Jump to content

Featured Replies

Posted

S obzirom da smo manje vishe svi clanovi HC-a i CS-a cudi me kako niko josh nije pokrenuo ovu temu. Ova tema neka sluzi za najave dolazaka stranaca i okupljanja povodom stizanja istih...

Elem... poshto je vecina upucena u moj problem histericne docimerke javio mi se jedan poljski par kojima treba smeshtaj sutra uvece tj 27.6. za jednu noc u Novom Sadu.

Da li je neko raspolozen da ih primi?

Njen user na HC-u je loiterer  a mail je [email protected]

pa se javite devojci

Pa odmah da naravimo neko lumpovanje na tvrdjavi ili negde povodom njihovog dolaska!

:-D

Evo poruke od HC-ovca 'antoniop', koja je poslata na vise adresa, a posto je dosta uopstena i formalizovana, mislim da smem da je izlozim ovde, jer ima ljudi koji bi se zainteresovali:

Hi,

I?ve decided with 4 friends to cycle from Rome to Istanbul (about 1.500 kilometres) passing by 6 countries (Italy, Croatia, Bosnia-Erzegovina, Serbia, Bulgaria and finally Turkey).

In three weeks time, we?ll cross over the part of our planet well known in the past as crossroad of various culture and religions.

We?ve decided to go cycle, travelling on unusual way slowly to be able to enjoy the nature and world around us and to see the distance not as a limit, but having opportunity to travel as in the past.

I write this message because I would like to ask you if you know cyclists in your country how would like to cycle some kilometres with us.

However we need an accommodation in some place.

This is the route

Date Stage

29/07/2006 Split - Makarska - Vrgorac

30/07/2006 Vrgorac - Bosnian frontier (tot Km 106) - Medjugorie - Mostar

31/07/2006 Mostar - Potoci - Jablanica - Konjic

01/08/2006 Konjic - Bradina - Sarajevo

02/08/2006 visit Sarajevo

03/08/2006 Sarajevo - Podromanija - Rogatica - Ustipraca

04/08/2006 Ustipraca - Visegrad - Serbian Frontier - Mokra Gora

05/08/2006 Mokra Gora - Uzice - Sevojno - Ovcar Banja - Cacak

06/08/2006 Cacak - Kralievo - Trstenik - Krusevac

07/08/2006 Krusevac - Kaonic - Zitovac - Nis

08/08/2006 Nis - Bela Paltanka -Pirot

09/08/2006 Pirot - Dimitrograd - Bulgarian Frontier (km Tot 820) Dragoman - Sofia

10/08/2006 Visit Sofia and Rila

11/08/2006 Sofia - Ihtiman - Kostenec - Pazardzik

12/08/2006 Pazardzik - Plovdiv - Haskovo

13/08/2006 Haskovo - Harmanli - Lyubimets - Svilengrad - Turkish frontier (tot km 1203) - Edirne

14/08/2006 Edirne - Havsa - Babaeski - Luleburgaz

15/08/2006 Luleburgaz - Corlu - Silivri

16/08/2006 Silivri - Istanbul

17/08/2006 Istanbul

18/08/2006 Istanbul

19/08/2006 Istanbul

20/08/2006 Rome

For more information visit our site: www.solounfattorementale.it

Thanks

Antonio

• 1 month later...

drage nislije potreban je smestaj jednom finom njujorkeru koji bi da poseti vas grad i prekrati put do Sofije. dakle potreban mu je smestaj za utorak i sredu vece. posto su bata kiletovi kapaciteti popunjeni, bilo bi lepo da se slumpy ili omu jave ili neko treci koga ja ne poznajem kako bi smo "zbrinuli " ovog americkog nam gosta lol::

hvala unapred, i nadam se da cete biti fini kao i uvek  :spot:

pozdrav

bojim se da ce i oni moji bugari hteti u novi sad u povratku iz italije, sto bi bilo izmedju 14. i 17. ali nisam sigurna. ako odluce da dodju zeli li ih ko?  123

ok omu evo ovo je njegov profil mada neces tu Bog zna st avideti jer je on nov clan

/www.couchsurfing.com/profile.html?id=1CC316A

ali bio je sa nama u NS i skroz je ok lik, malo prica , povucen je ali je ok

dacu mu tvoj mob pa ce ti se javiti kada kupi kartu za voz ili bus

a za sredu vece vidite ako nema nista mozda ode za Sofiju ranije

pozz

Ja sam u sredu celog dana u Beogradu, i videcu, ako ga ne bude mrzelo da me saceka dok se ne vratim... jer cu utakmicu verovatno gledati negde u Bgd... Sutra ima aranzman :)

Iskusice juznjacko gostoprimstvo, ko prezivi - pricace :D

Hvala za uputstva!

eto mene opet silom prilika omu izvini upravo se javio amer da mu je kasno da ide za Nis jer nije video moju poruku ranije nije imao pristup internetu, tako da ce pravo za Sofiju! Izvini zbog cimanja i hvala ti svejedno... mene ispaljivanja ovakve vrste sve vise nerviraju i cine me manje gostoprimljivom :psuje:

evo poruke o okupljanju sutra od 20:00 u beogradu. ja sam mislio da mozda svratim, ako ima jos neko zainteresovan... ako se pokazu dosadnim, uvek se mozemo odvojiti i igrati frizbi po kalemegdanu, ili piti pivo vec negde.. ako se ja pokazem dosadan, uvek mozete nastaviti s njima. ako se vi pokazete dosadnim, ja nisam kurtoazan covek :P

----------------------------------------------------------------------

Hey!

I just chose kind of one random person from Belgrade,

to let know that we are organising a meeting there.

So, feel free to join, and invite other people to join

as well:) If you know any CS members over there:)

Actually there will be some people from

HospitalityClub, but I thought I'd also post it on

CouchSurfing.

Anyways, check it out on the meeting section, but as I

just posted it I'm the only one, no other people have

joined yet..but I hope they will.

From HC we have some australian people coming, one from

England and me. Lets hope there wil be some local

people as well.

We'll meet up at 20.00 tomorrow, in front of the

National Museum, and lets see what happens. We'll do

smth for sure on Thursday and Friday as well.

I'd add my number, but havent payd my bill, so cant

call or receive calls at the moment. Nah, well

actually I can receive SMSs, so Ill leave it just in

case: +372 55 80 960 (estonian number)

So, if u know some local people, let them know, and if

have some free time, join us.

Hopefully see you in Belgrade, tomorrow or

Friday-Saturday.

Bye for now!

Marii

WONDERWALL's PROFILE: http://www.couchsurfing.com/profile.html?id=2PEOI0

Zbog njega sam otkazao utakmicu, i to generalnu probu nishkog Radnickog... I da ne pratite fudbal, razumete znacaj :)

Elem, nema veze... I to ima neke dobre strane, sutra cu na miru na put. A ti, Irena, ne gubis manje kredita kod mene ;)  Salji ljude, a ja cu ih setati/primiti kad god budem mogao.

heh nije kredit u pitanju samo ne volim kad su tako neodlucni.... a ti se mucis da im ucinis..no nije ni vazno! odvezla sam oba amera i grka na bus i voz (kako koga) i sada cu malko da iskuliram od vitlanja po gradu, barem mislim da cu...ali koliko vdim opet neka akcija lol::

sutra idem na slavu pa nista od toga ali mozda u cetv-pet, javite sta se desava....

• Author

Jedan clan CS-a iz Brazila je prvo trazio smeshtaj a onda sam dobila mail sledeceg sadrzaja.

A very unexpected situation just happened, In order to

get in Serbia with my Brazilian passaporte i need a

letter invitation from someone, a friend, it would

actually save all my plans if you do me this favor, I

would be grateful to you for the rest of my life,

because i nedd to go to turkey to cacht a flight, i do

not have the money to fly there, i need to cross the

borders of Serbia or Bosnia, in bosnia is even harder

to get a visa, I have friends in Zagreb and in

Budapeste i am going to cantact them, get their adress

and give that to you, so if you kind please help me and

sent me a letter of invitation to the adress that i

will give you. Thanks very much ricardo

Ja ne znam da li bi mogla da mu poshaljem pozivno pismo i josh pride nisam u NS-u a ovde u Ki ne znam ni gde mi je prodavnica. Ako je neko raspolozen da shalje pozivno pismo njegov user na CS-u je RUDAQUINO.

huh i ja dobih mejl iste sadrzine, jadnicak bas mu je frka pa salje svima redom

pogledacu sta mogu da uradim po tom pitanju samo ne znam koga da pitam?

kako treba da izgleda to pozivno pismo ?

• Author

Ja znam da u NS-u u gradskoj kuci odesh trazish pozivno pismo oni ti ga odmah popune na tvoje ime i udare pecat i to je to!

Jedan clan CS-a iz Brazila je prvo trazio smeshtaj a onda sam dobila mail sledeceg sadrzaja.

A very unexpected situation just happened, In order to

get in Serbia with my Brazilian passaporte i need a

letter invitation from someone, a friend, it would

actually save all my plans if you do me this favor, I

would be grateful to you for the rest of my life,

because i nedd to go to turkey to cacht a flight, i do

not have the money to fly there, i need to cross the

borders of Serbia or Bosnia, in bosnia is even harder

to get a visa, I have friends in Zagreb and in

Budapeste i am going to cantact them, get their adress

and give that to you, so if you kind please help me and

sent me a letter of invitation to the adress that i

will give you. Thanks very much ricardo

Ja ne znam da li bi mogla da mu poshaljem pozivno pismo i josh pride nisam u NS-u a ovde u Ki ne znam ni gde mi je prodavnica. Ako je neko raspolozen da shalje pozivno pismo njegov user na CS-u je RUDAQUINO.

Koliko vidim on samo treba da tranzituje kroz Srbiju. Malo mi je neverovatno da mu za srpsku tranzitnu vizu treba pozivno pismo?!?!?

Na HC-u ovakve poruke kvalifikuju kao spam....

• Author

Znam da ih kvalifikuju kao spam. Na HC-u je izricito zabranjeno da se trazi od nekoga pozivno pismo. Ipak ja njega ne poznajem pa iskreno ni ne zelim da mu poshaljem pozivno pismo. A sigurno se nije raspitivao sta mu treba za tranzitnu vizu nego za obicnu.

ja sam vec nekoliko dana u kontaktu sa ovim momkom

on zeli da poseti Beograd i trazio mi je da mu nadjem smestaj, hteo je i do CG da ode, ali kaze da nema para da leti do Turske a odatle mu polece avion da se vrati kuci, pa mu je voz ili bas jedini nacin da stigne tamo na vreme. mada moze da zaobidje Srbiju i kad vec ide za Madjarsku lepo kroz Bug i Rum ode dole. sta znam ja sam vise sludjena sa ovim gostima popeli su mi se na glavu  :blob: videcu koja je procedura oko garantnog pisma ako je komplikovano nista onda ako nije ucinicu mu ....ako je izvodljivo.

• Author

Predlozi mu da se raspita sta mu je potrebno za tranzitnu vizu poshto ona obicno traje 2-3 dana. A toliko mu treba da poseti Beograd.

:-D

Procedura za garantno pismo nije komplikovana , ali ja ne bih slao garantno pismo nekome koga ne poznajem... ipak ces tada ti biti odgovorna ako se nesto desi...

E, da , ima li ko ko zna Ruski i moze da ugosti mog drugara auto-brodo-aviostopera iz Kijeva? u obzir dolazi Subotica ,Beograd, Nis, i jos poneki interesantan grad u centralnoj Srbiji ( Uzice, Kraljevo, Valjevo...) Ajd, javite ako ima ko... covek btw govori Ruski i nabada Engleski...

:mrgreen:

• Author

Procedura za garantno pismo nije komplikovana , ali ja ne bih slao garantno pismo nekome koga ne poznajem... ipak ces tada ti biti odgovorna ako se nesto desi...

upravo na to sam mislila. Procedura je od 5 minuta ali posle treba da se hvatam za glavu ako on napravi neku glupost.

:shockkk:

E, da , ima li ko ko zna Ruski i moze da ugosti mog drugara auto-brodo-aviostopera iz Kijeva? u obzir dolazi Subotica ,Beograd, Nis, i jos poneki interesantan grad u centralnoj Srbiji ( Uzice, Kraljevo, Valjevo...) Ajd, javite ako ima ko... covek btw govori Ruski i nabada Engleski...

E, a kad bi on trebalo da bude ovde? Ja bih mu iza?ao u susret ako sam kod kuće.

Da, reci te nesto o tom maldicu iz Brazila, mozda cu moci i ja da ga udomim ove na noc-dve