Jump to content

Featured Replies

Posted

Cim nam odobre vize u januaru, palim za London na desetak dana.

Radi se o praksi za jednu NGO.

Sta posetiti u Londonu mislim da mi je otprilike jasno... od Pabova, Madam Tiso muzeja, London eye-a, Tornja, Palate, Mosta... i tako dalje... klasika...

Zanima me da li bih u sve to mogao da uglavim neku posetu Univerzitetu u Oxfordu?

Kako uopste stici iz Londona do tamo, koliko je daleko, koliko sve to kosta?

Naravno, hteo bih da obidjem univerzitet tj. bar neke od njegovih Koledza... da li mi za to treba neka specijalna dozvola ili imaju organizovane ture? Kako sve to izgleda?

Svaka informacija je dobrodosla  flowers::

Prvo i osnovno, kad nam ukinu vize, ukinuce sengen vize, a V. Britanija nije u sengenu. Dakle, za V. Britaniju ce ti i dalje trebati viza!

• Author

Znam, znam. Viza i dalje ne predstavlja problem jer se proces prakse obavlja na inicijativu Velike Britanije koja finansira ceo projekat, tako da ce vize najverovatnije  sponzorisati ambasada, a u krajnjem slucaju tu je pozivno pismo... uopste ne brinem za to.

Uskladjivanje termina sa odobrenjem sengen viza mi je bitno jer planiram da po zavrsetku prakse iz Londona kanalom odem do Pariza, i posetim drugaricu na studijama  :)

Sto se tice prevoza do Oxforda, putuje se nesto vise od sat vremena, a karta je £1, plus 'booking fee' 50p, ali moras kartu kupiti preko interneta. http://www.megabus.com/uk/

Nemoj zaobici staru biblioteku, a ima i jedan 'coffee house' unutar nje. Popni se obavezno na 'Tower'. Pogled na Radcliffe Camera je predivan kao i na ceo Oxford. Mislim da je ulaznica oko £3.

Ima oko 20 koledza. Neki naplacuju ulaz, neki ne. Neki rade do 3, neki do 5.

Postoje organizovane ture, ali to ces se tamo raspitati. Ja sam bila samo na jednom koledzu,zato sto mi drugar studira tamo, ono se recima ne moze opisati.

Uzivaj :)