Jump to content

Featured Replies

Najjeftinije je ici Ryanair-om iz Budimpeste do Ovde, aerodrom relativno blizu Eilata na jugu drzave na Crvenom moru (dodaj na ovo i cenu busa Ovda-Eilat 6 evra). Odatle se lako stize u Akabu pa u Petru (Jordan) sto naravno kosta jos ohoho (taksi do granice, izlazna taksa iz Izraela 25,5eur+JordanPass 91.5eur koji kompenzuje cenu ulaznice u Petru i Jordansku vizu, taksi do Akabe jos 15-20eur pa bus do Petre...), ili ako se zeli samo da obilazi Izrael onda bus 444 iz Eilata direkt u Jerusalim pa dalje po volji i zelji, karta u jednom pravcu je 19.5 evra, ako se uzme povratna nesto malo jeftinija nego duplo. Vidim da ima Ryanair karata za 50-60 evra jos uvek, uz napomenu da prevoznik vozi van sezone tj.od novembra do februara cini mi se.

Ako se ide preko Tel Aviv-a nije los Wizz (samo sto oni imaju termin leta u subotu pa je tesko stici od-do aerodroma) ili Pegasus preko Istanbula, ali opet ta cena se ne moze meriti sa ovom preko Ryan-a. Sherut do Jerusalima 15 evra (odmah dupliraj za povratak) tako da poseta Izraelu opasno tuce po dzepu. Ali ima sta da se vidi.

Edited by uros79

A s obzirom da nas je dvoje, sve to x2.. :sad: ne isplati se..... Hvala puno  :biggrin: Biramo drugu destinaciju :biggrin: 

Vidim da ima direktan bus do Jerusalima iz Eilata , dokle i vozi avion. I povratna za dvoje kosta oko 130e iz Budimpeste. Odatle mogu dalje do Nazareta..  Moram li da placam taj prelaz za Jordan- Jordan pass???

I Wizz i Rayan lete iz Pešte za Izrael. Mogu se naći zaista jevtine karte.

I nije tako baš skupo. samsung pivo popiješ kod kuće. :smile:

Ima i iz Sofije do Tel Aviva sa Wizz-om. U novembru, a verovatno i u kasnijim mesecima, za 60 evra povratna.

21 hours ago, MEHRUNISA said:

Vidim da ima direktan bus do Jerusalima iz Eilata , dokle i vozi avion. I povratna za dvoje kosta oko 130e iz Budimpeste. Odatle mogu dalje do Nazareta..  Moram li da placam taj prelaz za Jordan- Jordan pass???

Pa rekao sam u postu da bus 444 vozi iz Eilata do Jerusalima, s tim da Ryan slece na aerodrom koji se zove Ovda koji je nekih 50ak km severno od samog grada, u pustinji, a ne na onaj u samom gradu Eilatu (iako tako pise sa sajtu Ryan-a), pa da najpre moras doci do grada busom gde karta za jednog u jednom pravcu kosta 25 sekela tj.oko 6 evra. A onda sa glavne bus stanice ide taj 444 direkt za Jerusalim 4x dnevno (osim petkom 3x i subotom kada ne vozi cini mi se, ili ako i radi onda samo polazak od 5 po podne zimi, kad zadje sunce).

Ako ne ides u Jordan, ne treba ti JordanPass, ostajes u Izraelu sve vreme.

Naravno, sa glavne stanice u Jerusalimu dalje imas direktan bus za Nazaret. Ne znam koliko je karta, u tom pravcu nisam putovao, ali nije bez 10ak evra sigurno u jednom pravcu.

:smile:

Edited by uros79

Moze li se tamo placati eurima ili se mora menjati novac??

4 hours ago, blizanci said:

Ima i iz Sofije do Tel Aviva sa Wizz-om. U novembru, a verovatno i u kasnijim mesecima, za 60 evra povratna.

To mi je vec bliza i jeftinija varijanta :biggrin: tnx :biggrin:

U menjačnicama. U bankama. Naravno i na aerodromu.

Ja sam pred odlazak u Izrael promenuo jednu količinu novca u šekele. Obično je na aerodromu slabiji kurs.

Edited by pedjalon

4 minutes ago, pedjalon said:

U menjačnicama. U bankama. Naravno i na aerodromu.

Ja sam pred odlazak u Izrael promenuo jednu količinu novca u šekele. Obično je na aerodromu slabiji kurs.

Gde si to menjao? 

Na temu mijenjanja novca u strane valute, meni je u 90% slucajeva najisplativije samo dici pare sa bankomata gdje idem, cak i ako mi banka uzme naknadu za transakciju. U tom slucaju vazi da sto vise podignes (odjednom), bolje prodjes. Dobije se puno bolji kurs, pogotovo u odnosu na aerodrome.

• 1 year later...

Ja sam samo htela da dodam da postoji linija Temisvar Tel Aviv, koliko sam shvatila novo uvedena, za sada dva puta nedeljno, a od marta i tri i da treba pratiti ponudu, posto smo mi nasli dve karte za manje od 100 evra. Apsolutno se isplati. Inace, nase iskustvo u vezi sa kontrolama na aerodromu je sasvim "regularno", oni slecu na Terminal 1 inace, glavni  i veliki je Terminal 3, ali svejedno, u nasem slucaju nije trajalo nista duze od uobicajenih aerodromskih kontrola, da ne kazem i krace, toliko.