Jump to content

Featured Replies

Posted

planiram za sredinu oktobra da picim do jugoistocne azije, pa me zanima da li kopnom nekako moze da se stigne do indije, posto mi je budzet baas ogranicen..

koliko vidim, tu je problem pakistan...

do istoka irana znam kako da stignem, ali kako dalje, jel isao neko?

• Author

hvala,mogu ja sam da nadjem marsrute, nego je problem u vizama, mislim konkretno za pakistan...francuzima sigurno nece praviti problem kao nama  :)

zato me najvise interesovalo da li je neko s ovog sajta putovao kopnom do indije?

marko, znas da je jova isao kopnom do indije.. on ima neke ljude u pakistanu i tako je dobio vizu.. znaci za nase jedino g.pismo prolazi.. slican fazon kao sa mnogim c.azijskim zemljama.. mogu da ti dam nj. kontakt..

U Iranu, Uzbekisanu i Kirgiziji sam sretao ljude koji su iz Indije putovali kopnom, cak i biciklima i sve je bilo ok, s tim sto nije isto u svim delovima Pakistana. Sto se viza za Pakistan tice, rekli su mi da je jako razlicita situacija od ambasade do ambasade. Npr, u Teheranu je gotovo nemoguce dobiti vizu, ali mislim da je u Turskoj bolja situacija. U Indiji i Nepalu vrlo lako se dobijaju pakistanske vize, po njihovim pricama. Mislim da to izdavanje viza manje zavisi od pasosa koji ima, a vise od zahteva ambasada Pakistana u pojedinim zemljama. Probaj da ovde sredis viza, a ako ne ide, raspitaj se kakva je situacija u Turskoj, pa mozda prodjes...Na ambasadu u Teheranu ne racunaj...

• Author

e hvala ti za info, u sv. slucaju sam mislio da idem tamo transsibirskom, do kine, a da se vracam nazad preko indije....tako da cu u povratku biti u indiji, pa mogu tamo da trazim vizu...samo se nadam da ne moram da zbog toga picim do delhija, vec i da mogu konzulati da odrade posao  ;)...

a sto se tice vadjenja vize odavde,male su sanse, znam par ljudi koji su hteli da idu kopnom preko pakistana, i odbili su ih pricom da za drzavljane srbije izdaju samo poslovne vize..

al kapiram, da kad si tamo u regionu, onda ti uvek lakse izdaju...bar se meni to milion puta desilo....npr, ljudi se ovde izdrkaju da izvade kolumbijsku vizu, a ja tamo prelazim kopnom iz ekvadora bez vize :)

A ček, koja je to fora sa ambasadom Pakistana?? Mislim, da izvinete, koji klinac i drže ambasadu ovde kad ne izdaju vize ;)