Jump to content

Featured Replies

S obzirom na vreme i nadmorsku visinu Stola ovo bi moglo da bude PRVO GRUDVANJE KLUBA PUTNIKA SRBIJE  ;D

Pogledala sam nekoliko prognoza, i za vikend 17/18 nece biti padavina, a 24/25 hoce (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Nis). I temperatura ce 24/25, ako je, ponavljam, verovati internetu, biti niza. Ako se odlozi, livadarenja nece ni biti. Ostajem pri tome da smislimo nesto za ovaj vikend. Bilo bi lepo da se jave svi ti ljudi koji su potvrdili zainteresovanost, pa da vidimo. Sto se mene tice, Stol nije neophodan, ali mi ne radi mozak za alternativu (livadasto-brdovitu).

There. I said it :).

Jasam sledeceg vikenda algazovana u vezi sa lezbejskim festivalom, tako da ne mogu da ispalim,  poslednjeg vikenda oktobra kao jos neki od vas planiram odlazak za Sarajevo i 6. Balkan mafija miting. Sto se mene tice stoji ili sada ili dogodine. Buduci da u Kikindi nisam nikada bila, moze i tamo. Imas li neku prikladnu livadu Marina :D

Vi svi verovatno to već znate ali da podsetim. Na Stražilovu na Fruškoj Gori postoji planinarski dom koji lepo funkcioniše. Ima oko petnaestak soba i pedesetak kreveta. Smeštaj nije lošiji od nekog prosečnog hostela. U slučaju lošeg vremena ima i veliku trpezariju i kuhinju gde se može spremiti klopa koja se donese i prijatno je za druženje a ima i malu salu sa tv-om. Do njega se može stići i pešice i kolima. Obzirom da tuda prolazi ruta fruškogorskog maratona može se u slučaju lepog vremena i dosta šetati.

Treba samo stići do Karlovaca bilo iz NS ili BG busom ili vozom i to nije skupo.

Noćenje u domu je mislim 400 dinara a u sobama dobijete posteljinu i ćebad i ima pećka ako bude hladno.

To sa prognozom padavima za 10-12 dana je vrlo diskutabilan podatak u meteorologiji, nazalost. Definitvno da nece biti tolika greska, pa da npr za vikend bude 25 stepeni, ali sto se padavina tice, vrlo je moguce da ih cak i ne bude. Ali, opet, moguce je i da ih bude prethodnih dana, pa da teren bude blatnjav. Svakako, tesko je ocekivati da ce vreme biti sve bolje i bolje, ali verujem da ce biti barem jednog suncanog vikenda sa temperaturom od 15 stepeni, ne ocajavajte :)

ja bih isla negde, a bor mi po ovom vremenu deluje prilicno hladno. ta fruska gora izgleda neavanturisticki-drustveno primamljiva, samo ne znam kako stoje za slobodnim mestima, treba li rezervisati unapred i sl.

@Dragance

Samo sam navela podatke koje idu meni u korist :D, jer mi nijedan drugi vikend ne odgovara, bukvalno, do 14. novembra, a  mozda ni do 21. novembra, a htedoh na livadarenje, jel :).

Odluka je u tudjim rukama :).

@Dragance

Samo sam navela podatke koje idu meni u korist :D, jer mi nijedan drugi vikend ne odgovara, bukvalno, do 14. novembra, a  mozda ni do 21. novembra, a htedoh na livadarenje, jel :).

Odluka je u tudjim rukama :).

Ko ce kome, ako ne svoj svome :spot:

Imam utisak da ste već definitivno odustali od Stola, a u tome će vas verovatno učvrstiti i faktičko stanje sa terena. Doduše, nemam egzaktne podatke za Stol, ali imam za Crni vrh, koji je na dvadesetak km vazdušne linije i na približno istoj visini.

Elem, već više od 24 sata tamo pada sneg, a poslednja izmerena visina je 22 cm, sa tendencijom ubrzanog rasta. Temperatura je konstantno u minusu. Dakle, prava, pravcata zima, po kojoj bi čak i stići kolima do prilaza završnici puta za Stol moglo da bude avantura s neizvesnim završetkom.

I ja mislim da je stolu ovog vikenda odzvonilo.

posto se sloba kao zecetnik ideje oglaso smajlijem  :potty: moram da uvazim misljenjem vecine predlozim ukidanje Stola za vikend...

postoje sada dve opcije. za vikend neki nizi dostupniji i topliji krajevi (Strazilovo, Kikinda) ili/i kad prodje kijamet Stol sledeci vikend.

Javljajte se. pa da se dogovorimo.

do petka ko skupi vise glasova usvaja se...

Za Kikindu znam sta bismo. Mozemo da organizujemo ekspediciju za osvajanje najviseg vrha, Kindja, 93m nv (ili 83m, jos nije zvanicno utvrdjeno zbog nepristupacnosti terena) :LOLLL:

Postoji cak i planinarsko drustvo pod istim imenom, pa se mozemo raspitati o tezini uspona i opasnim vremenskim uslovima u ovo doba godine ;D

Marina kada bi se islo za Kikindu, ako bi se uopste islo? Ja sam u principu za ali mi se najavio gost iz Francuske koga ne bih da propustim a dosao bi u subotu oko pet popodne. Da li bismo u Kekendi i spavali ili bi se uvece razbezali kucama?

U tom domu na Strazilovu sam bila nekoliko puta  a i okolinu sam apsolvirala tako da ja glasam za Kikindu.

Што би рекли ови из Кикинде.. Збогом Столу на  shtrumpf те набијем  ;D

Samo da upozorim na ogromnu kolicinu posla po kuci... zbog cega u globalu i idem tamo!  :hihi:

Francuzi... ne hvala! Bar ne narednih par godina...  :hihi:

@Marina nisam ni mislila da vodim Francusa u Kikindu, ostavila bih ga nekome u NSu do daljnjeg, ali sada vidim da je to sa Kikindom bila sala. Sto se tice posla, ako treba pomoc samo reci. Ako mogu bez para da pomazam oko lezbejskog festivala, a d apri tome cak nisam ni lezbejka mogu i tebi oko kuce koja nije moja :D

sta bi? kikinda? fruska gora? a? meni svejedno. s tim sto bih, ako se ide u kikindu, volela i da prespavamo tamo :) marina, znas kako ja dobro perem. :)

Nazalost, ja se odjavljujem za ovaj vikend, neplanirane obaveze su iskrsle. Lep provod, gde god bili.

Obzirom da je vreme loše treba izabrati mesto gde se, u slučaju nekog kijameta, može i skloniti i ostati a ne bežati kući.

Prvo treba hitno da se izjasne oni koji sigurno žele da se sastaju ovaj vikend i da se vidi onda tačno koliko je to ljudi i odakle su pa na osnovu toga i odrediti mesto.  I to najkasnije do sutra uveče. Administratori ili organizatori (bar neko od njih treba da bude prisutan)  treba konačno da kažu, tamo i tamo u to i to vreme. Za dobro društvo nije važno mesto gde ste, ali obzirom na kratak rok važno je da se može brzo i lako organizovati.

Ovako može da se još mesec dana vode diskusije i da na kraju ništa od svega ne bude. 

Ja sam prošli vikend bio na Stražilovu i bilo je pedesetak gostiju (dve različite grupe) u domu i video sam da su se dobro zabavili. Svako je doneo nešto od klope i sastavili su jednu odličnu večeru u subotu i niko nije otišao na spavanje pre 3 sata, a bilo je i onih koji su bili dobro veseli  pijjj do jutra. Bio je i noćni turnir u mikro fudbalu sa mešovitim žensko muškim ekipama.

Ne vidim zašto su administratori i moderatori foruma pozvaniji od drugih da organizuju okupljanja ili da budu na njima, a ne znam ni ko su ti "organizatori" koje pominješ. Klub funkcioniše na osnovu inicijative članova, dakle bilo ko može da uzme i da organizuje susret. :)

Inače, moram i ja da otkažem učešće, nerado. Prehladio sam se prošle nedelje i još uvek kašljem kao magarac, tako da je penjanje po planinama, ma kako pitomim, uopšte ne zvuči privlačno.

Prvo treba hitno da se izjasne oni koji sigurno žele da se sastaju ovaj vikend i da se vidi onda tačno koliko je to ljudi i odakle su pa na osnovu toga i odrediti mesto.

Oh, my - Obrenovac :) (nece da igra fudbal)

Meni je svejedno jer ionako ne idem a samo sam pokušao da pomognem da pregovori koji traju 35 dana ne propadnu i da se ljudi ipak druže. Ali izgleda ništa od toga. Mora neko da preuzme organizaciju na sebe i vodi od početka do kraja dok se stvar ne uhoda (4-5 livadarenja). A moderatori, organizatori ili kako se već zovu treba da (ako vide da su ljudi neodlučni ili ne mogu da se dogovore kao što je sad slučaj) preseku i odrede šta će biti. To može samo da bude od pomoći.

Oh, my  ja sam video da su ljudi prošli vikend igrali fudbal ali to ne znači da je to obavezan deo skupa. Ni ja ga ne igram (više)  ;)

Ma, nagovorili bi mene lako na fudbal ;). Mrzi me da trcim, to je jedini problem. A slazem se s tobom, nacelno, zato sam  i pre koju stranicu postavila pitanje zvanja doma i slicnoga. Nekako sam pretpostavila da ce stariji clanovi da se za to postaraju (zbog cestih nesporazuma - nikoga ne prozivam :) ), ne stoga sto je meni tesko (naprotiv, u organizaciji uzivam i vise nego sto je dozvoljeno), vec jer je inicijativa pokrenuta nezavisno od mene. U mom kruzoku nema dugih dogovora jer to presecam, ali ne osecam da ovde imam autoritet niti staz da bilo koga na bilo sta teram :D. Ako hocete da me zaduzite za organizaciju nekog buduceg dogadjaja, tu sam, a sad mi se, vidim, smesi bridz nedeljno popodne.

Ovo nije prvi put da forumski dogovori propadaju, i zaista predlazem da se za svaku buducu akciju postavi dezurni ovan koji ce da razbija vrata, stvarno je lakse. Ne verujem u demokratiju. Tuzite me :).