Jump to content

Featured Replies

Predao ovih dana za vizu u agenciji Terra travel u Beogradu, uzeli "skromnih" 40 evra za kurirske usluge (tj. da odnesu i donesu pasose) po pasosu! Trazite druge kombinacije ovo je bezobrazno puno para.

Ako neko ima pitanja, skoro sam sve popunio pa mogu pomoci, nadam se da cemo i dobiti vize.

DHLom би само слање било 50 евра... 

Dear xxxxxxx,

Concerning your email of November 15, 2014, since we do not have any mission in Mainland China, you are advised to contact our mission in Hong Kong (or visit its website: www.tecos.org.hk) directly for relevant visa requirements and procedures. The contact number of the said mission is also available on the website.

Sincerely,

Bureau of Consular Affairs

Ministry of Foreign Affairs

Republic of China

Daklem, posle 100 godina pretrage, dobili smo odgovor: u Kini je NEMOGUĆE dobiti tajvansku vizu, ali je zato moguće u Hong Kongu.

Kraj misije.

Odjava...

Pa u skladu sa odnosima dve Kine, nije iznenadjujuće.

Kinezi su narod imun na sve živo... sem na pare! Kad neko uleti sa kešom, a uskoro će, Tajvan će da postane 36-ta kineska provincija. ;) Tako da nam vize neće ni trebati. :)

Tajvanci već menjali neke zakone kojima bi dozvoljavali mejnlenderima da kupuju nekretnine, pa bile neke silne demonstracije... biće veselo tamo.

• 3 months later...

Trenutno sam u Bangkoku i Tajvan ovde ima konzulat pa ću pokušati da izvadim vizu. Jedino nemam pozivno pismo od dokumenata, ali ću svejedno da pokušam. Da li je neko skoro vadio Tajvansku vizu i kakvi su prema Srbima? Da li rado daju ili ne :) Da ne bacam novac uzalud i gubim vreme.

Jedno glupo pitanje, da li moze sa Kineskom vizom na Tajvan i obrnuto?

Edited by nixylive

• 2 months later...

Zna li neko neku agenciju da nosi pasoše na viziranje u Budim po nekoj normalnoj ceni, tipa do 20 eur? Poslah mail Teri Travel, likovi opušteno traže 40 eur (a viza 50usd), bezobrazno da nema gde. Gledam Gea travel traži 30eur. I to je preskupo.

za te pare odes sam  :king:

Visa fee:

- single entry visitor visa with normal process (3 working days): 50 USD ( or 13,500 HUF)

- single entry visa with urgency process (1 working day): 75 USD (or 20,250 HUF)

The visa fee has to be paid in cash on the spot.

Unfortunately we cannot change money and accept old type of USD, please bring the exact amount and new type of USD. Please note that we can only accept USD and HUF.

Office Hours: 

Monday – Friday: 9.30-12.00

For further information, please contact the Consular Department via email [email protected] .

Pedjalon, nećeš verovati ko mi je danas pao na pamet kao opcija da mu pošaljem poštom pasoše? :D 

Trebam pomoc!

Poslovno bih trebala da putujem na Tajvan i ne znam da li je ono sto ovde pise dovoljno i provereno! i vazi za sve slucajeve!? 

PITANJE -  ako idem poslovno, ako me moja firma salje  na obuku u drugu firmu na Tajvanu, da li postoji mogucnost da mi mozda ne treba viza?!!!

Zasto pitam - jer sam nasla neke informacije ovde ( na wikip. - vizni rezim za drzavljane Srbije)

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8_%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5#.D0.9F.D1.83.D1.82.D0.BE.D0.B2.D0.B0.D1.9A.D0.B5_.D0.B1.D0.B5.D0.B7_.D0.B2.D0.B8.D0.B7.D0.B5_.E2.80.9E.D0.BF.D0.BE.D1.81.D0.BB.D0.BE.D0.BC.E2.80.9C 

Pomozite :( !!!

Tacno , najbolje je poslati mail , sto i jesam . Odgovor je detaljan i mogu da ga prosledim ako jos neko ima problem kao ja. 

Sada , kako poslati dokumenta. Karta do Budimpeste i nazad je 4600 a kako citam gore u postovima , toliko kosta i agencija koja bi to odradila umesto mene... Sta predlazete?

Mislim da je korisno da odgovor postuješ ovde i/ili u odeljku za vize.

Vozna karta za Budapest specijal je 26 eura, ako ideš na uobičajenu proceduru, plus tri dana boravka u Budimpešti.

Evo moj drug ode jutros u Taipej.Vadio je u Budimpesti preko agencije Terra.Platio je uslugu 40e.e sad...misljenja sam da je to jaca cena,ali ipak za te pare otici i biti tamo 3 dana i vratitit se je malo nerealno..Ovako je platio,i za 3 dana dobio pasos u ruke.

A recite mi samo jos nesto- ako platim 75 USD da li cu dobiti vizu istog dana ili kako?!

Mozda bih mogla da konsultujem vaseg druga oko papira i kako trebam da se dogovorim sa agencijom. Mada ko zna da li cete ga cuti dok je na putu...

Da li znate okvirno koliko je karta kostala i koliko presedanja ima :). .. bas mnogo pitam ..

Edited by FREAKS4U

OFF: Nemoj da me pogrešno shvatiš, ali nije u redu, eto, kreiraš nalog, odmah se javljaš sa milion pitanja, a iako ti je Peđa lepo sugerisao da je korisno podeliti odgovor ambasade sa ljudima ovde, ti to ne radiš. I kako onda očekuješ da ti bilo ko pomogne na drugu turu pitanja? Ja lično se ponekad osećam kao magarac, pomogao sam toni ljudi u vezi raznih stvari, a posle kada su ti ljudi bili u mogućnosti da pomognu drugima (pa što da ne, i meni)... ono kao, ko je-e druge, ja sam se snašao, taj stav. To nikada neću moći da shvatim.

Nemoj da se ljutis. Nemas prava!

Upravo sam zvala Terra travel da proverim sve i da napisem sta sam doznala. Meni samo neke stvari nisu bile jasne nakon sto sam procitala odgovore na moj post pa se razmisljam da posaljem opet ambasadi mail. Nemam sta da sakrijem i nisam covek zbog koga ces da se osecas kako se osecas!!! 

Meni je ovo poslovni put, informacije mi trebaju i posebno sam zahvalana svakome ko je odvojio malo vremena za mene i odgovorio mi na pitanja. Jos jednom hvala svima! ja cu sada preneti sta sam doznala:

Informacije koje sam dobila u Terra travel-u : 

• Kurirska usluga 40 EUR
  • Autobuska karta ( povratna) 50 EUR, vozi te na adresu konzulata a i pokuplja - to je u slucaju ako se uzima za jedan dan viza
  • Novcanice ( dolari ) sa kojima se placa viza ne smeju da budu starije od 2006.god                   

Ovo je mail koji sam dobila:

Dear,

Serbian citizens do need a visa to Taiwan.

TAIWANESE  visa requirements

-     Application form: as of March 1,2012 visa applicants are required to go https://visawebapp.boca.gov.tw  to fill out the application forms online. Applicants need to print them out, SIGN and submit them along with other required documents to our office or send a filled application form with an agent.

-     2 colour photos (with light background, good quality, not home printed)

-     Return air ticket reservation (a copy is acceptable)

-     Invitation letter from the Taiwanese party 
If the inviter covers the applicants costs and ensure the accomodation, this information has to be indicated in the invitation letter.

-     Passport (which is valid at least 6 months from the departure)

-     a photocopy of its last page ( the page with personal information)

-    visa fee

You or your agent should come to our office with the original passport and the visa fee in the morning and the visa will be issued in 3 working days.

The papers cannot be sent by mail, somebody should come to Hungary!

We cannot give back the documents, so please do not forget to prepare the necessary photocopies!

Visa fee: 50 USD ( or 13500 HUF)

If the you need your visa urgently you can apply for the urgency process (1 workday): 75 USD (or 20250 HUF)

The visa fee has to be paid in cash. Please bring the exact amount.

Unfortunately we cannot change money and accept old type of USD, please bring the exact amount and new type of USD. Please note that we DO NOT accept EUR.

Applications are accepted from Monday till Friday between 9.30 and 12.00. a.m. and the visas are issued between 3.30 and 4.00 p.m.
On Friday afternoon the office is closed.

Should you have any questions, feel free to contact me again.

Best regards,

Vincellér Lilla

konzuli asszisztens

Taipei Representative Office in Hungary

駐匈牙利台北代表處

Hungary

Budapest

Rákóczi út.1-3.

Tel:  00361-266-4817, 003612662884

Fax: 00361-266-8060

Edited by FREAKS4U

Kao neko ko ima desetogodišnji staž na forumu nađem se validan da posavetujem novajlije. Nemam zašto da se ljutim.

Nisam mislio uopšte na tebe, lepo sam rekao da se odnosi na ''druge ljude'', tebi sam rekao ''nemoj pogrešno da me shvatiš''. Opušteno malo, vidiš da nije bolelo. Sad možeš biti ponosna na sebe jer si u nekoliko postova već dala korisne informacije!  :spot:

Iz gore napisanog najbolja varijanta je platiti kurirskoj službi 40evrova, da ti urade onu vizu od 50$ i "mirna Bačka".

Ako imaš vremena i volje, dođeš u Peštu vozom za 26evrova povratna (iz Bgd), odradiš vizi za 75$ i uveče nazad u Bgd.

Ili tri dana boravka  i viza od 50$.

Mesto gde se izdaje viza je u samom centru Pešte i laganica do/od Keleti železničke stanice.

(Za 

FREAKS4U

boravak u Pešti bi te mogao koštati i cene jednog piva plus, ako bi te sačekao pedjalon i pomogao oko vize):)

Edited by pedjalon

Hvala puno :).

Novajlija sam pa cemo videti za kasnije. Sada bar znam kome da se obratim za pomoc :)

Edited by FREAKS4U

• 2 months later...

Pozdrav ljudi.

Jel zna neko da li je hotelski booking dovoljan umesto pozivnog pisma, i sta raditi u slucaju da idemo turisticki i nemamo pozivno pismo?

Pisao sam kancelariji mail, ali ne odgovaraju.

Hvala puno. 

• 2 years later...

Da li je mozda neko skoro vadio vizu za Tajvan iz neke azijske zemlje (tipa Honk Kong ili Tajland)? Trenutno sam u Vijetnamu i ovde mi je receno da ne mogu ovde dobiti vizu, vec da se vratim u Srbiju pa odande (sto necu naravno uraditi) da apliciram. Sad rekli su mi mozda postoji sansa u nekoj drugoj zemlji da dobijem, ali nije nista sigurno. Tako da ako je neko imao iskustva u skorije vreme, znacila bi mi neka pomoc :smile:

Ja cu probati telefonom da kontaktiram njihove ambasade u te dve pomenute zemlje, posto bojim se da mejlom necu docekati odgovor.

Ovde sam na turistickoj vizi, ako to ima nekakve veze. A mislim da ima, posto mi valjda zbog toga nisu hteli da daju vizu ovde u Vijetnamu