Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja sam ovo mislio konrektno na svoju ex gimnaziju u Backom Petrovcu. Naime, mislio sam da pozovem nekog od vas  ;D da dodje i predstavi KPS ili CS ili oba, sto bi bilo sjajno, u toj skoli. Verujem da je jako dobro za promovisanje obe organizacije, a garantovano moze sluziti novopecenim maturantima za planiranje sledeceg leta, pogotovo ako nam ukinu vize a oni 4 meseca slobodni za zezanje i putovanja.

Pricati i o tradicionalnom planinarenju, napraviti neku malu galeriju slicica sa svega toga, raznih putovanja, ispricati po neku pricu o svojim putesestvijama itd.

Uradio bih ja sam to, ali posto nemam bas previse iskustava sa tim, zadovoljio bih se ulogom domacina i organizatora  ;D Posto sam dobar sa direktorom i ostalim profesorskim osobljem, znam da nece biti problem.

Naravno, prezentacija se moze napraviti bilo gde u drzavi.

Ima li zainteresovanih? :D

Ne znam koliko je pametno sistematsko omasovljavanje bilo čega. Ja više kapiram, da ako nekoga nešto zanima, on će to sam i pronaći. CS je prepun mogućnosti za zloupotrebu. Ali s druge strane, ništa ne fali da se regrutuju u KPS, odeljak srednja škola  ;)

Ja sam pre par godina bio na prezentaciji Mladih istrazivaca Srbije na PMF-u u Kragujevcu. Bilo je najavljeno na oglasnoj tabli pa su dosli samo oni koje je to zaista interesovalo i nije bilo masovnog :) pokreta. Za nekih pola sata-sat su predstavili cime se bavi i jedan momak iz Kg-a je opisao svoje iskusto iz volonterskog kampa. Jako mi se svidela sama organizacija i to sto sam uvideo da se moze lako putovati za mali novac. Eh kakve sam sve planove pravio al' rece mama "jos si mlad' te moja sestra ode u Portugal a ja na igraliste  :x....

Dakle, svidja mi se ideja da se promovise KPS jer mislim da bi ljudima (narocito mladima) zaista otvorili neke vidike......Za pocetak, ako nista drugo, mozemo siriti ideju na facebook-u i slicno jer to bar ne zahtevati neki napor....

I ja smatram da je to dobra ideja. Štaviše, razmišljao sam o nečemu sličnom ovde u Nišu, ali nisam odmakao dalje od ideje  :)

Ja sam pre par godina bio na prezentaciji Mladih istrazivaca Srbije na PMF-u u Kragujevcu. Bilo je najavljeno na oglasnoj tabli pa su dosli samo oni koje je to zaista interesovalo i nije bilo masovnog :) pokreta. Za nekih pola sata-sat su predstavili cime se bavi i jedan momak iz Kg-a je opisao svoje iskusto iz volonterskog kampa. Jako mi se svidela sama organizacija i to sto sam uvideo da se moze lako putovati za mali novac. Eh kakve sam sve planove pravio al' rece mama "jos si mlad' te moja sestra ode u Portugal a ja na igraliste  :x....

Dakle, svidja mi se ideja da se promovise KPS jer mislim da bi ljudima (narocito mladima) zaista otvorili neke vidike......Za pocetak, ako nista drugo, mozemo siriti ideju na facebook-u i slicno jer to bar ne zahtevati neki napor....

Slazem se sa idejom za facebook, za takve promocije face je postao bas mocan

Slazem se i ja za facebook. On je prilicno mocan za te stvari.

Imam jos jedan predlog. Moja bivsa gimnazija (Jovan Jovanovic Zmaj, NS) ima skolske novine, kao i vecina skola u Novom Sadu. Te novine niko ne procita od pocetka do kraja, ali svi ih bar prelistaju i procitaju nesto sto ih zainteresuje. Ako je neko raspolozen mogu da odem do urednice (moje bivse razredne) i dogovorim intervju sa nekim od iskusnijih clanova Kluba.

Nije bas facebook, ali znam dosta ljudi u Jovinoj koje bi ovo moglo da zanima. Mislim da je ovo bolje od prezentacije iz razloga sto novine citaju svi, a na prezentaciju bi dosli samo oni koji bi u tome videli sansu da se izvuku sa casova.

Evo voljan sam pomoci oko promocije. Posto sam djak srednje elektrotehnicke skole mihajlo pupin mogu pomoci oko organizacije promocije u mojoj skoli. Skola ima oko 1800 djaka tako da ce se verovatno odazvati dosta njih. Posto nemam velikog iskustva u CSu mislim da nisam za prezentaciju, a i nije lako biti prorok u svom selu ;D ali bih pomogao oko organizacije, znam profesore i jako mi je dobar razredni i mislim da bih mogao sve srediti.

Ako neko hoce da napravi prezentaciju u mojoj skoli nek mi se slobodno javi.

Dodatne poene bi imali kada bi bila bar jedna devojka prezenter  :party:

Znaci treba da biramo KPS promoterku... molicu lepo sve zgodne i lepe devojke da se jave na konkurs!  :hihi:

Ja sam voljna da drzim prezentaciju ali sam nezgodna do zla Boga!  :hihi:

Kad smo tražili polaznike za projekat "Kreativna putnička radionica", predstavili smo KPS u jednoj gimnaziji u NS-u. Posle toga je nastavnica istorije, prisutna tokom prezentacije, nagovorila srednjoškolce da se ne prijave za projekat, jer ju je potpuno užasnula priča o autostopu, puštanju nepoznatih ljudi u kuću, itd.

Onda nas je direktorka pozvala na prijateljski razgovor, i objasnila nam da će deca posle otići kući i reći "u školi nas uče da stopiramo" i "u školi nas uče da primamo nepoznate ljude u kuću", na šta će roditelji odmah nju da zovu telefonom, a mogu da odu i u redakciju nekog eminentnog skandal-lista, kao što je "Blic" ili "Kurir", pa da još dodatno zakomplikuju stvari.

Nama to nije palo na pamet, ali posle razgovora sa direktorkom uvideli smo da je žena itekako u pravu. Dosta nas se kreće u krugu ljudi kojima su neke stvari odavno postale uobičajene, pa smo skloni da zaboravimo da je većina ljudi iskreno šokirana kad čuje šta radimo. Ukratko, institucija škole ne može se koristiti za promovisanje priče o nečemu što bi moglo da zabrine roditelje, inače će oni da se okome na direktora koji je to dopustio.

Upravo tako.

Uopste sam misljenja da kada se predstavlja KPS ne treba ici u sustinu stvari. Koga vise zanima neka nam se pridruzi.

• Author

Pa recimo da moji tako reaguju kad god mi padne nesto interesantno na pamet....

Ja kontam da ne bi profesori nista zamerili, i da bi garantovano i oni svi dosli da cuju to, bar u mojoj gimnaziji, ali sto se tice roditelja, svi ste u pravu. Iako je direktor pravi genije od coveka (i moj komsija pride clap.gif' alt=':clap:'>) mislim da bi bilo onih kojima se ne bi svidelo. ALi da bi takvi bili u manjini.

Sve u svemu, vi ste iskusniji, znate bolje od mene, u svakom slucaju.

Kad smo tražili polaznike za projekat "Kreativna putnička radionica", predstavili smo KPS u jednoj gimnaziji u NS-u. Posle toga je nastavnica istorije, prisutna tokom prezentacije, nagovorila srednjoškolce da se ne prijave za projekat, jer ju je potpuno užasnula priča o autostopu, puštanju nepoznatih ljudi u kuću, itd.

Onda nas je direktorka pozvala na prijateljski razgovor, i objasnila nam da će deca posle otići kući i reći "u školi nas uče da stopiramo" i "u školi nas uče da primamo nepoznate ljude u kuću", na šta će roditelji odmah nju da zovu telefonom, a mogu da odu i u redakciju nekog eminentnog skandal-lista, kao što je "Blic" ili "Kurir", pa da još dodatno zakomplikuju stvari.

Nama to nije palo na pamet, ali posle razgovora sa direktorkom uvideli smo da je žena itekako u pravu. Dosta nas se kreće u krugu ljudi kojima su neke stvari odavno postale uobičajene, pa smo skloni da zaboravimo da je većina ljudi iskreno šokirana kad čuje šta radimo. Ukratko, institucija škole ne može se koristiti za promovisanje priče o nečemu što bi moglo da zabrine roditelje, inače će oni da se okome na direktora koji je to dopustio.

U mojoj skoli mislim da nece biti problema sa time. Jer ovo je ,,muska skola'' i mnogo opustenija (raspustenija) od gimnazija. :ang:

Pa mozda ne treba pominjati autostop i kao sto si rekao "priče o nečemu što bi moglo da zabrine roditelje". Jednastavno ispričati nešto o klubu, odabrati neka zanimljiva putovanja i anegdote, koliko sve to može da bude jeftino (sa izostavljanjem pojednih detalja, kao sto su autostop i "spavanje kod nepoznatih ljudi", a pomenuti recimo lowcost avio kompanije i kampovanje). Mislim, da je to sasvim dovoljno da privuče ljude. A kad su već tu shvatiće sami kako sve to funkcioniše, pa ako im se sviđa, odlično, ako ne, šta ćemo im mi... Nek sede kuci i  :comp:  :)

Pa mozda ne treba pominjati autostop i kao sto si rekao "priče o nečemu što bi moglo da zabrine roditelje". Jednastavno ispričati nešto o klubu, odabrati neka zanimljiva putovanja i anegdote, koliko sve to može da bude jeftino (sa izostavljanjem pojednih detalja, kao sto su autostop i "spavanje kod nepoznatih ljudi", a pomenuti recimo lowcost avio kompanije i kampovanje). Mislim, da je to sasvim dovoljno da privuče ljude. A kad su već tu shvatiće sami kako sve to funkcioniše, pa ako im se sviđa, odlično, ako ne, šta ćemo im mi... Nek sede kuci i  :comp:  :)

Mislim da tako ne bi valjalo. Onda mi tu spekulišemo sa poluistinama i poluinformacijama. Ako vršiš promociju, onda treba sve da kažeš, a srednjoškolci su ipak maloletna lica (čitaj: sa nedovoljno životnog iskustva i skloni raznim ludorijama, samo im fali neko da ih upućuje auto-stopom koje-gde). Ne daj Bože da se nekome nešto desi (ipak postoji promil mogućnosti), pa da se svi obruše na KPS, kao podstrekača! Odmah bi neko nadobudan povukao paralelu sa sektama, stranim plaćenicima, sumljivim nevladinim organizacijama i ko zna sa kim još. Takva beda na vrat nam ne treba!

Dakle, promocije DA, SVAKAKO, ali NE u školama