Jump to content

Featured Replies

Posted

dajte predloge, posto nema direktnog leta, i koliko sam ja kopala, ima jedino direktan let iz Amsterdama i Madrida, dajte predloge kako do Perua, iz Srbije??

ja imam ideju da idem busom do Budimpeste i hvatam let Budimpesta-Amsterdam-Peru :)

druga varijanta je do Madrida avionom jedna karta i nasla sam neku low cost od 640 direktno do Lime :)

da li ima ikakvih boljih predloga, puno hvala :LOLLL:

Ja sam letos leteo iz Madrida Air Comet-om za nekih 340 eur (verovatno je to low-cost kompanija na koju mislis). Pre toga sam duze vremena pratio cene, i ovo je bila jedinstvena ponuda tako da su slabe sanse da ces naci ista blizu toj ceni, obicno kod Air Cometa moze da se nadje karta na promociji za nekih 550-600 eur. Ali moram da te upozorim da se radi o izuzetno neozbiljnoj i neprofesionalnoj kompaniji. Otkazivanje letova im je uobicajna praksa, sto mizes da vidis i iz komentara na airlinequality.com. Meni su pomerali vreme letova nekoliko puta. Kad sam dosao na cekiranje video sam da su otkazali letove sa Dominik. Rep. i Buenos Aires, pa su ove sa leta za Dom. Rep prebacili na nas let, pa smo isli prvo njih da "odbacimo". U povratku su mi otkazali let, bez ikakvog objasnjenja, izvinjenja ili kompenzacije. Prebacili me na let dva dana kasnije tako da sam propustio let iz Madrida za Budimpestu. Ni u odlazku ni u povratku nije bio Air Comet-ov avion nego su unajmili neku drugu carter kompaniju da nas preveze. Bolje plati 100-200 eur skuplje pa leti Iberiom ili KLM-om.

• Author

procitala sam strasne komentare vezano za Aircomet, ali sada kada cujem i za ovo iskustvo vise ne bih se usudila Aircomet-om nikako, hvala puno na savetima :))) puno mi znaci :)

• Author

dragi/a bam-bam posto sam otvorila bila dve teme, izbrisala sam jednu u delu "po instranstvu" na tvoj zahtev, posto sam videla da ides redovno za peru, volela bih da podelis to iskustvo sa nama, hvala punooo :):mrgreen:

:)

preporucio bi ti da letis avio kompanijom air europa, iz madrida ili barselone do lime, karta ti je negde izmedju 500 i 600 evra, mozda za neke datume mozes da nadje i jeftinije, ali to su cene..kompanija jer proverena.ja sam 2 puta leteo sa njima, i sve je bilo cool..

btw, ja cesto za j. ameriku letim iz majamija ili njujorka, jer je karta odatle jako jeftina, oko 300-350$ povratna, ali ja imam americku vizu, pa me to spasava...

u peruu naravno znas koje su gl. destinacije, kusko i dolina inka sa machu picchu, to se ne propusta...od kuska krece voz za mesto puno, na jezeru titikaka, putuje se oko 7 sati..odatle mozes da predjes jezero, i odes u la paz, glavni grad bolivije, viza se dobija na grani za nas..iz puna takodje produzava voz do krajnjeg juga perua, do grada arekipa, koji je isto obavezan za posetiti, a tu ti je relativno blizu i cile...od arekipe nastavljas prugom da se penjes na sever, do naske, tu su oni cuveni crtezi, let avionom iznad crteza je oko 30$...dalje nastaljas na sever do lime, tako da mozes da napravis pun krug :)...

lima je bezveze, i za nju ti ne treba vise od 2-3 dana..takodje, sever perua je dosadan, uglavnom pustinja..

ali iz lime mozes da letis do grada u amazonu,ikitosa, gde u agencijama mozes da bukiras stvarno dobre ture za dzunglu, bas su autenticne, i nisu toliko skupe, recimo 500$ za 6-7 dana duboko u dzungli, all inclusive..

eto ukratko, pitaj jos ako te nesto specificno zanima..

nisu toliko skupe, recimo 500$

Hmm, pa sad, ovo je relativna stvar. Meni je 500$ vrlo skupo, mozda nekima i nije.

Izvini bam-bam ali moram da te dopunim/ispravim u vezi nekih stvari:

-Air Europa vec duze vreme ne leti za Limu, vec samo prodaje karte drugih kompanija (Iberie i LAN-a)

-od Cusca do Puna nikako ne bih preporucio voz jer kosta 220 USD u najjeftinijoj klasi, sto je oko 10X skuplje nego autobus

-od Arekipe ne moze da se penje prugom na sever do Nasce jer tu pruga ne postoji

-najjeftiniji letovi iznad Nasca lines pocinju od 45 USD

dobro, nezamirte mom drugu marku, zadnji put je bio pre 2 godine, mozda su skocile cene :)

ja bih samo da napomenem da imam ortakinju iz oz koja je isla na po 5 nedelja samo u iquitos i po tom regionu.. shamani i sl. - i prolazila poprilicno jeftinije nego "turisticke ture", koje opet mogu biti ok, ako se gleda da je all inclusive, i da se vec ide na taj nacin u taj deo sveta..

pa od cusca do puna ne ides bre turistickim vozom nego lokalnim..

pa turisticki voz od kuska do machu picchu-a kosta skoro 100$ za 4 sata voznje, to je ludost uzimati..

uvek uzimas lokalne karte, dobro, ja znam spanski, pa mi je mozda lakse da se snadjem..

a u naski sam placao avion stvarno 30$,mada ja sam bio tamo zadnji put decembra-januar 2008,mada to je ta cena, dolar je tad bio jaci u odnosu na evro..

mozda sam pogresio za ovu prugu od arekipe do naske, ne mogu bas svega detaljno da se setim, pogotovu sto sam imao nekih zdravstvenih problema u tom delu puta, pa mi je sve nekako bledo u secanju, oko te arekipe...

a 500$ za amazon mozda zvuci skupo, ali to je 320 evra za 7 dana u dzungli, sa avionskim prevozom, i fantasticno je bilo organizovano..

pa od cusca do puna ne ides bre turistickim vozom nego lokalnim..

pa turisticki voz od kuska do machu picchu-a kosta skoro 100$ za 4 sata voznje, to je ludost uzimati..

Nije ludost nego drugacije ne moze. Stranci ne mogu da koriste lokalne vozove. To je apsolutno neizvodljivo, kontrola je rigorozna. Prvo, ne mozes da podignes bording kartu bez peruanskog ID-a (sa slikom), a onda moras da pokazes isti ID kondukteru kad se ukrcavas (uvek su barem po dvojca). Podmicivanje je tesko izvodljivo jer bi morao da podmitis onog na salteru, a onda da se nadas da ces uspeti da podmitis i konduktere. Najjeftinija opcija do Machu Picchu-a je bus do Ollant-e, a onda voz do MP, najjeftinija povratna 65 USD.

svasta, ja kad sam bio, nije bilo tako strogo...

do puna sam platio kartu mislim negde oko 10-ak dolara, jeste da mi je ortakinja koja je rodom iz lime kupila na salteru kartu, ali ona nije putovala sa mnom....i uopste nisam morao da podmazujem konduktere u vozu...

mozda se nesto promenilo u zadnjih godinu i po, od kad sam ja bio, ali stvarno mi ovo deluje malo ::crazy:....al, dobro, ako ti tako kazes, ti si bio skoro....

onda je ipak bolje ici autobusom :)....u svakom slucaju, relacija nije dugacka, nego sam samo predlozio voz, jer je mnogo sigurniji, u smislu da ces stici na odrediste...

i sam znas da su na andima cesti odroni na putu, pogotovu u kisnoj sezoni, pa se neretko desava da ljudi moraju da izadju iz busa i pesace po 10-ak kilometara do prvog mesta...

a sto se toga tice, pruga je dobro osigurana...

evo ja npr. sam hteo da idem busom od lime do kuska, ali nisam mogao jer je put bio zatvoren na 10-ak mesta, i to ciscenje je trajalo danima, tako da sam isao avionom i pukao 150$ na kartu od sat leta,...

• 2 years later...

LJudi bre, ja ne mogu da nadjem kartu ispod 1300e do Lime... Moze mala pomoc?

P.s. Nisam bas snalazljiv...

Iz Beograda to ti je to. Iz svih vecih evropskih gradova ces lako naci kartu za ~700-800 eur preko KLM-a ili Air Europe. Koristi kayak.com za pretrazivanje.

Nisi naveo datume kada bi putovao ali možeš na primer ovako:

Condor - Sat, Apr/21 2012, Frankfurt Int. - Lima (via San Juan & Panama City) a povratak May/18 2012 Lima - Frankfurt Int. (via Panama City & Santo Domingo), ukupno 828 EUR.

Jedino ti ostaje da se snađeš do Frankfurta. Tada će Ryanair leteti iz Osijeka za Frankfurt Hahn pa eto možeš tako, švercerskim busem ili da nađeš nešto povoljno iz Budimpešte.

:mah:

Nisam sigurna da ce Ryanair letjeti iz Osjeka vise. Aerodrom je u dugovima (nisu isplatili zadnjih nekoliko plata i iskljuceno im je grijanje) i ne moze da plati subvenciju Ryanairu, pa su ovi obustavili liniju do daljnjeg. Na Ryanair-ovom sajtu se mogu kupiti karte za linije iz Pule, Rijeke i Zadra, Osijeka nema na listi.

Tačno, baš sam gledao pre par dana na njihovom sajtu i nema Osijeka ali na Vikipediji stoji kao da sezonski let OSI-HHN još uvek postoji, zato sam i napisao ali očigledno da stranica nije ažurirana  :x

• 4 months later...

Zasto su karte za Peru toliko poskupele?

Proslog novembra je bila karta oko 1000 dolara Madrid- Peru.

Sada ne mogu da nadjem nista ispod 1500 dolara, iz bilo kog grada u Evropi.

A iz Beograde je oko 2500 dolara!

Ima li neko drugu ideju?

- Trebalo bi da polazak bude negde u junu ili pocetkom jula, a povratak bilo kada u avgustu (oko 15. bi bilo idealno).

- Moze i kombinacija preko bilo koje destinacije u Juznoj Americi , prelazak preko nekakvih dzungli, planina, sa nekakvim samanima (koji te astralno projektuju do bilo koje destinacije) ... samo da se dokopam na kraju mocnog Perua!

Pronadje ovaj tvoj pelikan nesto jeftinije letove, ali je i dalje to nesto skupo.

A i malo vece cimanje... preko Amerike, pa Paname.

No, sta je tu je.

Hvala

• 2 months later...

svasta, ja kad sam bio, nije bilo tako strogo...

do puna sam platio kartu mislim negde oko 10-ak dolara, jeste da mi je ortakinja koja je rodom iz lime kupila na salteru kartu, ali ona nije putovala sa mnom....i uopste nisam morao da podmazujem konduktere u vozu...

mozda se nesto promenilo u zadnjih godinu i po, od kad sam ja bio, ali stvarno mi ovo deluje malo ::crazy:....al, dobro, ako ti tako kazes, ti si bio skoro....

onda je ipak bolje ici autobusom :)....u svakom slucaju, relacija nije dugacka, nego sam samo predlozio voz, jer je mnogo sigurniji, u smislu da ces stici na odrediste...

i sam znas da su na andima cesti odroni na putu, pogotovu u kisnoj sezoni, pa se neretko desava da ljudi moraju da izadju iz busa i pesace po 10-ak kilometara do prvog mesta...

a sto se toga tice, pruga je dobro osigurana...

evo ja npr. sam hteo da idem busom od lime do kuska, ali nisam mogao jer je put bio zatvoren na 10-ak mesta, i to ciscenje je trajalo danima, tako da sam isao avionom i pukao 150$ na kartu od sat leta,...

Imam pitanje zbog kojeg sam se i registrovao ovde citajuci ovaj forum i komentare posto vidim da si ti putovao po peru-u pa sam odlucio da ti postavim pitanje mozda ces znati.Zanima me grad Ilo koji se nalazi na jugu perua mozda si i cuo za njega kako bih ja eventualno mogao do tamo doci i koja bih sve presedanja morao imati od Beograda hteo bih tamo otici na 7 dana imam prijatelja nekog koliko bi me sve to kostalo otprilike i ta presedanja me zanimaju a i ujedno cene u peru-u hvala unapred :)

Ja sam planirao da idem za Peru u periodu izmedju aprila i Juna iduce godine, pa ako neko zeli da se pridruzi, javite se.

Karte su preko Madrida nekih 680 evra.