Jump to content

Featured Replies

Posted

Sledece nedelje polazim na jednu kracu turu (Austrija, Nemacka, Ceska i jos po nesto :)), pa bih svratio u Minhen da posetim Oktobarfest. Da li je neko vec bio tamo? Interesuje me smestaj. Posto na 'booking' sajtovima nisam nasao hostel u kome je noc ispod 40-50 e, da li postoje neki kampovi u blizini?

Smestaj je u Minhenu em skup em prepunjen tokom Oktoberfesta, a pride sto se ne moze videti ni M od Minhena tokom trajanja te manifestacije. Ukoliko ti je do piva, samog festivala i provodia... idi, ali za obilazak i boravak u Munich...ne bas.

• Author

@ Andrej

Hvala puno! Idemo nas dvojica ali je opet bolje 27,5 nego 50...:)

@ Pretender

U Minhenu sam vec bio, tako da sam vecinu stvari (koje sam hteo naravno) vec video. Sada cu ga posetiti bas sa namerom da posetim Oktobarfest (Da vidim sta je to toliko veliko i mocno :)). U svakom slucaju hvala na komentaru... :kamp:

Nisam bio na Oktobarfestu ali bio je moj teca (sta ce covek kad voli  :pivoooo: ) i jedino sto je imao da kaze da je sve bilo PRESKUPOOOOOO. Tako da ako imas viska para ili mozes da gledas kako svi piju a ti beres ljubicice zasto da ne ;)

• Author

Da procitao sam na njihovom sajtu da je prosecno tako... Ali litar... :pivoooo:

To da je preskupo je tacno, ali vredi svaki cent. I pivo i provod i atmosfera ;)

Ja sam zavisnik od Oktoberfesta ;) , sedmi mi je vec, a i zivim u Minhenu vec 2 godine tako da mogu toplo da vam preporucim da posetite ovu manifestaciju.

Ej Marko, i ja cu biti tamo ove godine, za poslednji vikend. Jel imas neki savet? Sta da radim, a sta je gubljenje vremena? Ili je to po principu vasara pa sator ko sator? :)  Sem ispijanja piva kakav se jos provod moze naci? Gde je najzanimljivije? ;D

Ovako, po meni najbolji provod je u satorima HB (Hofbräu) i Schottenhammel. Vikendom je malo teze uci unutra jer je prepuno ali ko ceka taj doceka ;)

Posto je to jedan ogroman vasar, imas i luna park u njemu, pa mozes da se provozas na roller-coasterima i ostalim spravama. Izbor bavarske hrane je veliki napolju na standovima pa neces ostati gladan sigurno.

Posto se OF zavrsava u 23h imas posle afterparty-je na vise lokacija u gradu gde mozes da nastavis provod.

Nadam se da sam ti malo pomogao.

Pivo je 9 eura

;D

A gde je to 9 eura?Najskuplje ispod satri je i imas ga za 5 eura,u gradu je 0d 2,5 eura pa do 3,5 u proseku??!!

• Author

E pa ovako... Trenutno sam u Pragu (nakon Beca, Minhena i Berlina), i vrlo lako sam nasao smestaj u Minhenu za 21 e u 8-krevetnoj sobi (gde smo bili samo nas dvojica), dok sam sinoc ceo Prag prepesacio i uzduz i popreko da bih nasao private room sa 2 kreveta za 26 e... Tako da i nije to tako skup smestaj u Minhenu...

P. S. Pivo u satoru je 8.6 e po litru, kobasica sa sirom na standu je 5 e...

Pivo je 9 eura

;D

A gde je to 9 eura?Najskuplje ispod satri je i imas ga za 5 eura,u gradu je 0d 2,5 eura pa do 3,5 u proseku??!!

Molim te nemoj da siris dezinformacije. Pivo na Oktobarfestu je od 8,5€ pa navise, bez obzira da li je pod satrom ili u biergartenu. I kad kazem pivo mislim na litarsku kriglu, jer je to osnovna jedinica mere na OF-u.

Druga stvar, ne mozes da poredis pivo koje mozes da kupis u gradu i pivo na OF-u, jer se pivo za OF specijalno pravi i ima veci procenat alkohola od uobicajenog piva koje svuda mozes da kupis.

Moj licni utisak: oktoberfest = seljoberfest

I ako me iko bude pitao reci cu da slobodno mogu da ga zaobidju.