zivotom. Jednom reci, grad koji poseduje sve. Sem mozda lepih gradjevina (ima i tu izuzetaka!), zbog cega i cujem cesto od ljudi kako kazu da grad nije lep, bla,bla... Pa valjda nisu fasade te koje daju dushu jednom gradu!

Najvise volim kada prelazim Brankov most u rano jutro, kada se ceo grad, Sava i krovovi kupaju u bledozutoj svetlosti...

E, to je nesto sto stvarno svima preporucujem. Volim pogled sa Brankovog mosta u svako doba dana!