Jump to content

Featured Replies

isao sam kamperom(MB100 240D) Ja sam preao iz Algeciras-a u Ceuta(spanski deo u africi) a onda na granicu!Na granici traze vizu(izvadio u frankfurt-u) i jos nekih papira koje nisam razumeo ali uvek se nadje neko da pomogne.Treba ti osiguranje za auto(nisam ga izvadio i prosao cudom)jer vecina zelenih kartona ne osigurava Maroko.Ne znam koliko kosta jer nisam ni uzeo osiguranje.Za tursku me kostalo oko 30€ na mesec dana.Kampovi u Maroku(ima ih mnogo) su odlicni i jeftini.Kazem odlicni jer su veoma jednostavni ali uredni i ljudi su jako prijatni.Par noci smo proveli na divlje i nema nikakvih problema.A da,na povratku su nam ukrali sto i stolice(nisam vezo lancem,ni unjeo u auto)na plazi kod cazablanke i tu sam se jos dobro ukopao ali mi to nije pokvarilo raspolozenje.

Preporucujem rute van turistickih mesta tipa marakes,kasablanka,tanger.Znaci samo u srce maroka i sto dalje ka jugu.Mi smo vozili Ceuta-meknes i dole ka jugu risani itd. Iz risania ka marakesu preko atlasa(penjanje na 2500m) savrsena ruta za dobru voznju.

Putevi su odlicni,policija je :-) nemam reci koje bi opisale to gostoprimstvo(ko je to doziveo zna o cemu pricam)!

Znaci u zoni 40 me zaustavlja i pokazuje na taho da sam vozio 90(vozio sam 100)i savetu je mi da uzivam u prirodi i smanjim brzinu jer cu tako vise videti.Primer 2:Na pitanje kuda da krenem,policajac mi objasnjava da moja karta nije najnovija ali ipak da drzim pravac.Posle 30km me sustize policiski motor i zaustavlja."kolega vam je pogresno objasnio jer ne govori engleski,daj te meni da vam pokazem.Primer3:

"!!!Zaustavljaju saobracaj jer misle da sam turista koji se nece snaci i pusta ju mi prvenstvo prolaza.

Neverovatno!!!

Ma sta ga duzim,samo vizu u pasos i pravac Maroko!

Pozdrav

Mirko

Evo zasto je w123 najbolji za putovanje show_img.php?img=981a7e-1292002758.jpg&size=thumb

To je slika od prosle godine kada sam vracao camac za nemacku iz crne gore.25 sati cistog sex-a

Evo i Bilmu sam iskopao(bas Maroko)

http://www.bilder-upload.eu/show.php?file=28ec71-1299666018.jpg

Значи ти си тај са в123 који вуче чамац! Причали смо о теби на Мерцедес Клубу Србије. Само тешко да је в123 најбољи за путовање када вучеш приколицу (јесте добар ко и сваки мерцедес у смислу удобности и потрошње код дизела). И в124 200Д муку мучи са претицањем и кад је празан, а да не говоримо о в123 који још вуче терет.

samo da napomenem da je motor potrosen/400000km) znaci losa kopresija.

gas u patos i teraj.Stigao kuci udobno i kada sam otkacio prikolicu mislio sam da vozim ferrari.

W123 je verovatno najbolji auto ikada napravljen.

Evo kako to izgleda

• 3 months later...
  • 2 months later...

Супер авантура Мирко, свака част, било би супер ако имаш да поделиш са нама још неки снимак, доживљај, ситуацију, нешто на шта треба обратити пажњу на таквом путу а делује занемарљиво.

Мени лично је жеља да обиђем цео Медитеран у круг, вожња уз обалу, преко Турске, Сирије, Лебанона, Израела, па онда Египат и цела северна Африка, па назад у Европу, Шпанија,Француска, Италија,  мада видим да су границе затворене између Алжира и Марока, а нажалост и у Либији и Египту није баш неко сјајно стање, тако да не верујем да се то може десити у скорије време на жалост.

Кад сам видео да су они ликови из Немачке стигли до Кабмоџе у три Трабанта, ништа ми више не делује немогуће :)

Ove godine mi je plan propao (Iran) zato sto nisam imao 5000€(a ni banka nije bila raspolozena da garantuje) za  Carnet de Passages(carinski dokument)pa sam otisao u Tunis(Saharski deo )Vratili se preko Sicilije.Italije.Albanije,Bosne,Srbije i pred samim krajem mi pukne torzija i iscure amortizeri,pokrive se stabilizatori.nekako smo se dovukli kuci :shockkk:

Na takvom putu obicno ne razmisljam o mogucim problemima jer nemam vremena za to.

U tunisu na granicei ista prica kao i svugde van evrope(tri sata drkanja i placanja)

Mi smo isli trajektom iz Rima(Civitavecchia) a vratili se na Palermo.

Trajekti jesu skupi(mi spavamo na palubi ili pijemo celu noc)ali sve ostalo je jeftino.

Dizel u tunisu(na ulici)0,48€ tako da sam se sit navozao po sahari.

samo smo jednom platili kamp(basta hotela sa bazenom) 47C.u hladu pa smo hteli da se kupamo,inace uvek spavamo na otvorenom.Ljudi su kao nasi Bosanci(maksimalno gostoprimljivi).Par puta sam "morao" da primim pratnju na vojnim puktovima(zbog Libije)ali uvek uz mnogo smeha i zezanja.Ja ga pitam na Srpskom "jel ti ta puska zakocena" a on veli meni Michael Schumacher.

I tako u krug.

Nemam neke konkretne savete ali ja jedva cekam leto da ponovo upalim Bilmu.

Evo jedan film(bilma u akciji)

Pozdrav

• 4 weeks later...

Svaka cast za klipove. Moj savet ljudima je da se ne plase, jer :boj ne bije junacko oruzje, vec boj bije srce u junaka", ako ce nesto da se desi, desice se, to ne znacio da mi treba da ostanemo kod kuce, jer je, eto, najsigurnije....(a onda krene zemljotres... zvizhd).

Znaci, sredi se auto, motor, traktor...ponesu se osnovni potrosni delovi i voziiii, Miskoooo. Sa dzipom i autom je jos lakse, sa motorom malo teze zbog prostora, ali nije neizvodljivo. Ja sam avanturistickog duha maksimalno, stalno gledam atlas sveta i kuda bi mogao da krenem. Samo, nekako mi je mnoooogo milije kad nesto licno vozim, imam osecaj slobode i ne zavisim ni od koga, od voznog reda, hotela, motela, itd, itd...

Obicno na takve ture idem motorom, mada imam i dzip koji ceka ki` zapeta puska....otvoren sam za sve vrste dogovora, mozda i zajedno zapucamo negde daleko....prijavio sam se za reli Budapest - Bamako prosle godine, ali ga otkazase u poslednjem trenutku, neki su se vozikali samo po Maroku :x. avanturista011: tesko da ces uskoro moci u krug oko mediterana, a i do sada je bilo preskupo, jer ti pratnja treba i u Alziru i u Libiji, Egipcani deru za papire, tako da ti preporucujem Maroko, Zapadnu Saharu, Mauritaniju i Dakar, ako bas hoces do dole. U Mauritaniji organizuju vojnu pratnju i nikako ne ici nocu, pa nece biti problema. Nazad mora istim putem... :pivoooo:

Landcruiser:

9A316A0F-BBBC-8548-BE7D-C369CC5C9CDB_thumb.jpg

2D3919F4-143C-4649-9993-9DAB368D5F6E_thumb.jpg

A ovo je moto ljubimac......fotke iz Sirijske pustinje...

F5D68567-CB51-BC4A-96D9-89E82FCFBA36_thumb.jpg

A6EAA115-4A5D-874E-A6A0-8C9347C7FC52_thumb.jpg

I sa najekstremnijeg moto skupa , Elefantentreffen (Germany) prosle zime...

1BA7917B-3F30-D241-AE40-0C88FD6F8475_thumb.jpg....skije sam licno pravio... :hihi::spot:

prijatelju jel ti to J7?Koju masinu ima?Ja sam oduvek zeleo HZJ78 pa da pravim kampera,ali se nema para!

Bas mi je drago da nas ima jos zagrejanih za voznju.

Pozdrav :pivoooo:

Mirko

• 1 month later...

Oprosti sto tek sad odgovaram, tek sad videh da si ovde pisao :-[. Jeste, to je HJ73, motor 2.5TD, jedva ga nadjoh, ima i onaj od 4,2, ali taj nesto ne volim, ma nije zbog registracije, al` uopste :roll::cry22::shockkk:serenade

Oni su idealni za pesak, sa njim ne mislis toliko o zaglavljivanju kao kad imas pogon na dva tocka. Postoje nadgradnje i za njih, to su one specificne kao za pik - ap-ove. Polako, bice i para, vazno je da se mi putujemo ;D:dance::yok: