Jump to content

Featured Replies

On 9/21/2009 at 8:43 PM, Lazar said:

Inače, čini mi se da je neko kupio Kapetanovo, da se sada renovira (ili je već dovršen) i da više nije moguće ući.

Još uvek se renovira, kupila ga je naša žena koja je živela ili još uvek živi u Švajcarskoj, priča se po selu da hoće da napravi banju  :roll:

• Author

Extra! Jedva cekam da odem! :blob:

Nego...hm....znam da sam zavisnik ali....kako da nadjem te privatne vinarije?  :LOLLL:

http://www.serbia-tourism.org/srpski/main.php?naziv=Putevi%20vina&dat=vino&poc=uvo

VINARIJA MARINKOVIĆ

Adresa: Skadarska 86, Vršac

Telefon: 065/8354-335

Eto linka sa adresama par vršačkih malih vinara plus adresa jedne koje nema na spisku, a toplo je preporučujem za istraživanje. Takođe, znam da u selu Gudurica ima nekoliko privatnih podruma, pa možeš da zaređaš redom.

Jedina 2 vina za koja odgovaram svojom čašću su rajnski i italijanski rizling od Marinkovića, naravno ako preferiraš dotične sorte. Ostalo ćeš morati sam da istražuješ.

Očekujem izveštaj kad se vratiš :-)

• Author

Auuu.....vidim da bi mi trebalo nekoliko dana za ovo....A ja jadnik jos idem kolima! Kako sad to da izvedem.. :?

Moram povesti nekog ko nije vinopija sa sobom, da moze da vozi  :hihi:

O Vrscu, zasto si daleko???

On 9/21/2009 at 8:57 PM, bloom said:

Inače, čini mi se da je neko kupio Kapetanovo, da se sada renovira (ili je već dovršen) i da više nije moguće ući.

Još uvek se renovira, kupila ga je naša žena koja je živela ili još uvek živi u Švajcarskoj, priča se po selu da hoće da napravi banju  :roll:

okrechila ga je u belo,onako novo najbelje belo i stavila i nove pvc prozore i antene i struju

pa sada izgleda kao josh jedna novokomponovana i novoizgradjena kuca sa kulom :(((((

inache ima 31. i 01. takmicenje u paraglajdingu

bice lepo videti mnoogo krila na nebu iznad Vrshca :)

http://krstov.blogspot.com/

Sve pise, ali cena ne pise.

Mada,mislim da ne moras da ides sa grupom, vec se samo pojavi i nece te izbaciti :)

ali dobra je varijanta ako neces da vozis, ipak je to mnogo vina za degustirati :))

Ovaj podrum je proveren, ali googlaj jos, ima ih.

• Author

Nisam  :(

Taman se spakovali i kao krecemo ujutru, i onda nesto iskrslo i morali smo da pomerimo putesestvije....

Nadam se za ovu sredu, ili subotu. Opet moram na vetar da gledam.

juche je bio fenomealan dan u vrshcu i letelo se na sve strane

ove nedelje,moram da te razocharam ali teshko

• Author

Bio juce u VS i za prvi put sam zadovoljan.

Obisli smo dvorac u Starom Lecu (mali) ali se renovira. Ispasce jako lep kad se zavrsi al ovako, ja pridjem radnicima i pitam Izvini, jel to Danijelov dvorac, a radnik samo slegnuo ramenima i nema pojma.

A preko puta je isto dvorac (veliki), ali posto je pretvoren u loodnicu, nismo ulazili medju gomilu matoraca.

Onda smo kroz neko siblje otisli u neki drugi dvorac za koji nikog nije bilo da nas uputi sta je, a deluje extra.

Pa obisli Manastir Arhangela Mihaila i Gavrila, dvorac u Hajducici nije otvoren za javnost pa smo ostali uskraceni za "nekadasnji najlepsi park u drzavi".

Sto se VS tice, to je bilo moje vatreno krstenje za voznju u brdima, na jednom mestu je uspon bio 15%, a odatle posle krivine 20%. :shockkk:

Saborna crkva nije bila otvorena za odlazak gore, Vladicin dvor je bio zatvoren, a sva mesta gde se nekada prodavalo vino Vrsackih vinograda zatvoreno.

Bilo je tu jos mnogo tumaranja, obilazenja svega i svacega, katedrala je stvarno jezivo ogromna.

A sto je najbednije, vetar je bio nenormalan!!!  :(:cryy: tako da nije bilo govora za letenjem.

Znaci, za sl put sam se dogovorio s domaciom Majom (koja je i ovde negde na KPSu) da cemo ceo dan da obilazimo vinske podrume za koje nisam bas imao vremena sad (a i nisam hteo da se dovodim u iskusenje :pivoooo: (treba napraviti smajli sa vinom :hihi:)) i da letim, al naravno pre nego se napijem.

Toliko u kratkim crtama o mom putesestviju u VS :D

• 1 year later...

Da li neko zna za neki ok smestaj u Vrscu za jedno vece 17.9. (subota na nedelju za vreme grozdjenbala) i kako se krecu cene s' obzirom da je grozdjenbal? :)

• 5 months later...

Od sutra novi ruski voz na relaciji Vršac - Pančevo - Beograd (Dunav stanica). Red vožnje:

2600 Vršac 05:15 - Beograd Dunav 07:01

2601 Beograd Dunav 07:20 - Vršac 09:06 (ne saobraća nedeljom)

2602 Vršac 09:26 - Pančevo Gl. 10:38 (ne saobraća nedeljom)

2603 Pančevo Gl. 11:20 - Vršac 12:30 (ne saobraća nedeljom)

2604 Vršac 13:25 - Pančevo Gl. 14:38 (ne saobraća nedeljom)

2605 Pančevo Gl. 15:04 - Vršac 16:05 (ne saobraća nedeljom)

2606 Vršac 16:45 - Beograd Dunav 18:45 (ne saobraća nedeljom)

2607 Beograd Dunav 19:20 - Vršac 21:03

cena karte:

320 din u jednom smeru

512 din povratna

Znaci 150 dinara max kondukteru :D

A onaj dodatak od 100 dinara za tarifski rang voza? Eno ga na sajtu železnice. Jel se to obavezno plaća? Ako je tako, onda je povratna 512 + 2x100 dinara. Nadam se da nisam u pravu, ali s obzirom da znam gde živim, ne bi me čudilo takvo šibicarenje.

Kako bi bilo dobro kada bi taj prvi ljutanji polazak produzili do Temisvara ili barem bared do Moravice pa se tamo hvataju lokalci za dalje

On 3/6/2012 at 5:37 PM, goranvu said:

A onaj dodatak od 100 dinara za tarifski rang voza? Eno ga na sajtu železnice. Jel se to obavezno plaća? Ako je tako, onda je povratna 512 + 2x100 dinara. Nadam se da nisam u pravu, ali s obzirom da znam gde živim, ne bi me čudilo takvo šibicarenje.

Dodatak od 100 dinara je za brze vozove, novi voz je putnički, staje na svim stanicama, tako da nema dodatka.

Da, a juce u vestima citam da ce ti novi ruski vozovi saobracati srpskim prugama brzinom do 120km?h ::crazy: Dobra fora!

Inace, stvarno mi nije jasno da je mreza zeleznica u Vojvodini toliko ocajna! Pa, bar tu ne treba praviti mostove, probijati tunele i praviti gradjevinske podvige da bi se povezali svi gradovi i da bi vozovi saobracali pristojnom brzinom, dostojnom 21. veka.

Vozno vreme je sat i 45, samo onaj popodnevni ide 2 sata, zbog toga što je pruga jednokolosečna, pa mora da čeka mimoilaženje sa brzim Beograd - Bukurešt. Pruga Pančevo - Vršac je dobra (jedna od retkih kod nas), piči se 100 km/h, ali voz taman što postigne brzinu mora da koči zbog sledeće stanice. Generalno bi mogao on i brže, samo su rešili da ostave rezerve u redu vožnje, jer bi se u slučaju kašnjenja, pokrenula lančana reakcija kašnjenja svih vozova na taj dan jer trenutno ide samo jedna garnitura.

Saobraćaće do 100 km/h, gde pruga dozvoljava, jer naši nisu tražili rusima da ugrade auto-stop uređaj (po propisima bez AS uređaja ne sme preko 100 km/h).

• 3 weeks later...

Drugari, novi, za sada jedini ruski voz nam se pokvario (crko mu zupčanik u menjaču)  :cryy:

Ali nije sve tako crno jer red vožnje za Vršac ostaje isti a umesto "Rusa" su ubacili lokomotivu "Kenedijevku" + dva vagona  :LOLLL:

• 2 weeks later...

A ti isti Nemci nama vracali vagone na doradu, jer nisu bili zadovoljni kvalitetom izrade, varova, sta ti ja znam cega...

Licimuri  :maddd: