Jump to content

Featured Replies

1 hour ago, Dragance said:

Moji drugari, stranci, usli u 72ojku na aerodromu, pitali vozaca za kartu, na engleskom, kaze, ne treba ni da kupujete, samo sedite. Nisu kupili. Stigli do grada, sve ok. Krajem oktobra bilo, oko 21h.

Ne preporucujem.
Moze da prodje al moze da bude i dosta neprijatno. Drugi savjet je bolji, ja bih kupio da me neko zamoli, nikakav problem.

To je bilo onomad kad je sistem jos bio u tranziciji, pa nije sve ni funkcionisalo kako treba. Ja im nisam rekao da tako rade, ali, eto, poslusali vozaca?

• 5 months later...
  • Author

Work on the new suburban rail line, which will link Belgrade Nikola Tesla Airport both to the city and the EXPO 2027 site has begun. Route surveying of the 18.3-kilometre line is now in progress, while the state is in the process of acquiring nine Chinese-made trains which will be operating on the route. The new rail track will begin at Zemun Polje station and continue to new stations Singidunum - Belgrade Airport - Surčin - National Stadium. Trains on the new rail line, which includes the airport, will run every half an hour, and up to every fifteen minutes during peak commute times. Trains on the new track will reach speeds of 120 kilometres per hour. The new rail line will run with the following stops: Prokop (Central) - New Belgrade - Tošin bunar - Zemun - Altina - Zemun polje - Singidunum - Belgrade Airport - Surčin - National Stadium. It is estimated for construction work on the new line to be completed in eighteen months.

Izvor: https://www.exyuaviation.com/2024/08/work-on-belgrade-airport-rail-link.html

Jedan je put od Aerodroma do Prokopoa gradskim prevoz, a da ne presedaš. I sam si ga već našao. :D
A taman staje i na Tošinom bunaru za koji si se orginalno raspitivao. 

Lakše je jedino da uzmeš taxi, al’ to će da te mnogo više košta. 
Inače na sajtu javnog peevoza imaš i iscrtane stanice na mapi:

https://www.bgprevoz.rs/linije/red-voznje/smer-b/600

u meniju, sa strane, imaš link da promeniš smer i skineš PDF sa redosledom vožnje.

2 hours ago, Lazar said:

Kako od Aerodroma Beograd do stanice Prokop? Našao sam na netu neki red vožnje za autobus broj 600, koji ne može da mi se učita kako treba: https://www.busevi.com/red-voznje/linija-600-zeleznicka-stanica-beograd-centar-aerodrom-nikola-tesla/#1524145521436-71622762-f769

Dakle, kako najlakše od aerodroma do ž. stanice? 

Odgovor na tvoje pitanje: bus 600 Aerodrom-Prokop. Izadjes kad stigne na kraj puta :)

Sad malo objasnjenje.

Busevi 600, istovremeno krecu iz Prokopa i sa aerodroma u n15 i n45 (08:15, 10:45, 15:15, 15:45, itd), dakle 2x na sat. Uvek novi mali busevi, super cisti i mirisljavi, najcesce se njime voze rusi i kinezi, sve cesce afrikanci, kao i radnici aerodroma. Cesto se na aplikaciji Beogradplus (za pracenje buseva) ne vidi signal ovih buseva, narocito onog iz pravca aerodroma, sto ne znaci da nece naici. Bus ide sa aerodroma na autoput, staje samo kod Radiofara pre nego udje u grad kod Studenjaka i spusti se na Novi Beograd, onda na prvoj petlji kod Arene skrene desno, pa pored nove bus stanice kod Delta city-ja i bivseg buvljaka popne se na novi most i kad ga predje skrene levo ka Sajmu, i na Mostaru desno uzbrdo do Prokopa.

Posto nisi iz Bg ne znam koliko poznajes grad i da li je detaljlnije objasnjenje tebi vazno, ipak sam objasnila jer ce mozda nekome ko procita posluziti. Dobro poznajem ovaj bus jer mi staje na 5min od stana, i kad god putujem idem njime (a i cesce kao precicu za izbegavanje groznih guzvi na Gazeli u spicu ako idem ka B.Brdu i dalje).

Edited by sandrolina

• Author

Hvala ti. Dolaze mi neki prijatelji u posetu, stranci, pa gledam kako da im to bude što jednostavnije. S obzirom da je u pitanju aerodromski bus, da li se karta može kupiti kod vozača, ili moraju da instaliraju Beograd plus aplikaciju? 

Ako staje i na Tošinom bunaru, to je zgodnije, onda nema potrebe da se ide skroz do Prokopa. Samo još da provalim da li svaki voz staje tamo.

Za voz stanicu Tosin bunar - iz busa 600 izadju na stanici koja se isto zove, Tosin bunar, to je prva posto se bus spusti niz padinu Bezanijske kose, kod Studenjaka, svi znaju. Kad sidju prodju kroz podzemni prolaz koji je odmah na stanici, i sa druge strane cekaju bus 601, idu 2 stanice, sidju opet na stanici koja se zove Zeleznicka stanica Tosin bunar. Da od Studenjaka pesace do koloseka bilo bi dalje ako vuku stvari, ako ne to je lepa setnja od 10min (samo da prethodno pogledaju mapu da znaju u kom pravcu da idu).

Taj bus 600 prolazi i pored zeleznicke stanice Novi Beograd, to je posle ove stanice treca, zove se Spanskih boraca, ispod novog voznog nadvoznjaka, ali opet kada sidju moraju da predju ulicu i ispesace pored/ispod nadvoznjaka do mesta gde je ulaz na peron. Doduse nije daleko, opet 10ak min.

Ima i treca opcija, da se voze jos malo busom 600, jos dve posle ove prethodne stanice i sidju na stanici koja se zove Blok 42, i opet ispesace do mesta ulaska na stanicu, ali sa druge strane, sirokim ulicama.

Nisam koristila prilaz toj stanici od ispod nadvoznjaka (druga varijanta), ali mislim da je sve izbetonirano i uredjeno i da moze da se pesaci, da su spremili sve za rad i da taj bus bas tu i staje da bi putnici presli na voz i putovali dalje.

Karta za bus 600 - mislim da je Bam Bam rekao da je nema na aerodromu, takodje ni kod vozaca, a ako mene pitas u njega kontrola u tom potezu ne ulazi. (malo ljudi i redak bus, stanice napravljene samo za njega, nema svrhe tu patrolirati, uostalom, kontrolori se lako raspoznaju, plave se sa daljine od 100m ?...sto naravno ne znaci da zagovaram nekupovinu karata, samo kazem...)

Edited by sandrolina

Ako se za taj bus kupuju normalne karte (SMS "A90" na broj 9011, kosta 50 dinara) mozda ti @Lazar mozes da im kupis kad slete i posaljes screenshot, forwardujes SMS potvrdu ili kako god dok su na aerodromskom wifiju. Ta karta vazi 90 min, pa cak i ako cekaju bus sat vremena iz nekog razloga bice i dalje validna kad dodju na Nbg.

Ako ne, jbg, obrisi ovo :D

• Author

Nažalost, zbog protesta su vozovi bili otkazani. Čekali su onaj u 22:30, pa je otkazan, pa onaj u 23:45, pa kad je taj otkazan odlučili su da sede na stanici do prvog jutarnjeg u šest ujutru. Ali je onda i taj otkazan pa su otišli na busku stanicu i došli autobusom oko devet. Putovanje koje je trebalo da traje par sati na kraju je trajalo 16 sati.