Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel ima neko zainteresovan za Kubu 15 Oktobar 2009? Ustedimo 30% doplate za jednokrevetnu sobu a i da se druzimo.Nebitno dali je muska ili zenska osoba?

Да ти мене послушаш, уштедео би 50% да не путујеш са Кон Тикијем :) Ал добро...

Да ти мене послушаш, уштедео би 50% да не путујеш са Кон Тикијем :) Ал добро...

clap.gif' alt=':clap:'>

Jel ima neko zainteresovan za Kubu 15 Oktobar 2009? Ustedimo 30% doplate za jednokrevetnu sobu a i da se druzimo.Nebitno dali je muska ili zenska osoba?

sto putujes s kon tikijem?

pa za kubu nam ne treba cak ni viza....

evo ja cu da ti kupim kartu i rezervisem smestaj, za 2 puta manju sumu nego sto bi ti kon tiki naplatio  ;D

realno, iako sam veliki protivnik agencija, na kubi nije lako naci jefin smestaj, i uopste jeftine stvari, kao sto se misli.. dok kontiki ima zbog preebookinga sezone nekad jako jeftne allinclusive aranzmane, kome to ne smeta i ko to voli.. svugde backpackujem, ali mislim da bih na kubu otisao u tako neki all inclusive da se hedonisem, naravno samo ako mi se svidja program puta :)

Koliko sam ja upoznata programi putovanja po Kubi se svode na sedenje u jednom od tisucu hotela u vestackom gradu blizu Havane o kome ne bih ovoga puta i ne mrdanje nigde odatle :(

Pazi,nije bas tako,4 ili 5 dana koliko si u Havani si na nogama,obidjes je uzduz i popreko ( casa della musica  :party: ,tropikana toplo preporucujem ) ,a posle kada si u Varaderu,imas svaki drugi dan neku turu,ne secam se vise,jedan dan je Trinidad,drugi dan neke plantaze kafe,pa onda onaj grad gde je CHE napao voz,onda katamaranom do nekog ostrva,i pecanje je jako dobro,ide se u grupi od po 4 u lov na Barakude :) nije lose,ali imam ortaka koji je lepo otisao u havanu,za 150 dolara iznajmio stan i cao. E sada,drugi je problem hrana,i ostale stvari koje su za strance 10 puta skuplje,s obzirom,da imaju svoje radnje,i radnje za strance,svoje pezose i konvertabilne...Imao sam osecaj da sam u Grckoj najmanje. Secam se da je pivo bilo 1.5 dolara,sto je u to vreme bilo 1.3 eur i to u radnji,a dve solje koje zajedno prave srce na kome pise cuba sam platio 10 dolara svaku (bio je zadnji dan,stvarno nisam imao vise zivaca da se svadjam sa njima ) ... U tim all inclusiv hotelima,stvarno ne potrosis ni dinar,kome je do planiranja,ko potrazi karte,moze mnogo bolje da prodje,ja sam aranzman dobio na poklon,i iskreno,opet bih isao...

A cubaaaaanke uh...

kao sto se prica  ;D

Moja cimerka je kupila avionske karte za 600eura Temisvar-Rim-Havana  i nazad

Ona i drugarica su iznajmile apartman preko nekog Kubanca ovde za 200eura i idu u Novembru na 10-tak dana.

Videcu kako su se provele kad se vrnu. :D

;D

Jel moze link za povratnu kartu od 600 eura Temisvar-Rim-Havana?

imate npr. preko air europa povratnu kartu 1.11-30.11, za 475 evra madrid-havana, ima i za druge datume ova cena, idite na sajt i pogledajte...

kapiram da sa wizzair-om moze da se stigne do madrida za 100 evra povratna..ova aviokompanija je provereno dobra, ja leteo sa njom iz gvajakila do madrida, i sve je bilo super..

mislim da imaju i relaciju barselona-havana

moja prijateljica je u aprilu isla iz Hambugra ili Berlina, nisam sigurna, ali za neverovatnih 280 evra, druga je isla takodje iz Nemacke, nekoliko nedelja kasnije za 460.

Ja sam istina bila na Kubi pre skoro 8 godina, ali ako su se prilike promenile ljudi nisu. Mi smo u svakom graduu kome smo boravili uspevali da se granimo uz pomoc crnoberzijanaca. I tada su nam se lokalci cudili kada su nas u jednoj od retkih ulicnih menjacnica u Havani videli kako menjamo dolare u lokalnu valutu jer su i oni mislili da stranci moraju da placaju samo u dolarima, i to sve mnogo skuplje od lokalaca. Ipak, voznja gradskim autobusom ili "uauom" u Havani je nepreracunljivo jeftina, pice koje je gospodja Selina prodavala "tajno" sa svoje krovne terase u centru Havane kostale suotprilike 40centi po komadu, sendvici koje ste mogli kupiti na ulici ( a koji se od iste salame i istog sira prave po celom ostrvu) su bili jos jeftiniji. Neverovatni napitak zvani batido de mamej je takodje bio zanemarljivo jeftin. Svo voce i povrce na pijaci imalo je cene istaknute u pesosima te se u istima i placalo, a buduci da ste u svakoj od casas particulares mogli da koristite i kuhinju od svega sto ste mogli da nabavite za smesno malo para mogla se skuvati dobra klopa.

U Cienfuegosu smo vecerali u lokalnoj piceriji koja je pravila paste i pice za oko 1.5 dolara sa sve picem (za dvoje). U Trinidadu smo nasli lika koji nam je od okolnih seljaka za sapun, pastu za zube ili bilo koji drugi vid luksuza nabavljao jaja, mleko, divni braon secer...

Sv eu svemu moze prilicno dobro da se prodje na Kubi, samo ako se covek malo potrudi i malo vise integrise u zajednicu.