Jump to content

Featured Replies

• 6 months later...

Hocu tamo :bang::bang::bang:

• 3 months later...

Meni sve izgleda mnooogo lepse na slikama nego uzivo.

• 4 weeks later...

:clap:Bila sam tamo davno davno 1977 god. treba videti šta je u stanju ljudska ruka i um da sagradi.

• 3 weeks later...

Da li si/ste primetili da je jedna od statua na krovu dvorca bela. Jedna jedina ... ostale su zeleno sivkaste. Ta jedna se nalazi na desnom cosku gledano iz pravca Aleksandrijskog trga! :-)

• 1 month later...

Hvala za ove divne fotografije! Hvala za lep prilog. Ako ikada budem mogao ici cu tamo,jer sam svakako rusofil!

• 3 weeks later...

:clap:ići tamo što pre.

• 3 weeks later...

Wau,ne mogu da werujem da je covek u to wreme mogao tako nesto da sagradi!Newerowatno!

• 1 month later...

Bila sam u St.Petersbugu nekih davnih 70-tih.Neverovatno je sta um i ljudska masta mogu da stvore.Da,svaka soba je drugacija.Ja sam zapamtila,ako se ne varam(bilo je davno),zelenu sobu koja je najvecim delom ukrasena malahitom i zadom.

Secam se i mape ondasnjeg SSSR-a,vise ne znam gde je to,koja je sva od dragog kamenja.Naprimer:glavni gradovi su obelezeni rubinima reke isto od nekog dragog kamenja.Nazalost,nije bilo dozvoljeno da se fotografise.Mislim da se ta mapa nalazi u nekom od Moskovskih muzeja.Ako neko zna za nju molila bih da me obavesti i eventualno posalje fotografiju.

Unapred hvala

Pronašao sam podatak! Pomenuta mapa je sada u Geološkom muzeju u St. Petersburgu.

• 4 months later...

Pa...drugari...ja se vraćam u zavičaj tj. u rodnu mi Rusiju :banana:

ako neko poželi, neko od Vas tu prisutnih, da krene jednom na put, ali isključivo vozom ( vlakom ) neka se javi...nije problem :dance:

do tada....meni srećan put...a vama ostanak...dok se neko ne predomisli :stop:

Ljudiii....shvatio sam nešto...put vozom može da bude i iscrpljujući...ipak...kako mnogi kažu, dalek je to put...a navike ne treba menjati :pij:

Ukoliko neko ipak želi da " stare naike " podeli sa " sebi ravnim " ...eto, otuda one konstatacije " ludi i pijani rusi " u narodu znani kao " Rujani "...neka mi se pridruži u :pivoooo: i neka se ne nosi mišlju :yok: jer za to stvarno i nisu potrebne ( ovo je bila oda mojoj sujeti... klanj:: .. )

toliko za sada...svima šaljem :spot: dok se ne oletvam :bang:

pozzz ;)

• 1 year later...

joooj lepo je svee!!! :D volela bih da odem tamoo!!! :(

• 5 months later...

prelepo je :) :) :)

• 10 months later...

joooj lepo je svee!!! :D volela bih da odem tamoo!!! :(

evo bas danas bio tamo predivno

Ako nekad naletite u St. Peterburg nećete uspeti da prođete pored dvorca a da ne udjete u njega

можда и није баш за похвалу, али ипак успео сам :D

• 1 year later...

Bila sam u St.Petersbugu nekih davnih 70-tih.Neverovatno je sta um i ljudska masta mogu da stvore.Da,svaka soba je drugacija.Ja sam zapamtila,ako se ne varam(bilo je davno),zelenu sobu koja je najvecim delom ukrasena malahitom i zadom.

Secam se i mape ondasnjeg SSSR-a,vise ne znam gde je to,koja je sva od dragog kamenja.Naprimer:glavni gradovi su obelezeni rubinima reke isto od nekog dragog kamenja.Nazalost,nije bilo dozvoljeno da se fotografise.Mislim da se ta mapa nalazi u nekom od Moskovskih muzeja.Ako neko zna za nju molila bih da me obavesti i eventualno posalje fotografiju.

Unapred hvala

Mapa se nalazi u Moskvi, u Kremlju, u posebnoj kolekciji koja se zove Almazni fond I pristup je dozvoljen samo grupama od max desetak ljudi, po posebnim dozvolama. Ispred ulaza stoje naoružani cuvari, a unutra je potpuni mrak dok vam se oči ne naviknu. Zatim poinje neverovatna zbirka obradjenog I neobradjenog dragog kamenja, uključujući I čuvenu mapu koja je veličine nekoliko kvadratnih metara, napravljena od obradjenih brilijanata iste veličine, poredjanih jedan do drugog, ivičena rubinima I na njoj je naziv SSSR takodje od rubina. U toj zbirci se nalazi I grumen zlata, nono težak 36 kg, nazvan ZEC, a najupečatljivija je zbirka raskošnog carskog nakita, u kojoj je I čuveni skiptar sa ogromnim brilijantom ORLOV, bezbrojnim Faberžeovim jajima I sl..... Nigde u svetu nisam videla takvu kolekciju,šteta što je pristup tako ograničen. Fotografisanje nije dozvoljeno. nono