Jump to content

Featured Replies

Posted

Procitao sam skoro sve vase postove ali nigde nisam video da li je neko imao iskustva sa sledecim:

Da li je moguce (a da vas ne maltretiraju rumunski granicari) otici na aerodrom u Temisvar (idem samo da pokupim devojku i vracam se u NS istog dana) sa schengen vizom koja je validna jos 15-ak dana.

Da li ce mi tamo praviti problem posto ulazim i izlazim na istom granicnom prelazu u razmaku od par sati i to be avio karte (do duse sa svojim kolima i posedujem sve sto treba za voznju kola po inostranstvu)?

Da li je neko imao slicna iskustva?

Unapred hvala na odgovorima ako ih bude uopste bilo!

To nije moguce. Za posetu Rumuniji ti treba rumunska C viza, Sengen nije dovoljan. Sengen menja, pod odredjenim uslovima (verovatno si vec video u postovima o aerodromu detalje), samo B vizu, koja podrazumeva tranzit preko rumunske teritorije. Postoji mogucnost da ti ta varijanta uspe ako ides u Temisvar preko Segedina, ili se vracas tuda, pa zapravo jesi u tranzitu...

Zar nije moguce i obrnuto? Da recimo tranzituje kroz Rumuniju za Madjarsku. Pa stigne do Temisvara, tu se predomisli jer ga je zaboleo stomak i vrati nazad u Srbiju?

• Author

Palo mi je nesto na pamet:

Da lepo odstampan online avio kartu za wizz za taj dan i sa njom udjem u Rumuniju a onda kad pokupim devojku izadjem na drugom granicnom prelazu ili da se vratim na isti i kazem da sam zakasnio na avion.

Jest da ce biti interesantno kad se budem vracao i vide da sam taj dan usao i da isti dan izlazim al' sta da radim.

U svakom slucaju prenecu vam moje iskustvo ako puste nazad u Srbiju ;)

Pa vidi, uci ces skoro sigurno, izaci ces skoro sigurno... ali ce Rumuni sasvim sigurno skapirati da si ih zeznuo (jer ako kazes da tranzitiras, upisu ti pored ulaznog pecata TZ) i onda slede posledice. To ne znam tacno sta podrazumeva, ali ne moze biti dobro :-\

Zasto ne bi izvadio rumunsku vizu? Besplatna je, a nije bas toliko komplikovana procedura da rizikujes neku kaznu ili zabranu ulaska. Ako si citao druge teme, video si sigurno da su veoma temeljni i oprezni sa nasim pasosima - imaju monitoring EU posto planiraju u Sengen za godinu-dve. Vrlo cesto imas austrijsku i nemacku Grenzpolizei zajedno sa rumunskom na nasim granicama.

bolje nemoj to da radis,prelazim tu granu svaki dan,ne isplati ti se. Jedina varijanta ti je da sa aerodroma zapalis za segedin preko cenada ima nekih 80km,pa onda za suboticu,ako ti je bas tolika frka,a najbolja varijanta ti je da izvadis vizu ili da dodje geom :)

Moja situacija: boravišna dozvola za teritoriju Nemačke (tj. "normalne" EU) mi ističe 29. oktobra. Do tog datuma (mada su mi tu u opštini rekli da mogu i kasnije, ali samo da ne pokušavam da idem nazad u Srbiju) vadim novu boravišnu dozvolu. ALI, ja dolazim kući 21 oktobra poslednjim letim Frankfurh Hahn-Osijek:((( a nazad za Nemačku idem 26. oktobra preko Temišvara.

E sad..Hrvati ne bi pravili problem (kada sam zadnji put dolazio za Nemačku njihov carinik na Osijeku mi nije ni pogledao vizu sa rečima:"Dobili smo naređenje da ste postali u redu...ajde samo" a na Hanu ista situacija, samo je provukao biometrijski pasoš kroz "nešto"), Mađari ne bi pravili problem, naši ne bi pravili problem...ali RUMUNI...po rečima ljudi sa sajta, sve zavisi na koga naletim...

Pošto nisam siguran da bi ovde u opštini izdali novu boravišnu pre 29. oktobra, ja ću poneti odštampanu kartu, i nadaću se da će me pustiti...

Veliki pozdrav

Miloš

Moja situacija: boravišna dozvola za teritoriju Nemačke (tj. "normalne" EU) mi ističe 29. oktobra. Do tog datuma (mada su mi tu u opštini rekli da mogu i kasnije, ali samo da ne pokušavam da idem nazad u Srbiju) vadim novu boravišnu dozvolu. ALI, ja dolazim kući 21 oktobra poslednjim letim Frankfurh Hahn-Osijek:((( a nazad za Nemačku idem 26. oktobra preko Temišvara.

E sad..Hrvati ne bi pravili problem (kada sam zadnji put dolazio za Nemačku njihov carinik na Osijeku mi nije ni pogledao vizu sa rečima:"Dobili smo naređenje da ste postali u redu...ajde samo" a na Hanu ista situacija, samo je provukao biometrijski pasoš kroz "nešto"), Mađari ne bi pravili problem, naši ne bi pravili problem...ali RUMUNI...po rečima ljudi sa sajta, sve zavisi na koga naletim...

Pošto nisam siguran da bi ovde u opštini izdali novu boravišnu pre 29. oktobra, ja ću poneti odštampanu kartu, i nadaću se da će me pustiti...

Veliki pozdrav

Miloš

Ma to njih ne zanima,pustice te...