Jump to content

Featured Replies

Pa odmah drugo pitanje: Zbog cega otvaras novu temu kad vec postoji ista u sekciji VIZE  :bang:

Pa odmah drugo pitanje: Zbog cega otvaras novu temu kad vec postoji ista u sekciji VIZE  :bang:

pa ne slazem se bas sa tobom :) mislim da je tema sasvim ok i na mestu :) u sekciji VIZE su pitanja o vizama a ovo se odnosi na "kako do izraela" sto spada pod "Po inostranstvu"......

jat ima direktan let i kosta oko 30.000din i mislim da je samo 2 puta nedeljno.....koliko sam gledao okolne velike gradove (budimpesta zagreb sofija) sve je skuplje osim budimpeste koja je jeftinija za 30eu (znaci za kartu za voz :) ) sta ima od low costa a izrael? nisam uspeo da nadjem...... na sajtu aerodroma u Tel Avivu ima spisak aviokompanija ali ne nadjoh ni jednu koja bi mogla biti zanimljiva za nas.....

Ja bih se zakleo da je tema prvobitno bila nazvana UKINUTE VIZE ZA IZRAEL, pa je naknadno promjenjena u ovu i zbog toga sam reagovao. Medjutim sada je sve OK...

• Author

AirBerlin povratna karta je oko 300 evra sto mi je preskupo...  :( mozda je najbolje ici na foru Turska-Sirija-Jordan-Izrael, tako je valjda jeftinije.

Februar-april je jat imao sjajne ponude za Tel aviv. Ne secam se cene, ali oko 250e sa taksama, iz Beograda naravno. Ako ti trebaju konkretne informacije mogu da se raspitam, posto znam ljude koji su isli na produzeni vikend tokom te promocije..

Kao da sam negde na forumu procitao da postoji neka varijanta brod iz Grce ili Italije ali sad ne mogu da nadjem, ima li neko informacije o takvom nacinu da se stigne u Izrael?

mozda je najbolje ici na foru Turska-Sirija-Jordan-Izrael, tako je valjda jeftinije.

Izlazna taksa iz Sirije: 10 eur

Izlazna taksa iz Jordana: 5 eur

Viza za Jordan: 10 eur

Viza za Tursku 10 eur

Izlazna taksa iz Izraela na mostu King Husein: 25 eur!!

+ vreme + prevoz (klasicni + lokalni servisni taksiji za tamo amo) + smestaj

Osim ako neko zeli usput da vidi i te druge zemlje.

mozda je najbolje ici na foru Turska-Sirija-Jordan-Izrael, tako je valjda jeftinije.

Izlazna taksa iz Sirije: 10 eur

Izlazna taksa iz Jordana: 5 eur

Viza za Jordan: 10 eur

Viza za Tursku 10 eur

Izlazna taksa iz Izraela na mostu King Husein: 25 eur!!

+ vreme + prevoz (klasicni + lokalni servisni taksiji za tamo amo) + smestaj

Osim ako neko zeli usput da vidi i te druge zemlje.

Sve ovo je OK ali samo pod uslovom da ti Izraelci ne lupe ulazni pecat na granici, jer u suprotnom nema ti povratka preko Sirije  :mah:

Postoji redovna linija Podgorica-Tel Aviv.

Pretpostavljam da ima ljudi koji dolaze do Podgorice ili primorija, pa ako ne namjeravaš da nosiš puno prtljaga sa sobom, možeš da pokušaš i sa autostopiranjem.Polazak za Tel Aviv je četvrtkom u 13h i 35 minuta, a povratak u Podgoricu isti dan u 12h i 10 minuta.

Prevoznik je izraelska kompanija Sun D'or, ali na žalost ne znam  ništa o njima.

Ako te interesuje, mogu da se raspitam za cijenu karte.Srdačan pozdrav.

A sta je sa tim lupanjem pecata na papiru,koji je neko pominjao?

To je klasicna urbana legenda. Hiljadu ljudi ce ti reci da su im izraelci izasli u susret i lupili pecat na poseban papir, a takodje hiljadu njih kaze da su ih odbili. U teoriji i pod uslovom da izraelska pasoska kontrola pristane da ti lupi pecat van pasosa imas dvije opcije:

1. da dodjes u Izrael avionom (Tel Aviv ili Eilat)

2. da udjes u Izrael iz Jordana preko Allenby/King Hussein Bridge granicnog prelaza

Zbog cega sve to? U tom slucaju ne postoji dokaz da si bio u Izraelu jer Jordanci ti ne stavljaju izlazni pecat zbog toga sto oni i dalje smatraju Zapadnu obalu dijelom svoje teritorije koju ce kasnije ustupiti buducoj Palestinskoj drzavi.

Sto se tice ulaska u Izrael preko drugih granicnih prelaza, Arava (kod Akabe),  Jordan River Crossing (kod Irbida), Tabe i Nitzane sa Egiptom potpuno ti je svejedno hoce li ti izraelci udariti pecat jer ces ti vec imati izlazni pecat Jordana, odnosno Egipta sto bi ostalim arapskim zemljama koje ne priznaju Izrael znacilo da si morao uci u Izrael, jer jednostavno ne mozes ispariti nigdje u medjugranicnom pojasu.

Meni je zbog toga,da mi posle ne prave problem negde drugde,sacekacu onda da mi pasos bude skoro pun,i onako ga menjam svakih 6 meseci  :D

Hiljadu ljudi ce ti reci da su im izraelci izasli u susret i lupili pecat na poseban papir

Ja sam im dao hrvatski pasoš i zamolio da ga ne pečatiraju, a nisam dobio ništa ni na papiru. Uostalom šta će mi kad me ionako imaju u kompjuteru?

Ja sam im dao hrvatski pasoš i zamolio da ga ne pečatiraju, a nisam dobio ništa ni na papiru. Uostalom šta će mi kad me ionako imaju u kompjuteru?

OK, ali ako te policajac nekim slucajem zaustavi na ulici i legitimise gdje je tebi dokaz da si legalno usao u drzavu?

off topic: dogurah i ja do cetiri zvjezdice :)

Za to se uopšte nisam sekirao, jer je to njihov problem. Izrael je zemlja programera i interneta, tako da policajci sigurno lako mogu proveriti kad sam ušao. Osim toga, na tom prelazu dobiješ od Jordanaca privremeni izlazni pečat na nekom papiru, verovatno bi bilo dovoljno da to vide.

Sličnu sam situaciju par puta imao kad sam izlazio iz nekih evropskih zemalja, u kojima su mi prilikom ulaza zaboravili udariti pečat. Nikad nisu pravili problem na izlazu, iako su konstatovali da nema pečata.

Za to se uopšte nisam sekirao, jer je to njihov problem. Izrael je zemlja programera i interneta, tako da policajci sigurno lako mogu proveriti kad sam ušao. Osim toga, na tom prelazu dobiješ od Jordanaca privremeni izlazni pečat na nekom papiru, verovatno bi bilo dovoljno da to vide.

Sličnu sam situaciju par puta imao kad sam izlazio iz nekih evropskih zemalja, u kojima su mi prilikom ulaza zaboravili udariti pečat. Nikad nisu pravili problem na izlazu, iako su konstatovali da nema pečata.

ja sam imao drugacije iskustvo,par puta probleme,ali kada sam dosao trajektom iz Peskare u Split,imao sam zescu frku jer mi nije Hrvat lupio pecat kada sam isao tamo... Uvek,ali uvek vodite  racuna,pogotovu po takvim zemljama. Ne kazem da i ti nisi u pravu,to je samo moje misljenje.

• 6 years later...

Let ćeš možda naći jeftin, ali i da je besplatan, to će da se kompenzuje pri prvoj kupovini hrane :biggrin: 

Izrael je do sada najskuplja zemlja gde sam bio, ono što sam zapamtio, 3 ili 4 piva u prodavnici, ne kafiću, 30 eura :smile: 

Inače gledaj wizair iz Budimpešte, bude povratna za manje od 100 eur nekada

Edited by samsung

pokusavam da iskalkulisem letove do tamo, ili jordana.. jer je primarni cilj jerusalim :biggrin: da li je jeftinije iz istanbula ili atine??? ili??

Hm, sada sam pogledao, nešto mi nema wizair-a iz Budimpešte, ne znam ni da li imaju tu liniju i dalje,Turkish Air je najjeftiniji. Ograđujem se od saveta za wizair, tako je bilo pre godinu dve kada smo išli. 

Pa odeš na neki sajt za search, probaš sve kombinacije i vidiš šta je najjeftinije. 

Ali kao što rekoh, slaba korist od jeftinog leta kada ideš u Izrael :smile:

Edited by samsung