Jump to content

Featured Replies

Ne znam u kojoj dimenziji je Moskva najskuplji grad. Ja sam letos jeo palacinke u Trznom centru GUM na Crvenom trgu za 1500 dinara. Po meni je to ok cena posto je to najskuplji restoran tu i gledam na Trg, Lenjinov grob i zidine Kremlja. Na trecem spratu pomenutog centra mozes da rucas u restoranu po sistemu menze gde biras jelo i stavljas u tanjir po ceni koje su nize nego u Srbiji ili bar iste. U radnjama lanca Viktorija mozes da pazaris gotova jela po ceni kao u nasem Maxiju, s tim da je mnogo veci izbor. Znaci, ako hoces da jedes, penji se na poslednji sprat GUMa i kad vidis red ispred restorana, tu da jedes. Jeftino, a veliki izbor. Tu mozes da biras razne vrste kuhinja, palacinke sa kavijarom, borsc, rostilj.... Ako bi bas u neki restoran, tu ti ne mogu pomoci, hranio sam se uglavnom po jeftinijim mestima, koja sam ti spomenuo. 

Da platis obilazak metroa 10 evra, to ni u ludilu, karta za 7 dana neogranicenog koriscenja SVIH vidova prevoza u Moskvi kosta 1300 dinara! Znaci, kupite kartu i sami obilazite metro, sve je obelezeno, svugde su mape, ja sam isto imao mapu metroa kod sebe, obisao sam vise od 50 stanica. To vredi videti, i zao mi je sto nisam obisao sve, jer vredi. 

E, sad, Kremlj... Vidim da nisi navela Dijamantsku postavku, vec samo Oruzanu palatu, tako da mislim da se tu agencija debelo ugradila u ovih 55 evra. Oruzana palata je oko 1100 dinara i ulaz unutar zidina Kremlja se placa odvojeno i mislim da je jeftinije od 1000 dinara. Znaci, ulaz u Oruzanu palatu i poseta Kremlju gde vidis Car zvono, Car top i ostale crkve za koje se ne placa ulaz, osim ako neces u neki zvonik ti dodje maksimum 25 evra po osobi! Ako je u cenu Oruzane palate uracunata i Dijamantska postavka, onda je moguce da je tu jos 10-15 evra veca cena. Al ne vise. Problem su karte, sto je ogromna guzva, samo u pojedinim terminima ima posete i samo za odredjene stvari mozes sad preko neta kupiti karte. Ja sam za Oruzanu palatu kupio preko neta kartu, pa sam opet morao na salteru da cekam da podignem kartu, a tek kolika je guzva bila na salterima za kupovinu karata, pa se jos pitas da li ce biti ili ce sve prodati. 

Ovaj Sergijev pasad, nisam obilazio, tako da ne znam sta je. Predlozio bih da ga preskocis vec da se smucas po gradu, vozas metroom, obilazis Crveni trg i slicno. 

U St. Peterburgu nisam bio, pa ne znam nista da ti kazem.

Uvek se agencije ugrade u ove izlete i tu dosta zaradjuju, ali te spasava silne muke oko samostalnog nabavljanja karata, u ovom slucaju bih ti mozda preporucio da to sve prepustis njima, spasice te glavobolje, Rusi su kao mi, kad zaglavis u redu nekom, nadrljao si sa salterusom. :biggrin:

Sto se tice cene samog puta bez ijednog izleta, mislim da je ok, te mi je onda logicno da ce agencija da zaradjuje na tim izletima. Ja sam platio avion do Moskve i nazad 250 evra, hotel manje od 150, al sam imao 6 nocenja u hotelu sa 3*. A ti ces leteti i do Pitera i nazad. 

Edited by severac

Mi smo prošle godine u svom aranžmanu posetili Moskvu i Piter. Sve planirane ulaznice smo kupili preko neta i ušli svuda bez redova. Tačnih cena se ne sećam ali odpilike su koštale oko 500-600 Rub odnosno 7-8€ po lokalitetu. svuda smo se vozili gradskim prevozom. I sve planirano obišli. Dakle tastaturu u ruke i uštedećeš silne pare :smile:

Edited by du-ki

Wow...hvala Vam mnogo za odgovore, nisam se nadala da cu ih dobiti, a jos manje ovako brzo :biggrin:

Nije  Dijamantska postavka uracunata u fakultativu, mislila sam samo taj izlet da im platim u agenciji (jer prilikom rezervacije traze placanje i fakultative, ne moze kasnije)  ....pa se nadam da je i Dijamantska Postavka tu u blizini da je posetim bez njih.

Izvinjavam se sada na pitanju koje cu postaviti, ali moram sve da isplaniram unapred pa mi znaci svaka informacija , pa i ako je banalna  -  Karte za metro  za vise dana se kupuju gde?

Ovo je lokacija hotela u Moskvi, kazu da je blizu metro, nadam se da je tako, pa da mozemo sami da se snalazimo   :  https://www.google.rs/maps/place/Измайловское+ш.,+71к3В,+Москва,+Русија,+105613/@55.7877696,37.6935411,13z/data=!4m5!3m4!1s0x46b5352279846125:0xb079f940537bedc0!8m2!3d55.7904449!4d37.7470994?hl=sr

Zamolila bih i du-ki   da  napise i posalje linkove kako i gde je rezervisala te karte?

Jos jednom velikooo hvalaaa , nisam se nadala,super ste :biggrin:

Dijamantsku postavku onda moras kupiti u biletarnici Kremlja, ali moras paziti da je ogromno interesovanje za to i da je limitiran dnevni broj karata po terminima!

Karte za metro kupujes na bilo kojoj stanici metroa, engleski nemaju pojma, pa pogledaj na netu koju kartu zelis, a mozes i da kupis kartu na dopunu. Pa da uplatis i kupis odredjeni broj voznji. Uglavnom je sporazumevanje takvo da ti napises sumu koju zelis da uplatis ili ime karte koju zelis da pazaris.

Hotel vam nije bas blizu centru, ali je metroom toliko lepo i lako se snaci i stici, da ces biti u centru za nekih 15-20 minuta. Ja kada sam bio, isao sam sa jednog dela Moskve na drugi i to stvarno ide brzo metroom. 

pogledaj nekoliko postova ranije, pisao sam o linkovima. uglavnom sve je jednostavnije nego što ti odvde izgleda. sve vrste karata kupuješ na metro stanici i ovo su ti cene:

http://news.metro.ru/useeng.html  ,

severac ti je dao dobar savet za kupovinu. isplaniraj napiši šta želiš i prokaži teti na blagajni. ako vas je više, ok je karta za više vožnji koju možete dodavati sledećem, kako ko od vas prođe. nas je bilo 5  i kupili smo kartu za 60 vožnji.

....kartu kucaš na ulasku u metro, tako da za 50 rubalja imaš izlet: obilazak metro stanica koje poželiš. a ne 10€ koliko agencija naplaćuje.

mi smo kupili ulaznicu za kremlj za 500rub http://www.kreml.ru/en-Us/visit-to-kremlin/ticket-prices000ec/stoimost-vkhodnykh-biletov/  i ne sećam se dijamantske izložbe. Nama je i ovo biloooo: vrh

evo sad sam na sajtu našao. cena ulaznice u kremlj i dalje je 500r + 250 r za dijamantsku izložbu, dakle ukupno za obe 10-11€. ne dozvoli da te agencija dere

Edited by du-ki
dodatak

Ijaooj...koliko informacija...mnogoo hvala ljudi :biggrin:

Sve cu ponovo da citam i kasnije sve spremim i za stampanje da imam kod sebe :biggrin:

Razumela sam metro. Nas je dvoje -  dakle uzmem samo jednu kartu, recimo ovu gde pise 60 trips, za 1570 rbls  i vozimo se svuda?

Joj ovo za uzimanje karata za Kremlj, Oruzanu i dr.   mi je malo haoticno sa ove tacke gledista...pokusavam da vidim na ovom linku koji ste mi ostavili, ali karte se uzimaju dve nedelje unapred samo,  ne mogu sada za pocetak januara..

Hoces li molim te direktan link da mi posaljes gde samo kliknem i kupujem kartu, znam zvuci primitivno, ali ne vredi ..haha :biggrin:

Procedura kupovina online karata je ?  - kupim online, kada odem tamo ne preuzimam  ih cim dodjem, vec kada je termin na kartama odem recimo  pola sata ranije, pred Biletarnicu KREMLJA podignem tu karte i krecem u obilazak (sve je na jednom mestu i oruzana, dijamanstva pos.. car zvono i sl. ? )

Znam.. davim, sta cu - moram da pitam da bih znala :biggrin:

...za to ovaj forum i služi :mah:

Dakle, tačno je da se karte mogu kupiti samo za dve nedelje unapred, i tačno je da svoje on line karte treba da zameniš na biletarnici za ulaznice. To se obavlja u sali pre ulaska na posebnom šalteru za zamenu online karata.  

A kupuju se kada sa stranice: http://tickets.kreml.ru/en/billboard/1 izaberereš datum posete, vrstu ulaznice koju kupuješ (na stanici je uvek prvo ponuđeno za oružaru, drugi red je ista tura samo sa ruskim vodičem, u trećem redu su karte za ulazak u zidine Kremlja) i pritisneš dugme BUY, u sledećem koraku upisuješ broj ulaznica, čekiraš da se slažeš sa uslovima i svoju e-mail adresu, zatim dugme ORDER. U sledećem koraku imaš limitirano vreme od 10 minuta da uneseš kod koji ćeš dobiti na email i dalje pratiš uputstva. Stvarno sam zaboravio- ne zameri. Svakako isprobaj ceo postupak do samog unošenja broja kartice da se upoznaš sa procesom, a onda dve nedelje pred put i kupi karte.

Mi smo kupovali samo ove osnovne, bez orožare i bez posebne izložbe. Ta vrsta karte podrazumeva ulazak u zidine kremlja, ulazak u sve crkve, top, zvono... i ulazak na izložbu. E sad nisam siguran da li je to stalna postavka ili se menja. Mi smo gledali izložbu ordenja i tako neke eksponate. Utisak je nezaboravan,pa mogu da zamislim da je još bolje ako u istom kompeksu obogatiš utiske i ulaskom u oružarnicu i još jednu izložbu koja se posebno plaća.

A siguran sam da vam je i 20 metro karata previše za dve osobe za dva dana u moskvi, ješ se karta poništava samo kada ulaziš u prvu metro stanicu i važi dokle god si pod zemljom. Tako da obaveznu turu o metro stanicama obavljaš sa jednom kartom po osobi.

Sta ce ti ta od 60 trips? Uzmi manje, ja za 7 dana nisam toliko potrosio. 

A ako kupis karte za izlozbe, moras doci sat vremena pre nego sto imas termin za posetu izlozbe. 

Ok...manje karata cu uzeti.. u Moski smo 4 dana..

Metro radi celu noc ? Bezbedni su i u nocnim satima (nigde nije, al cisto da pitam, da izmebagavam ako lose stanje :D)

Sto se Sant Pert. tice isto vazi ? Kako ide tamo prevoz ? Slobodno da kupujem karte za Emitraz i Selo online i za to, ili ako nije guzva mogu na licu mesta ?

ne, ne radi clu noć. 

The Metro starts work at 06.00 a.m., but stations open at 05.30-05.40 a.m. At 01.00 a.m. the entrances close and passengers must complete their transfers. Last train leaves also at 01.03 a.m.

neobično je čist i bezbedan, iznenadićeš se.

Ako kupuješ karte na licu mesta spremi se na kilometarske redove, bolje je da ih kupiš on line!

Aha...posle 1h nema gradskog prevoza, samo taxi ? Ok..

Hocu, sve cu karte online uzeti, ako se ne snadjem , javljam se :biggrin: haha...

Hvala jos jednom pa se cujemo :wink:

ja sam isla u septembru u moskvu pa vozom za spb (najbrza opcja, 4h traje u jednom smeru, ne oseti se), prevoz me je ukupno izasao manje od 300 evra (230 BG-Moskva i voz oko 40evra imas jeftinije i kluplje, ja sam htela najbrzu verziju)

Ermitaž su vam precenili jer sa ja i za Zimski dvorac i za General Staff zgradu platila oko 10 evra..znaci vodica vam naplacuju oko 25 evra po osobi..suludo

Takodje, tvrdjava, ceo paket sa ulascima u katerdralu, muzej grada SPBa, zatvor i sl. je oko 10 evra, ne propustite pucanj topa u 12h

Obilazak metroa pretpostavljam da znaci da obilazite stanice na kruznoj liniji, kad udjes u metro, vazi ti jedna karta za koliko god zovnji sve dok ne izadjes, dakle, i tu vas vodic uzima oko 7-8evra po osobi

Kremlj sa oruzarnicom je isto 10 evra, plus imate muzej dijamanata, on se odvojeno placa, negde oko 5 evra

e sad, vi procenite koliko vam je usluga vodica bitna, ja se uvek pre puta informisem o dosta toga pa ne dajem tih dodatnih 100-200 evra za vodica, iskoristim i za neke druge izlete i sl.

inace Moskva i SPB su platezno u rangu bilo kog evropskog grada, nemoj da se plasite

• 2 weeks later...

Dakle i Vi ste kupili online karte za sve posete?
Samo mi dajte info za taj pucanja topa ?

Ne postoji ni jedan  vid prevoza , osim taxija, posle 1h nocu ?

Pada mi na pamet  da smo daleko smesteni od centra, docek Nove god.  je u 00:00, dok se okrenemo na Trgu, treba da trcimo u metro i gledamo u sat i slicno...bzvz je malo...

pa valjda cete ostati na programu na trgu, posle udjite u neki pub, hvatatjte prvu jutarnji

top puca sa katedrale petra i pavla svaki dan u podne

• 2 weeks later...

Vec sam skupila dosta informacija, pa se nadam da ce sve ici po planu :biggrin:

U jednom danu od 12h planiramo ulazak u Kremlj , sa posetom Car zvona u okviru te karte kao i Oruzanu palatu koja se odvojeno kupuje, prilikom kupovine postoji i izbor i ogranicenje sa vremenom, pa me buni da li da jednu kartu uzmem recimo za 12h, a drugu odmah za njom 14h , ili da recimo Oruzanu palatu pogledamo sledeceg dana ? Da li se tada opet placa ulazak u Kremlj da bismo videli Oruzanu ? Malo me to buni ?

I takodje, pokusavam da ''vezbam'' kupovinu, jer se uzimaju samo dve nedelje unapred, ali samo mi izlazi kupovina online karata za Oruzanu , ne mogu 'opciju' kupovine da pronadjem za Car zvono i Kremlj...da nisu mozda rasprodate za naredne dane ,pa mi zbog toga ne izlazi u ponudu ?

evo link :

http://tickets.kreml.ru/ru/

Ulaz u Kremlj i u Oruzanu palatu su potpuno dva razlicita ulaza. Ulaz za Kremlj obuhvata Car zvono, Top i slicno, a Oruzana palata je desno od tog ulaza tu u Kremlj. Nece ti biti dovoljno da u Kremlj udjes u 12 a da imas karte za Oruzanu palatu za 14 h. 

Andjo, ako budes i ti ovde bacila pogled, reci mi da li su velike guzve za lokacije Ermitaž i Puškin-Carsko Selo,  da bih uzela na licu mesta karte, ili ipak mislis da je online opcija pametnija ?

Sada sam opet pokusavala da ih 'kupim', vidim da ustvari stoji obavestenje da do 20.12.  nema ulaska u Kremlj i ostalo, samo je u ponudi Oruzana...

Odlicno , sada mi je jasnije...hvala Severac :biggrin:

• 2 months later...

Planiram u Petersburg na 4 noci pa mi je potreban savjet,

da li u Ermitazu obici celi kompleks ili samo Winter Palace. Prepostavljam da treba dosta vremena da se obiđe celi kompleks.

Kakva je situacija sa kupovinom karata na licu mesta, negde sam pročitao da je gužva na blagajnama ali da postoje aparati gde uopšte nema gužve a na netu su karte dosta skuplje.

• 4 months later...

Cao drugari,
Da li je neko putovao Pobedom iz Bratislave za Moskvu i kakvu su vam iskustva?
Takodje Moskva i  Petrovgrad da li je neko isao Aeroflotovim letovima izmedju ova dva grada? Posto se cini kao definitivno bolja opcija nego klackanje 9 sati vozom.

Imaš i Sapsan više puta dnevno koji stiže za oko 4 sata iz centra u centar!!!