Jump to content

Featured Replies

Posted

Od 01. jula preko kablovskog operatera SBB krece lokalizovana verzija ovog sjajnog kanala o putovanjima.? clap U pocetku ce biti prevedeno samo 20% ali ce se vremenom to povecavati . Mislim da ce to prilicno uticati na populaciju da malo vise putuje nego sto to sada cini... :veselo

To je stvarno dobra informacija. Za mene je Travel Channel jedna vrsta televizijske Biblije i do sada sam, na VHS kasete, skinuo oko 400 sati njihovog programa. Imam nekog privatnog kablovskog distributera koji je ovaj kanal ukljucio u emitovanje bez naknade i na tome sam mu beskrajno zahvalan (cak mu i oprastam sto mu je izbor ostalih kanala prilicno mrsav). Za one koji do sada nisu gledali ovaj kanal, mogu da kazem da je cak 80% programa, sa nase putnicke strane, vrlo interesantno za gledanje, i da dobar deo emisija predstavlja pravi bekpekerski pogled na svet. Posebno bih izdvojio serijale "Earthwalkers" i legendarni "Globe trekker" (po kome sam uzeo i nick). U njima prosto zamisljate sebe kako lutate svetom i to na nacin na koji bi ste najvise i voleli!!! 

a ja bash mislim kako bi Britanski Travel Channel mogao da se malo oslobodi sopstvenih predrasuda ili chega god, i posveti malo paznje i tzv. Istochnoj Evropi. Koja je stvarno malo zastupljena na istom kanalu. Zbog kablovske sam napravio prilichnu pauzu u gledanju :) i shta sam primetio, za 2 godine, hm, pocheli su ponekad, i to uglavnom rano ujutru, da pushtaju Dubrovnik ili Hvar. Jedina izmena.

Bas me zanima koji je to razlog da jedan kanal takvog imena toliko ignorise sve shto je istocno od Berlina i Venecije.

Mozda je to samo moj subjektivni sud. Ali tu nema ni Praga, ni Budimpeste (doduse ova dva se tek ponekad pojave), a ostale zemlje da ne spominjem.

Zanima me, ko je pratio ovaj kanal kada ja nisam, jesu li ikad (znaci, makar jednom) imali emisiju od makar 30minuta iz Srbije?

E da, a Globe Trekker emisija, pa ne znam Dragicevicu, moram da te razocaram kad kazem da mi je ta emisija, u slucaju kad je vodi onaj Ian kako-god-bese-prezime, bas naj-neomiljenija. Iskljucivo zbog tog krajnje nesimpaticnog i na momente debilnog lika, sa elementima ugly-american-ugly-brit ponasanja (au, al se izrazavam strucno)

Mislim da je najgori momenat bio kada je Ian bio u Rumuniji, i toliko se grozio da proba neku corbu i meso, toliko je bio ironican oko cene jahanja konja u nekoj Madjarskoj ergeli, gledao je gde hoda po Bukurestu da kao ne nagazi nesto sto bi mu jelte isprljalo patiku.. Odvratan lik. Kvari serijal, u kome ima dobrih voditeljki, npr ona plavusha kako li joj je ime, itd..

svejedno, boljeg kanala nema, vecina emisija je stvarno sjajna, i to je evo u poslednjih mesec dva otkad mi je promenjen kabl.operater, jedino sto redovno gledam :)

:veselo

• Author

u toj pauzi koju si napravio se emitovalo bas puno serijala iz Istanbula, Kapadokije, Alepa, Libana, Jordana, Irana, Pakistana itd..... ima stvarno svega...bio je cak i Beograd dosta sturo opisan u serijalu Yellow Cab...  :weed:

Ok Petrovicu, dobrim delom se slazem sa tvojim zapazanjem vezano za Britanca Ian Wrighta. Medjutim, kako je on ipak glavni lik u celom serijalu "Globe Trekker-a", njemu zapadnu i najinteresantnije destinacije. E, onda se trudim da se usresredim na samu destinaciju a da, po mogucstvu, izbegnem njegove komentare (koji stvarno umeju da budu debilni). Pa seti se samo jos jednom emisije o Madjarskoj i Rumuniji, kada je ranom zorom krenuo sa nekim bakutama da bere grozdje, a pre svega toga dunuo u kameru i sam prokomentarisao svoj odvratni zadah.

Kada spominjes plavusicu, sigurno mislis na Megan McCormik. By the way, i ona ume katkad da se "zaigra" sa izvestacenim odusevljenjima, ali ju je definitivno prijatnije gledati nego Iana. A, da li ti se "dojmi" Shilpa Mehta?

Da, dobro si primetio da je Istocna Evropa slabije zastupljena. I, o nama za sada nema nista. Samo se Crna Gora kratko pojavljivala u serijalu "Carrera Mediterrana". Medjutim, svi, ali bas svi ostali delovi sveta su sasvim solidno zastupljeni. Budzet "Globe Trekkera" je najveci, pa njihove emisije i produkcijski izgledaju najbolje. A, sta kazes za "Earthwalkers"? Meni je to bas pravi bekpekerski serijal i svidja mi se sto forsiraju Indiju, Jugoistocnu Aziju i Karibe. A, sta ostali ucesnici ovog foruma misle o doticnom kanalu? ?

Vidis, Miroslave, meni je to o Beogradu, sto si napomenuo, promaklo. Ali, fakat je da nas nema u ovim glavnim serijalima. Cudi me i sto Hrvatska i Slovenija nisu zastupljenije. Ali, kako je, kao sto smo zapazili, cela Istocna Evropa "mrsavo" odradjena, mislim da ce se vise serijala pozabaviti nama i komsilukom u bliskoj buducnosti.

Jel` Carrera Mediteran emisija sa onim porcheima... Pa tu je CG bila samo na mapi rute

• 2 weeks later...

Dojadi mi Discovery sa motorima automobilima i sl. tshiima. Da se nisam zaljubio u dr.G vi?e ga ne bih ni gledao. Via history samo ratuju i pu?taju Mendelu na svaka dva dana  :psuje:. Explorer slično. U NGeografiji samo padaju avioni. Sumesefuj. Travel je pravo osve?enje  clap

Imam dilemu, nadam se da ce neko upucen da je razresi. Imam Travel channel onaj sa logom tri tacke ili tri kvadratica ili znak za iskopine ili sta vec...  to je taj o kome govorite, ne?

E, dok nisu skremblovali, imao sam i neki Discovery travel, ili Travel&Living ili tako nesto... Ne secam se kakav je bio program, ali sad mi u nekom doplatnom paketu nude par zanimljivih kanala, sa kojima ide i taj neki... Zna li neko kakav program ima taj kanal, i vredi li uzimati ga? 

:mrgreen:

Da, mi smo govorili bas o tom "Travel Channel-u" sa te tri tackice. Ako njega imas bez doplate, preko kablovskog operatera, onda nemoj nista drugo da trazis. Taj kanal ima i teletekst, sa tacnim programom emisija. Doduse, meni se taj teletekst cesto "utupi", pa brlja stranice. U tom slucaju, program mozes naci na sajtu www.travelchannel.co.uk Biraj "non uk viewers", jer ces onda dobiti satnicu po nasem vremenu. I, uzivaj!!!

Djoro, u "Carrera Mediterana" CG je bila stvarno prikazana, ne samo na mapi. Doduse, ne nesto predugo, a akcenat su bacili na bokokotorski zaliv i Gospu od Skrpjela.

• 4 weeks later...
  • Author

da li je i vama nestao teletekst onda kada su uveli delimichne titlove?

Nije, ali jos uvek nisu popravili titl. Ne prepoznaje nasa slova.... :psuje:

Kod mene je sve OK sa teletekstom.

Kako sam se smejala zbog malopredjasnjeg prikazivanja putokaza za Nigde na Travel-u(kao na Lukinom blogu)  i kako to Englezima nista ne predstavlja.Avaj...mozda im jednom neko prevede, pa se i oni slatko-gorko nasmeju.

Sta reci na ne prikazivanje nasih krajeva na doticnim kanalima,kad smo i mi sami skrti sa putopisnim emisijama iz nase zemljice.

• Author

Kod mene je sve OK sa teletekstom.

Kako sam se smejala zbog malopredjasnjeg prikazivanja putokaza za Nigde na Travel-u(kao na Lukinom blogu)? i kako to Englezima nista ne predstavlja.Avaj...mozda im jednom neko prevede, pa se i oni slatko-gorko nasmeju.

Sta reci na ne prikazivanje nasih krajeva na doticnim kanalima,kad smo i mi sami skrti sa putopisnim emisijama iz nase zemljice.

Ne mislim da smo skrti, nego objektivno sem Beograda i Novog Sada i mozda Zlatibora nema sta da se snimi. Pre samo deset dana su clanovi ovog foruma izvlacili smece iz petrovaradinske tvrdjave koja je jedna od top atrakcija!!!! pa jer to treba da se snimi? mi smo navikli da zivimo kako zivimo pa i ne primecujemo mnoge stvari.... bekpekerima takvi blamovi ne predstavljaju problem jer oni dolaze da se zezaju, piju i upoznaju ljude....ali ozbiljni putnici i turisti koji treba da cine vecinu poseta nasoj zemlji u sirokom luku nas obilaze..... Budimpesta se otkida od para svake godine...u pet izjutra ima vise turista nego na beogradskoj zel stanici istih tokom celog dana u jeku sezone..... kad sam vec pomenuo stanicu....kakva je stanica takva nam je drzava.....a o vozovima da ne pricam? :psuje:

mada, kada bi se neko sa Travel kanala setio i napravio serijal o najneiskoriscenijim turistickim potencijalima bili bi u vrhu....ili o kojekakvim blamovima, biserima i nelogicnostima.....

hm, mislim da je to bas bas prestrogi sud :) heh, zar stvarno (ozbiljno) mislis da sem beograda, novog sada i zlatibora nema sta da se snimi?

prichamo ovde o kompletnoj (meni skroz nejasnoj) nezainteresovanosti Travel kanala za istochnu evropu, pa i za nas tek pogotovu.

Dok npr. Travel channel ima bar 4 emisije nedeljno o Istanbulu, gde u max. 5 minuta bilo gde mozes da nadjes vece gomile smeca od bilo koje nase prosecne prigradske divlje deponije =]

nego da ponovim jos jednog po stoti put, zasto je uredjivachka politika Travel kanala toliko zaostala (mora tako da se kaze)? =]

Sto se tice stranaca i njihovih interesovanja za nas, izgleda da ako nemamo nekog ratatatatatataaaaa, onda valjda ne spadamo u gledljivu poluminutnu reportazu.

A pre upoznavanja sa ovim forumom i ljudima koji ga cine, nisam ni imala predstavu da toliko stranaca posecuje nasu zamlju,van nekih unapred odredjenih turistickih destinacija.Mozda ce nekima ovo zvuci smesno, ali to je moje iskreno glediste.Znam da im ja samo mogu ponuditi malo gostoljubivosti, visecasovne price o "cega god se dovatimo" uz casicu domace, i mislim da niko od njih nece zazaliti sto je krocio na ovo tle. Od neceg moramo poceti  :-D

• 1 month later...
  • 5 years later...

Vidim da je ''topic'' star par godina ali zeleo sam da podelim utisak sa vama. Odusevljen sam Travel channel-om!! Ovo mozda i nije neko iznenadjenje s obzirom da vecina ljudi deli moje misljenje. Od kada imam IKOM kao kablovoskog operatera a ne vrljavi SBB (ujedno i dosta skuplji, ali dooosta) ne menjam kanal sa Travel-a. Sve emisije su im zanimljive i na svoj nacin jedinstvene. Neretko sam ljubomoran na ''voditelje'' razlicitih emisija kada vidim koliko i gde putuju. Neka traju!  :)