Jump to content

Featured Replies

Posted

U Americi sam na trogodisnjoj turistickoj vizi (B1-B2), a moj verenik na studentskoj (F1) i hteli bi da u decembru odemo na Bahame na 3-4 dana. Da li neko zna da li nam treba viza i ako treba, sta nam sve treba za nju?

Hvala unapred

Nažalost, treba. Razmislite o nekim centraloameričkim zemljama, koje su verovatno zanimljive i u smislu da ima šta da se vidi osim plaža :) Recimo, Kostarika, Panama, El Salvador... ili Kuba, to je za Amerikance i dalje egzotika :)

Anyway, ako ste baš odlučili da su Bahami ili ništa, bacite pogled na http://www.mfabahamas.org/New%20visa%20to%20the%20bahamas.htm. Ima formular, nađite ambasadu (odn. konzulat) u SAD i zovnite... kapiram da se viza lako dobija, nema razloga da baš budu strogi prema turistima :)

• 1 month later...

ja sam bio na f1 vizi u SAD, ako ides iz majamija na ona krstarenja po bahamima, ne treba ti viza, niko ti je ni ne trazi, prelazak granice je bukvalno formalnost, ovaj lik tamo ti pogleda pasos i to je to.... ja sam tako par puta izlazio i ulazio sa broda tokom dana u Nassauu bez problema!

A viza je nekih 50ak dolara... Samo morate sva dokumenta da imate sa sobom... I da ne zaboravite da popunite onaj I94 departure card... jer smo mi to prevideli pa su nas u luci u majamiju malo duze zadrzali *nekih pola sata...

nadam se da sam od pomoci, neki dodatni info ako treba, tu sam

Pa pazi jesu tada uragani, mi smo išli mislim negde od 30og avgusta, al smo imali delimično sreće... U Nassau smo normalno došli, ali na Cococay (neko privatno ostrvo) nismo mogli pošto su vode bile nemirne ;)

Al ako ništa drugo, vredi zbog sve one silne klope koju dobijaš na brodu haha

@praguc

Koliko je kostalo krstarenje brodom? I koja kompanija i brod su u bili ako se secas?

Mislim da su bili oko 300 USD po glavi, krstarenje od 4,5 dana (valjda). Ali ja sam bio u Majamiju, tako da je to za polaske odatle. Kompanija je bila Royal Carribean a brod Majesty of the Seas

• 1 year later...

cao, zanima me zna li neko ista o vadjenju vize za bahame????koliko kosta i gde se vadi?????hvala unapred

• 6 months later...

ljudiii, trenutno sam na W&T programu u USA. fora je sto planiram da apliciram za posao u jednom hotelu na Bahamima i da posle ovog programa zapalim tamo. ne znam kakav je proces dobijanja radne vize? zivim u Micigenu, blizu mi je Cikago tako da sam mislila da se iscimam do tamo da mi udare vizu... da li neko ima ideju kako to funkcionise?

pozzic

• 8 months later...

Nažalost, treba. Razmislite o nekim centraloameričkim zemljama, koje su verovatno zanimljive i u smislu da ima šta da se vidi osim plaža :) Recimo, Kostarika, Panama, El Salvador... ili Kuba, to je za Amerikance i dalje egzotika :)

Američki državljani(i stranci koji borave u SAD) ne smeju da idu za Kubu,međutim ko boravi u SAD(a hoće da vidi Kubu) mora da popuni obrazac da bi mogao nesmetano da ulazi i izlazi.Više informacija možeš naći na sajtu:

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10501-kuba-konz?lang=cyr.