Jump to content

Featured Replies

Popara bas lepo od tebe sto se nudis za pomoc :-D

evo ovako ja sam Rikardu (tako se zove momak iz Brazila koji zivi u USA) poslala garantno pismo i on je uz veliku visednevnu muku i putovanja od Budimpeste do Ljubljane uspeo da dobije vizu i veceras stize. Posto ne znam kada ces ti ugledati ovaj mejl ja cu ga hostovati veceras ali ujutru kad krenem na posao i on ce ici jer ja imam samo jedan kljuc tako da bi bilo lepo da mi se javis sto pre pa i ako imas vremena da mu pravis sutra drustvo i pokazes grad da ne bleji sam dok se ja ne vratim sa posla. Naravno pozvani su i svi ostali ljudi dobre volje da se druze  :-D

moj br je 0642421261

hvala

Slumpy, dao sam mu tvoju e-mail adresu, a mozes da mu pogledas profil na HC-u , nick mu je sapunov... Bio je u Beogradu, sad je verovatno otisao u Pristinu, a potom u Nis... inace, lik je malo cudan  ::crazy: ali ok...

:mrgreen:

inace, lik je malo cudan? ::crazy: ali ok...

Sad mu to kazes....  :roll:

Ionako odvishe kasno - ja sam u BG-u i za dva sata krecem u EU.

Ali, jedna slatka, mala Poljakinja ('zuzanna') trazi smestaj u Nisu za ovaj vikend 26-27, ajde, Nislije, budite dzentlmeni i izadjite joj u susret

serenade

e pa popara nema te da se javis, brazilac bio juce kod mene , cool lik za naredni period sam ga smestila kod jedne nove clanice CS gde ce verujem i ostati do sub-ned.

pozz

evo zvanicno i oficelno se javljam, samo sto sam ispratio dva brazilca u crnu goru. :)

Next :D

Ajd' nemam pojma, organizujmo neko vidjenje/pijenje sa tim omladincom. Sta kazete, a ?

• 2 weeks later...

Dobri ljudi Novog Sada (i Beograda?) !

Ja sam bio iscekivao dvoje Poljaka (momak i devojka) jos od juce, ali su mi se tek danas javili da stizu stopom. Medjutim malopre mi poslase poruku da su u NS i da sutra stizu u Bg. Naravno ja vec odlucio da sutra dodjem u NS na najavljenu festu, misleci da su oni promenili planove i da ne dolaze cim mi se nisu javili. E sad, posto tamo gde cemo Katarina (mnogima vec poznata) i ja prenociti vise nema mesta, trebala bi neka dobra dusa da primi na prenociste i ovo dvoje, naravno ako neko moze; ili i ako ima nekog u Bg, ko moze da ih primi za subotu vece, pa da ih onda uputimo za Bg.

njen profil je "comandoz" na HC-u pa ko hoce da pogleda...

• 3 weeks later...

Secate se Ishin, Turkinje zahvaljujuci kojoj nas se nedavno okupilo 37-oro?

Nalazi se u velikom problemu.... Zaglavljena je u Dubrovniku do srede, delimicno zbog oluje, a delimicno zbog idiotskog domacina koji joj je "zarobio" prtljag (duga prica).

Iskoristila je sve kontakte, HC, putnicke vodice na papiru i na netu i nije uspela da nadje sta joj treba....  a treba joj smestaj (kod nekoga kuci ili jeftin hostel) u jednom ili dva od sledecih mesta: Ulcinj, Podgorica, Skadar (Albanija), Tirana... i informacije o najjeftinijem (ili ikakvom) prevozu iz Crne Gore za Albaniju (a da nije stopiranje).

Ja sam nasao (i poslao joj) samo sledecu informaciju o autobusima. I preveo sam joj cene iz leka u evre.

The Samsel travel agency has comfy buses driving from outside the Rozafa hotel in Skodra to the Rozafa Bar in central Ulcinje  at 09:00 and 15:00 daily, with return trips at 06:00 and 13:00, taking about 1,5 hours. Tickets are 500 lek and can be booked in advance. The morning service allows a connection with the bus to Kotor. Another minibus run by Hoxha does the same trip every day for similar prices, leaving Shkodra at 09:00 and 17:30, and returning from Ulcinj at 06:00 and 14:30

Ako neko nesto zna, neka javi ovde, ili njoj direktno na HC. Korisnicko ime je shineistanbul...  klanj::

• Author

uf, Francuzi napadaju sa svih strana. Jedan je rekao da stize negde izmedju 22.9. i 2.10. a drugi dolazi opet tamo negde pocetkom oktobra. Za jednog mogu da slazem nesto docimerki ali za dvojicu... vec teshko... a ne bi zelela da mi opet pravi scene! Mislim da manje vishe svi znaju pricu.

Posle 27.9. bi trebalo i da stignem kuci na par dana inace mama sece vizu electron. Posle 5.10. idem za Bosnu.

Ljudi dobre volje... ko ce da primi Francuze... bar jednog

jednom je nick na HC-u superced stim da on stize sa jednim drugarom

a drugom na CS-u BALTARD

:-D

Problem sa tim Francuzima je sto ih naprosto ima previse... Svuda su!? :shockkk:

Ovaj superced je multijezican. Languages spoken: French, English, Spanish, Serbian, Croatian, Polish.

Znas li koliko nameravaju da ostanu u gradu? Jednog bismo mozda mogli da udomimo kod mene ili Danijele...

• Author

ostaju noc ili dve...

"Zdravo,

ja sam francus i idecu u Srbiji u oktobru.

Idecu za prijateljom i kolima.

Mislim da idecemo do Novi Sad 12-13-og oktobra.

Mozemo li da spavamo kod tvoje kuce za jedna ili dva noc?

Izvini, ne dobro govorim srpski.

Pozdrav!

ced"

"Hi Marina,

heard about couchsurfing a while ago & registered

myself in, but got no experience of it until now. At

the moment, after a working summer & before resuming

university (I'm studying philosophy -in 5th year), I

want to travel around Serbia, which is an area that I

dont know, and that I believe is worth going because

different from countries I know. I've spent six

months in Sweden last year, what was nice but the

culture was rather close to France where I come from.

Now I want to experience different cultures and areas.

(And not filled with buses of tourists...) Plus i'm

curious to meet a country that we only heard about

through bad news from the massmedias. That's why I'm

heading to Serbia.

& That is the chance for me to experience

couchsurfing!

I don't set myself a programm for the travel, I just

want to see what happens, who I meet, what places I

enjoy & then figure out at the moment. (So sometimes I

end up a week in the same area when I thought I would

cross several towns...)

I'll be in your region from the 22nd september to the

2nd of october, so if you have any available couch and

if you are ok to host me for one or two nights, please

let me know, that would be great! (I’m discreet and

of no burden.) It would give me an opportunity to come

in Novi Sad and to meet people.

Thanks for what you could do,

and hopefully, meet you soon!

Louis."

pa se vi snalazite sas njima... mada za jednog mogu da slazem da mi je drugar iz Maroka

:hihi:

Eee, taj CSovac se javio i meni juče, sa istim tekstom. I saću da mu javim da ga primam, nego je l ko u Beogradu raspolo?en da se dru?i s njim, ako mene bude mrzelo da ga vodam po gradu (ama i ako me ne bude mrzelo  :-D) ?

Here is the freak (on sedi pored mene i citiram ga). Jo? jedared : da li je neko raspolo?en da vodi Louis-a kroz ru?na beogradska predgrađa, on ba? to voli. Večeras sam ga vodio u blokove i dopalo mu se. Inače tip je ba? simpatičan, al ja bi sutra (danas) malo da ?ljakam. Znači, ko je raspolo?en za ?etnju, nek me okrene do podne na 2 603 662 ili 063 243 704.

Тај лик, superced, и мене је контактирао. Међутим, мени је написао да долази са пријатељем, и да поред Новог Сада и Београда, имају намеру да иду и у Ужице, Чачак, Тару, шта већ све, па после мог одговора и у Ниш.

Да ли је неко од вас успоставио контакт са њим, у смислу неког конкретног договора?

• Author

Ovo je deo poslednjeg maila koji mi je poslao

I probably will go on 6th october from France and arrive on 8 or 9 in Visegrad. Then I'll be from 10 to 20 in Serbia.

And the end of our travel will be in Novi Sad.

But if my car is not ready on the 6th of october, then I will have to go one week later. But the garage said me it's gonna be ok.

eto... sve u svemu dolazi...

:-D

• 4 weeks later...
  • Author

E ovako...ona dva francuza konacno stizu negde 27-mog oktobra a ja definitivno ne mogu da ih smestim ...

Ne znam da li su planirali da ostanu jednu noc ili dve ...

ako neko moze da ih smesti neka mi hitno javi

ne znam Emil i Ivana rade ceo dan to moras njih da pitas, ali nisam sigurna da ce tek tako pristati sem ako Jegulja hoce da provodi vreme sa njima.  flowers::

Da ja zivim tamo primila bi ih.

• 1 month later...

HELLOOOOOOOOOOOOO

Nisam stranac al da ne bih otvarao novu temu bio sam tako slobodan da nastavim ovde :)

Potreban smestaj u beogradu samo za subotu 9.12.2006 i to verovatno u nekim kasnim nocnim-ranim jutarnjim satima. Idem na sastank svetskih putnika koje organizuje MIS ali nema gde da precnocim. Dosao bih u bg verovatno negde prepodne-popodne i onda isao na sastanak a posle sastanka prespavao nekoliko sati i vratio se nazad za Nish :)

hvala unapred svima  :spot:

ps. da ne mislite da sam neki terorista ili nesto slicno  :shh: mozete pogledati moj profil na

hc: user: nenadobradovic

cs: user: obradovic

poz

• 4 months later...

Ljudi, stižu nam ludi Poljaci, ne mogu da nađu smestaj jer ih je trojica ali sve se da srediti sa parčetom poda i malo dobre volje. Evo njihovog posta na HC forumu:

Hello everyone!

A little linguistic tour :-)

2 friends (weber and grohoo) and I will be going on a little tour over the long

weekend (9 days in Poland, because the 1st and 3rd are national holidays) and

we'll be stopping by Budapest (on Saturday 28th), Novi Sad (Sunday 29th) and so

on in Belgrade and Sarajevo, stopping in each place for a night or two. It's not

much for each city, but I've really missed the Balkans and I have to breath in

as much as I can over the week.

Could anyone lend us a few square meters of floor space? And most importantly,

does anyone want to go out for a beer or two? Can someone in Budapest pronounce

cipőfűző for me? Can someone in Beograd show us the famous "?" café?

Hope to hear from you!

arthur

Arturov username je arthurbarys

Ali za Beograd još nisu našli pa zato uskačajte!

Sva trojica natucaju nekakav srpski, hrvatski, svi ovi silni stranci koji pričaju naš mother tongue će počnu da dosadjuju ::)