Jump to content

Featured Replies

Uh, moje iskustvo je baš suprotno - CS je prilično popularan u USA. Bez problema, i iz "prve", našao sam smeštaj u San Franciscu, Sacramentu i Portlandu. I interesantno je da su svi hostovi bili veoma predusretljivi, odnosno u pravom, nekadašnjem starom CS duhu (ko je član od pre 2010. zna o čemu pričam). Sa druge strane, verovatno su NY, Chicago, LA drugačiji po tom pitanju baš zbog enormno velikog broja zahteva na dnevnom nivou.

Koliko se CS praktikuje diljem Amerike, moram kao primer da navedem zajednicu u malom gradu Boise, država Idaho. Svake nedelje se organizuju "potluck" CS druženja (između ostalih okupljanja, naravno - ali mi je ovo nekako ostalo upečatljivo) i saznao sam da dosta lokalnih ljudi hostuje. 

Kao sto sam i spomenuo i ja sam imao odlicno iskustvo sa CS u NY.

Poslao sam veliki broj zahteva , ali mi je nekoliko ipak odgovorilo pozitivno.

Imao sam domacina i po dolasku u NY i zadnjih 5 dana po povratku sa putovanja po USA.

Imao sam  predivan host kod jedne Indijke koja mi je vec prvi dan dala kljuceve od stana i izvinila se sto je morala otici na put u Filadelfiju na par dana.

Celo putovanje sam imao smestaj CS ( NY, Las Vegas ,Sietl, Los Andjeles, San Francisko, Majami, Boston)

Samo sam jednu noc platio hostel u SF (20 dolara) posto je CS-er prihvatio da me primi i zaboravio na mene, ali je sutra dosao po mene uz izvinjenje i sve je bilo ok.

Sva iskustva su bila pedivna iako sam na ovo putovanje otisao sa ne bas lepim misljenjem o Amerima.

Jedino sam imao nekoliko nepristojnih ponuda od gej CS u NY i Majamiju , ali su oni jasno naznacili svoje gej opredeljenje i kada sam im objasnio da nisam zainteresovan za takav vid druzenja ljubazno su odustali da mi budu domacini.

Ali je cinjenica da dobijaju na stotine zahteva dnevno jer su zaista jako popularne destinacije i za druge putnike i za CS- ere. To sam se uverio kada smo zajedno otvarali i citali njihove profile, e sad se vi stavite u njihovu ulogu pa recite iskreno kome bi odgovorili pozitivno i pored najbolje namere da nekog ugostite.

• 3 weeks later...

Da li neko ima informacije u vezi kupovine karti za US Open u tenisu. Išla sam na zvanični sajt turnira i videla kako izgleda kupovina karte i koliko pojedninačna karta košta , ali me buni informacija sa Kontikijevog sajta .

http://www.kontiki.rs/upload/PDF/SPORTSKIDOGADJ/US%20OPEN-3.pdf

U programu za NY u posetu US Openu stoji napmena da cene koje su prikazane na netu budu po naplati uvećane za proviziju agenata -ako sam dobro sve razumela da se ta napomena odnosi na kupovinu i preko zvaničnog sajta turnira ili su mislili na neku drugi sajt za kupovinu tih karti. A da su karte , ukoliko uspete da ih nađete , na licu mesta i jeftinije nego cene kja je navedena na zvaničnom sajtu turnira.

Nisam primetila da je na ovoj temi bilo informacija i iskustva sa  posete teniskom turniru -ukoliko je neko išao ,  iskustva oko dolaska u FM i nabavku karti.Pa ako neko zna više neka napiše. Poozzz...

Pozdrav ljudi, da li moze neko napisati nesto oko zivota i rada u NY imam 22 god planiram sa drugom da idem... Interesuje me kolike su zarade na prosecnim poslovima, u odnosu na zivot u gradu na placanje stana itd itd??

Vidim da ste nesto pisali ali su poruke od pre 4 godine pa me interesuje sad neko nesto da napise ko je tamo ili ko je bio skoro ?

Pozz

• 2 months later...

Drugari, planiramo NYC decembra i s obzirom da prvi put putujemo tamo, ako je neko voljan da pomogne sa savetom - trazili bi smestaj preko Airbnb, ali nemamo predstavu koji kraj je ok? Da li se isplati placati vise za nesto sto je blize ili je grad toliko veliki da je sve jedno jer se svuda ide metroom? Naravno, idemo na neku skromniju varijantu ;) Thanx a million!

Grad, naravno, jeste veoma veliki, ali ako ste na Manhattanu mozete dosta obici peske (ako niste zimogrozljivi :) ). Ja volim da hodam, a New York je za setnju najbolji grad na svetu. Poslednjih nekoliko puta sam bila smestena u Scarsdaleu i morala svako vece prigradskim vozom nazad, sto je dosta ogranicavajuce, jer je poslednji voz negde oko 11.

Dakle, ja bih svakako trazila nesto na Manhattanu, Soho ili Village, npr. Ne bih Midtown (osim ako ne nadjete nesto super povoljno). Upper West i Upper East - oba ok.

Mislim, gde god, ali na ostrvu... :)

Poznavaoci Njujorka, kako vam se cini 44th Street, Long Island City (Astoria) kao opcija za smestaj?

Astoria? Hmmm... Ima mnogo nasih. I mnogo Balkana, generalno (mozes naci dobar burek, ako se uzelis). :)

Mozda nije lose za zivot, ali ako je samo turisticki ja bih trazila Manhattan, pa makar skroz gore, iznad Harlema, 180 i neka...

Hvala Tashi! Da li ti ista znaci ako napisem da smo nasli neki smestaj na sledecoj adresi -  West 142nd Street, Harlem? Da li je to ok? Deluje jako lepo na slikama :) Mislim na smestaj ;)

Meni se Harlem dopada, bash pravi New York... Tu imate i ovu brzu liniju metroa - A, staje na 135 i jos na 125. posle preskace sve i za cas ste u Midtownu.

A kako letite... ja nesto gleduckam tu i tamo, al sve mi skupo u tom periodu (Bozic/Nova Godina)...  :8

Letimo sa Air France iz Bg - karta nas izadje malo preko 500 sa popustom za 80 god ;)

Meni AF daje sve neke bezobrazno visoke cene iz Nice! Ne mogu da verujem da je jevtinije iz Beograda.  :?

Nasla sam Turkish iz Milana za 500... Al' sve se nadam da ce Alitalia da izadje s nekom pred-bankrot ponudom... :)

Probaj i preko Swiss-a, i tamo sam nalazila neke pristojne cene ;)

495 evra 30/12 iz porta za nyc, povratna, iberijom.

odlucila se za astoriju zbog odnosa cena/kvalitet, a tih dana kada cu biti tamo nije uopste lako naci pristojan smestaj jeftino...

dvoumila sam se izmedju jednog stana u inwoodu i ovog u astoriji, no, inwood, koliko god bio "na ostrvu", ipak je mnogo udaljeniji od svega nego astorija. meni je zapravo zelja bila da budem smestena u bruklinu, ima mnogo zanimljivih loftova na airbnb, ali nista povoljno a slobodno za novu god.

edit: u mom slucaju ovo je super jer zivim na sat vremena od aerodroma u portu, ali ne znam da li ce ti nesto znaciti, u svakom slucaju, mozes i iberiju da procackas

• 4 months later...

Neki dobar sajt za kupovinu karata za Broadway?

Hvala.

Kupi na zvaničnim sajtovima, Tashi. To je i meni bila dilema, našla sam neke kao jeftinije ali kada sam ih izguglala ispostavilo se otprilike da se nikad ne zna da li ćeš zapravo dobiti tu kartu ili ne. A između proverenih nezvaničnih i zvaničnih i nije bilo neke razlike, tj često su zvanični bili povoljniji.

Inače, ne znam da li znaš, ali gotovo svako pozorište organizuje lutriju, nekoliko sati pre predstave upišeš svoje ime i ako te izvuku imaš priliku da kupiš kartu za prvi red za 20-30 dolara. Ova pravila lutrije se razlikuju od teatra do teatra, ja sam igrala za Wicked, ali od 4000 ljudi nisam bila u 20 izvučenih.. Ipak, ništa ne košta probati, samo izgubiš malo vremena u čekanju.

Karte mogu da se kupe nešto povoljnije i na dan predstave, na kiosku kod Brodveja, ali moje iskustvo je da su one za najjeftinija sedišta rasprodane mnogo ranije preko sajtova, tako da ni ne dođu do tog kioska. Ako ti se ne kupuje najjeftinije sedište, kiosk baš i ne znači puno čini mi se.

Grazie.  :)

Jednu sam vec kupila na ticketmasteru po regularnoj ceni (plus fee), ali htela sam da gledam Bryana Cranstona, po svaku cenu.  :D

Mislila sam sad da uzmem jos nesto, po nekoj nizoj ceni i trazila sam Craig's List, ali par interesantnih oglasa su bili sa placanjem u cashu i podizanjem karata na licu mesta, to mi je neizvodljivo. A nisu ni nesto mnogo povoljnije cene.

Probacu i ja lutriju, a kiosk nesto bas ne volim, jer se izgubi mnogo vremena, jos je hladno i ne volim bas Times Square.

Pokusavam i da nadjem neki movie pre-release, ali ni za to ne mogu da nadjem neki pristojan sajt.  :(

U NY sam bila poslednji put pre skoro 3 godine, ako je neko bio skoro - svaka preporuka je welcome: bioskopi, knjizare,, jazz clubovi, pijace, dineri, deli, bagel shopovi...  :eat:

A pa ti onda sve znaš već :)

Ja mogu da ti preporučim predstavu - Matildu. Divna mi je bila... :)

Brajana ću jako drage volje sledeći put :)

edit:

preporuke: Buvljaci po Bruklinu... jest da je skupo :( ali interesantni su. i gospel, u nekoj crkvi u Bruklinu ili Harlemu.

Ja mogu da ti preporučim predstavu - Matildu. Divna mi je bila... :)

Brajana ću jako drage volje sledeći put :)

Ok, noted. Pogledala sam na brzinu i mozda i nadjem povoljno karte za Matildu. Nisam bila u tom pozoristu - jel OK balkon?

A znacu da ti kazem kakav je Brajan uzivo.  :dance:

Mi smo bas bili na najjeftinijim mestima na Matildi (nekoliko redova ispred poslednjeg na balkonu) ali mi to ni najmanje nije pokvarilo dozivljaj. Naravno da nije sad nesto super pregledno, ali nisam imala utisak da sam puno propustila. I nemoj da te odvrati sto je predstava "za decu" jer uopste nije samo za decu :) Meni je to konkretno najvise dilema izazvalo, ali kada sam odgledala ne da sam bila zadovoljna izborom nego sam sutradan htela ponovo da idem da gledam :)

To pozoriste je inace prelepo, bas, bas.

A, da, uzeli smo i NY pass koji vazi 7 dana i visestruko nam se isplatio... Nije jeftin, ali ako se dobro preracunas mozes dosta da ustedis. Posebno je super sto se na vecini mesta sa njim ne ceka u redu, tj ima kao "priority".

Ja sam vec bila u svim vaznijim muzejima, pa ne znam da li bi mi se isplatilo. Mozda bi isla ponovo samo u MOMa, ne znam... Ali gledala sam onako povrsno za saputnike - oko 100 dolara je taj nedeljni pass, jel tako?

Ja sam vec bila u svim vaznijim muzejima, pa ne znam da li bi mi se isplatilo. Mozda bi isla ponovo samo u MOMa, ne znam... Ali gledala sam onako povrsno za saputnike - oko 100 dolara je taj nedeljni pass, jel tako?

Mislim da je 150 dolara bio pass ali nisam vise sigurna. Mi smo oko 500 dolara "potrosili" na ulaznice i razne aktivnosti.

Ako si obisla muzeje bas i ne vredi... Mi smo ga osim za muzeje koristili i za Empire state e Rockefeller vidikovce, voznje brodicima i bajsom po parku i neke walking tours. Ja inace nisam ljubitelj tih organizovanih setnji, ali u Njujorku ima bas dobrih i potkovanih vodica, istoricara, glumaca itd. Tako da kad te glumica vodi kroz Brodvej, a istoricar prica o ropstvu, svasta cujes sto ne bi tako lako drugacije saznao.. Mada te ture mogu da se uplate i posebno.

• 3 weeks later...

Pozdrav dobri ljudi!

Nemam NYC u planu u skorije vreme, ali ga imam u podsvesti i mislima, i trenutno mi je to jedna od vecih zelja koja ce se valjda nekada ostvariti.

Interesuje me, koliki je po vama neki turisticki minimalan broj dana za obilazak NYC? Znam da ce biti odgovora da ni ceo zivot nije dovoljan, ali ipak se mora ograniciti na neko optimalno vreme, ono, bez koliko dana se ne isplati ici.