Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo ovako kako je već stari gospodin Seneka rekao čuvenu rečenicu.......Ne nije 'Eureka'...... već  "Patria mea totus mundus est" , i kako sam nekako do sada obitavao u nekoj vrsti vakuma i unutrašnje kontemplacije, a vidim da ovdje ima izuzetno inteligentne đece koja mogu samo da su ponosna na svoje intelektualne kapacitete ,ljubav, vjeru i nadu koju su uložili u kreaciju ovog sajta, spremnost da pomognu  u nevolji drugu, kao i način na koju reprezentuju zemlju Srbiju...i ja sam, nekoliko hiljada godina kasnije, pomislio na ono Eureka, a da su pritom samo ukrštene riječi misli protutnjale sivom masom moje cerebralnosti, tako da sam riješio, zadivljen pozitivnom energijom, profesionalnošću kao i sumanuto obuzet anticipacijom predstojeće vizne liberalizacije nasuprot sveprisutne radikalizacije , a sa mišlju da vas iz komentara mogu skoro slobodno smatrati fameljom, da se obratim ovom uvaženom skupu mnogopozitivnih likova i likovki:), na čelu sa predsjednikom sa imenom čestitoga kneza,  a u vezi sa nekoliko pitanja koje će, nadam se uspjeti da razagnaju oblake sumnje veće nego one u 'Gorskom Vijencu'.Kako pleme moje snom mrtvijem spava, i u ovoj našoj državi gdje je više ono prvo nego Gora, nema sličnog kluba koji bi bio ekvivalent ovom uvaženom skupu, kako ni po svim sadržajima, samarićanskom duhu atmosfere, tako ni kategorijama jedinki koje visoko doprinose  kvalitetu ove kuće, usudio sam se, slično putniku namjerniku koga progone sumnje očaja sto strahova preko sedam mora i sedam gora, da, pravo podno moje sive mase, iznjedrim nekoliko pitanja, sa rizikom da ona budu trivijalna i notorna,  za sve vas, počev od čestitoga predsjednika kneza Lazara, Marine, Acketa, Makjavelija, Golosine, Duleta, Pedje i ostalih oficira i oficirki, nosilaca medalje putnika godine u izdanju Novosti.

Evo ovako:Slušaj kneže...i ostala braćo...(G.V.)

1)Već 32 godine udišem N, O, H, ali najviše N, no i pored toga što je Montenegro bogata travama i prirodnim ljepotama, a uz želju da barem malo vizinovskog duha

( kapetan Ivo Vizin) dam oblacima kroz magične riječi low cost...eh....pomislio sam na učlanjenje u CS ili HC, možda i u KPS, i time upoznam neke nove klince, neke

nove klince(Đ.B.).....ali sam onako svojski zapeo u ljuto gvožćje nedoumice sa pitanjem koje je tema moga topika, pa bih molio za malo vašeg čuvenog

samaričanskog duha u odgovoru, ali bez bijelog luka i papričice.Drugovi i drugarice, čuvajte me kao zenicu oka svog.

2)Eto recimo da ja budem afirmativan u mome pristupu cijeloj ovoj situaciji.Da li može da doprimese stvaranju bola glave činjenica da moj jednosoban stan bašnije

pista za sletanje roda i ždralova( bez uvrede za drage ptice) što se tiče komocije, posebno  za gospodu gospođice iz Evropske Unije, takodje je činjenica da bi

mogli da slučajno udahnu atmosferu i osjete, pored ovog zvaničnog  vjetra Sjeverca, i maestral mog đeda Mikana od preko devedeset ljeta, koji obitava kod nas

u stanu i koji, iako nesvjestan svoje povremene neobuzdanosti, zauzvrat pruža priče dostojne Dostojevskog, Diskaverija i  renesansnih putopisa-o prošlim

vremenima, prvom i drugom svjetskom ratu. ' Kopriva se po tome proglasila,

jer je  mnoge od gladi spasila,

i za to je treba u oltar metati,

i po njojzi služit liturđiju

neka narod pamti Austriju'

3)Ako već isto uradim što u 2),da li moram za moje goste da pbezbijedim BB, ili mogu da prođem samo sa B, a da nutritivne komponentu svoga bivstvovanja

dragi gosti sami finansiraju?Nije da u mom srcu nema duha o kome sam pričao ali, od crkavice koja služi za opravdanje egzistencije riječi 'moja plata' bi mogli

samo da jedu hleba i tišine, što bi dragi gospodin Pavić, a nikako jarca pečenog Djure Jakšića, naročito ne u gradskim restoranima i tavernama.

Za piće je već druga priča, imam vina rujnoga i domaće loze, gusle i stihove Djure Jakšića pride.....ali neću onu 'Evropi'...za goste iz EU.

Ostaje sve da vas pozdravim, i da se izvinim ako su za nekoga moje riječi proizvele negativnu reakciju.....Ma nemojte ljudi...tako počinje reuma.

A za đeda, šala mala........ bila je baba Krstinja do pre četiri ljeta, preminula u devedesetčetvrtoj, bistra žena, prava vidra, i gornji stihovi su njenih vijuga djelo.

Ostajte mi svi zdravo i veselo!

Evo jednog aforizma za kraj....Crnogorci pišu bijelo, Srbijanci pišu belo, a crno nam se isto piše:)  (autor B.M.)

Moj savet bi bio: ako hoćeš da te ljudi shvate ozbiljno, piši jasno i ozbiljno. Smisli šta hoćeš da kažeš/pitaš, i onda to iznesi tako da ne moram da se probijam kroz more nepotrebnih reči da bih došao do toga.

Naravno da nisi mator. Gostima ne moraš da obezbediš BB, dovoljan je i samo krevet. Može i pod, mnogi putuju sa vrećom za spavanje.

Rujno vino i loza su naravno +  :)

Прочитах прва три реда и попусти ми концентрација.

Nisi nipošto mator. U redu je čak i da ne možeš da ponudiš smeštaj. Možeš navesti da nudiš upoznavanje lokalnih zanimljivosti. U CS i HC se možeš učlaniti, članstvo u KPS ne postoji. Ljudi naprosto dolaze na ovaj sajt i razmenjuju informacije i ideje o putovanjima. Ako neko ima neku inicijativu, može da je iznese i potraži istomišljenike.

Meni je tvoj tekst na momente bio duhovit, ali ne bi bilo loše da ubuduće pišeš nekim čitkijim jezikom. :)

• Author

Dakle vidim da je moj traktat doprinio da se pojedini ljudi zbune, iako je kneže predsjedniče i sami život dovoljno dovoljno ozbiljan, da se ne izgubi jedan minut na malo šale, kojom sam htio da unesem izvjesnu suptilnu dozu humora u komunikaciji.Prihvatam krivicu ako je moj tekst djelovao neumjesno.

Kako sebe ne smatram smaračem, već mi je cilj informacija, ja ću pokušati da simplifikujem pitanja, kako bi i ini mogli razumjeti što pitam:

1)Da li sam sa svojih 32 godine prešao granicu godina i dobrog ukusa ljudi koji su članovi HC, CS i KPS? Da li ima neko stariji od mene u KPS?

Koliko , otprilike, u prosjeku, imaju godina članovi ovih udruženja?Pretpostavljam da je u pitanju mlađa populacija od 18-25 godina.

2)Da li stan ili kuća koji služe za smještaj zadovoljavaju neke uslove, posebno mislim na kvadraturu?Da li se i preko ovog sajta ljudi druže i upoznaju, i komuniciraju, i pronalaze smještaj i društvo slično kao kod CS?

3)Da li se gostima mora obezbijediti hrana pored smještaja, i koliko je potrebno provesti vremena sa gostima, s obzirom da sam zauzet sa poslom?

Hvala unaprijed, i posebno hvala panonskom, ljepotici, i Behemonty na informacijama i sugestijama.Pozdrav iz Podgorice.

1)Da li sam sa svojih 32 godine prešao granicu godina i dobrog ukusa ljudi koji su članovi HC, CS i KPS? Da li ima neko stariji od mene u KPS?

Koliko , otprilike, u prosjeku, imaju godina članovi ovih udruženja?Pretpostavljam da je u pitanju mlađa populacija od 18-25 godina.

2)Da li stan ili kuća koji služe za smještaj zadovoljavaju neke uslove, posebno mislim na kvadraturu?Da li se i preko ovog sajta ljudi druže i upoznaju, i komuniciraju, i pronalaze smještaj i društvo slično kao kod CS?

3)Da li se gostima mora obezbijediti hrana pored smještaja, i koliko je potrebno provesti vremena sa gostima, s obzirom da sam zauzet sa poslom?

Hvala unaprijed, i posebno hvala panonskom, ljepotici, i Behemonty na informacijama i sugestijama.Pozdrav iz Podgorice.

1. CouchSurfer Ages (surfers)

Average Age         27

Ages 18 to 24 602,837 43.5%

Ages 25 to 29 411,536 29.7%

Ages 30 to 34 172,435 12.4%

Ages 35 to 39 82,457    5.9%

Ages 40 to 49 65,791    4.7%

Ages 50 to 59 29,549    2.1%

Ages 60 to 69 9,246      0.7%

Ages 70 to 79 1,135      0.1%

Ages 80 to 89 282         0.0%

2. Nikakvi minimalni uslovi, kod mnogih se spava na podu usled nedostatka prostora. Da, ljudi se upoznaju preko ovog sajta i druže.

3. Gostima nisi u obavezi ništa da obezbediš, niti da provodiš vreme sa njima ako ne želiš ili nemaš kad.

Napišeš lepo na svom profilu za šta si zainteresovan, kakvu vrstu smeštaja imaš da ponudiš itd. Prelistaš nekoliko popunjenih profila, pa ćeš videti kako i šta :)

P. S. U tvom prvom postu nisam odmakao dalje od prve rečenice...

Nema na čemu, samo napred.

Ja sam Behemot a ljepotica je muško  :D

Da se nadovezem na Chijev post...

1. upoznala sam u Becu Dietera iz Nemacke koji ima 65 godina koji je aktivan CS-er, Andras iz Budimpeste ima 58 godina, majka nase drugarice Jeje je CS-er i zena ima 55 godina, Vlada gura na 40, Igor takodje, ... a koliko ljudi ja jos i ne poznajem... prosle godine je u Berlinu bio skup CS-era "over 40" i doslo je blizu 500 CS-era. ( u Becu je bilo 600 a bio je otvoren za sve) ... mislim da ti ovo dovoljno govori o tome da li si mator za CS...

2. Ja sam zivela u malom stanu gde smo cimerka i ja imale mesta samo na podu za goste i neki stari razdrndani kauc i to je pisalo na mom profilu i ljudi su i dalje dolazili.

Da, upoznajemo se, druzimo se, lutamo zajedno, ...

3. slazem se sa Chijem

• Author

Lapsus Calami, Behemont.A za beauty, e to je već velja greška:).Vrlo koncizan info chivitli i dobro da znam da ima i starijih Cruela, hvala.

Kad sam već u gostima KPS, da pitam, da li je neko od vas imao neka neprijatne situacije prilikom putovanja sa društvom preko KPS?

Mislim da može da bude vrlo neugodno kada se neprijatna situacija desi negdje u inostranstvu.

Koliko često i da li uopšte koristite autostopiranje kao vid transporta-mislim i na Srbiju i na inostranstvo?

Kakva je situacija u CS i HC po pitanju bezbijednosti?Npr., da li se prilikom dolaska gosta zna broj njegovog pasoša, adresa prebivališta u zemlji u kojoj živi i slično?

edit: digresija o događaju u Virpazaru je prebačena tamo gde joj je i mesto:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2773.msg33089#new

Lapsus Calami, Behemont.A za beauty, e to je već velja greška:).Vrlo koncizan info chivitli i dobro da znam da ima i starijih Cruela, hvala.

Kad sam već u gostima KPS, da pitam, da li je neko od vas imao neka neprijatne situacije prilikom putovanja sa društvom preko KPS?

Mislim da može da bude vrlo neugodno kada se neprijatna situacija desi negdje u inostranstvu.

Koliko često i da li uopšte koristite autostopiranje kao vid transporta-mislim i na Srbiju i na inostranstvo?

Kakva je situacija u CS i HC po pitanju bezbijednosti?Npr., da li se prilikom dolaska gosta zna broj njegovog pasoša, adresa prebivališta u zemlji u kojoj živi i slično?

Nikakvih... jedino kad se Slaki napio pa sam morala da ga tresnem po faci sto me je nervirao (ali to je bilo na planinarenju) i sto Sloba nije hteo da me slusa u Maroku i sto je Franci spavao meni na ramenu na stopu u Madjarskoj pa me je rame bolelo 3 dana i sto je ... drugim recima... nikakvih...  ;D jednostavno nadjes preko foruma ljude koji ti odgovaraju za putovanja... upoznate se pre nego sto krenete, razmenite iskustva, vidite da li bi ste se slozili... ako ne, svako svojim putem ...

Autostopiranje... stalno, mozda ne zimi kada je jako hladno... danas popodne krecem za Prag.

Bezbednost u Cs-u je jedna vrlo opsirna tema o kojoj se stalno raspravlja i na kojoj se jako puno radi u samoj organizaciji CS-a. U globalu na pocetku Cs radi na principu poverenja i ti mozesh od te osobe da trazish da napise gomilu toga o sebi kada ti posalje request i da mnogo toga procitas i njegovog/njenog profila. Kad oni dodju ti imas potpuno pravo da im zatrazis da vidis pasos ili neku identifikaciju.

Kad napisa čovek pitanje da li je mator za to, mislio sam da ima barem 50 a da 32 godine udiše to što udiše u tom nekom tamo mestu, gde god bilo :-).

Ne postoje matori. Od tebe uvek ima neko stariji. Ae, vrlo je lako, ako si sve pročitao na ovom forumu kao što kažeš, ne bi trebalo da postavljaš takva pitanja kakva postavljaš. Jer sva ta pitanja su pročešljana na drugim mestima na ovom forumu, tipa neprijatnih situacija na CS, bezbednosti, čak imaš i autostoperski vodič, akcije i okupljanja itd itd. Čini se da nisi baš dobro pročešljao sajt...

Ukoliko zaista imaš želju za onim što si napisao, onda prvo moraš da prođeš osnovnu školu, a to je da do informacija najpre probaš da dođeš SAM, a onda ono što ne možeš da pronađeš - da pitaš. A uz konkretno i dobro pitanje uopšte nije problem i da se malo našali i offtopicuje. Sve ostalo gubi smisao, kao npr. i ovaj topic. Na sva tvoja pitanja postoje i više nego dobri odgovori na ovom sajtu, i zašto bi sad neko gubio vreme i energiju na 'resavsku školu' da se malo izrazim kao i ti, pošto smo blizu po godinama ;-).

Više je tvoj topic filozofsko pitanje, ali doduše na pravom mestu, trice i kučine, pa eto, dobrodošao na sajt, pa da izađeš iz trica i kučina u druge delove foruma. Trice i kučine mu dođe kao regrutna kancelarija  :kamp:

Pozdrav.

rekose vec sve moje drage kolege putnici :)

dobrodosao djeticu matrikse :)

• Author

Ne bih da se ponavljam, ali štovani Marklar ( ovo me neodoljivo podsjeća na Mlakar;D), neka od mojih pitanja se ne mogu naći na postojećim topicima.

Npr., prvenstveno me, u mom trećem postu,  interesovalo druženje i komunikacija među ljudima koji se upoznali preko KPS, ne toliko CS o čemu zaista postoji topic.Istina je da postoji autostoperski vodič, ali opet, u pitanju su samo opšte i praktične informacije, a mene je interesovala priča iz prve ruke.

Takođe, ova pitanja su svakako dobar način za uspostavljanje komunikacije, i ne vidim ništa loše u njima, jer smatram da je ovo sajt koji promoviše druženje i prijateljstvo, pored putovanja, a kako ova pitanja predstavljaju put ka tome, zaista mislim da nema baš puno mjesta pridikama i nadmenom tonu u komunikaciji, zar ne? ;D

Naravno, pretpostavljam da su ovdje većina ljudi prošli osnovnu školu, kao i da, ipak, imaju određenu dozu suptilnosti u sagledavanju humora, tako da mogu da zaključe da sam u prvom postu mislio da udišem ono što udišeš i ti, a i svi mi, a to je vazduh koji se sastoji od  azota, kiseonika, vodonika u tragovima, pored argona i ugljen-dioksida.

I da, naravno, nisi pročitao pažljivo postove, jer bi, naravno, vidio, a i shvatio, da nisam 'u ko zna gde kom mestu', već da se javljam iz Podgorice.

Uostalom, niko od nas nije isti u sagledavanju svijeta i mjesta kojeg u njemu zauzimamo, tako da niko te ne tjera da pružaš informacije, ako nećeš, ili te mrzi da ih dijeliš.Na sreću, nisu svi kao ti, pa tako ima ljudi koji su spremni za malo šale i pozitivne komunikacije.

Uzgred, ne znam zašto bi neko imao nešto protiv trica i kučina- ponekad su i one u životu vrlo bitne, npr. uz pomoć njih su ljudi preživjeli oba svjetska rata, u godinama kada je vladala velika glad i nemaština.A što se tiče regrutacije, sumnjam da bi bilo ovdje puno regruta ako bi ti bio predsjednik komisije.

Eto šala, ali mala, valjda znaš što je to ;D

U svakom slučaju nije mi cilj da se prepucavam preko ovog topika, pa ostaje da ti se zahvalim za uloženi trud i vrijeme u pisanju tvog odgovora.

Cruela, baš sam se nasmijao kad sam čitao kratke prikaze sa tvojih putovanja.I  ja sam jedanput u vozu rame jedne djevojke iskoristio za jastuk.

Posle toga sam imao problema sa vratom, ali nije mi bilo žao  ;D

Golosina, hvala na dobrodošlici, tvoje riječi su melem za dušu.Uzgred, ako smijem da pitam,je li to rusko prezime?

A propos mog drugog posta, gledao sam vremensku prognozu, neće biti kiše u Podgorici u nedjelju, i uspio sam da nadjem smještaj za dvoje ljudi, tako da poziv još važi, ali osnažen ;D.Ovo bi bio moj jubilarni prvi put u pružanju utočišta poštovanim mnogostradalnoputeščevstujućim drugovima i drugaricama ;D, pa mi je nekako milije da to bude neko domaće čeljade sa KPS, nego neko sa CS iz inostranstva.

Ostajte mi svi zdravo i veselo, i javite se ako ste raspoloženi za izlet u nedjelju 13.09. (u pitanju je Virpazar)

Pozdrav iz Podgorice

U pravu si, ne znam ni kako sam svratio ovde, valjda me je topic privukao, tako da povlačim svoje reči. Elem, bio sam u prolazu, pa sam bezveze i napisao odgovor. U to ime ga brišem i povlačim se iz dalje diskusije, jer me ona zapravo uopšte i ne zanima  ::crazy:

Ali ipak da ti pojsanim detalje mog prethodnog posta, ne zvao se ja Lorimer  :angel:. Pisana komunikacija, kao što i sam znaš, ima velikih nedostataka. Nešto možeš pročitati 10 puta, i svaki put će drugačije zvučati, u zavisnosti iz kog ugla gledaš. Pošto nisam imao nikakve prgave namere, da ti napišem koji red šta sam zapravo mislio:

KPS - pogledaj sekciju akcije i okupljanja, zbivanje i priključenija ili šta već.

Što se tiče 'udiše to što udiše u tom nekom tamo mestu, gde god bilo :-)' se odnosi isključivo na prvi tvoj post. I ako baš hoćeš da znaš, celog sam ga pročitao :-). Naravno znam da udišeš vazduh, a ni Podgorica mi nije promakla, ali to nije utisak prvog posta. Šta sam razumeo, pa ne znam, nisam se ni trudio kao i većina. Mislim se samo, kako će te razumeti stranci ako te mi jedva razumesmo?!

Evo ja ću izbrisati moj prethodni post a tebi želim prijatno druženje ovde, pa se vidimo negde po forumu. Mlakar je kralj ;-)! Nije loša ideja da malo promenim nick. Ae.

• Author

Dopalo mi se ono Lorimer :D.Zar nije lijepo unijeti malo humora u komunikaciji?

Naravno ne treba pretjerivati, jer ljudi nekad ne mogu da  te shvate ozbiljno, ali kakav bi bio život da nema osmijeha?

Nema potrebe da brišeš svoje postove.Nisam ja toliko opasan ;D-moje riječi su samo tu da pokažu da se u komunikaciji uvijek više isplati  poštovati onu čuvenu maksimu 'Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara'.

Mene bi zanimalo da neko pita za savjet, posebno ako je novajlija kao ja, i uvijek bi mu pružio isti, ako mogu nekako da pomognem.

Kako ono bješe Mir mir mir niko nije kriv :D :.....U svakom slučaju sam se u prvom postu izvinio i naglasio da ću postaviti pitanja iako su ona možda trivijalna i notorna.

No nećemo više, previše je priče o tome, treba preći na prijatnije teme.

Dakle, evo da pokažem da ipak nisam Đavo iz Tasmanije ::crazy: niti da sam htio da sprovedem u djelo onu čuvenu rečenicu 'Haaasan seckati...'(Patak Dača),

poziv za Virpazar važi i za tebe.Svakako, tamo će biti dobrog piva :pivoooo:, a biće i dobre muzike :music:.

Naravno, poziv važi i za ostale putnike dobrog srca i bogate duše :mah: