Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo u avgustu bih isao u Siriju i Liban,vec sam bio ako bi neko isao tamo neka se javi,a postoji mogucnost i Iran neka se javi ko je za potovanje ves nas je dvoje pozdrav Aleksa-Ruma. 

Ajd malo detaljnije,kada tacno,kako ,okvirni plan gde ici i sta videti? Ja sam bio u Siriji ali voleo bi da vidim i Liban..

pozdrav

• 2 weeks later...

...hmmm..nista izgleda od Libana do daljnjeg,opet se "igraju rata" sa Izraelom... :cryy:

Nema nista od puta ne samo u Liban vec na Bliski istok uopste. Iz Libana izbeglice masovno beze u Siriju, Izraelski avioni nadlecu Damask......

opet pocinje rat na Bliskom istoku  :cryy:

Ja sam trebao da krenem za Latakiju 22. Za sada sam u pripravnosti, videcemo kako ce se stvari odvijati.....Sta Vi ostali mislite krenuti ili ne? nono

Sta Vi ostali mislite krenuti ili ne

Sorry, nisam ni video ovo pitanje. Krenuti, definitivno. Ako stalno čekamo povoljnu priliku, na kraju nikuda ni ne odemo. Juče sam razgovarao sa jednim putnikom iz Španije koji mi je rekao da je granica Sirija/Liban otvorena, i da namerava da vidi Bejrut po svaku cenu... a ako pratiš blog "levant autostop" videćeš da su dva momka upravo sada u Siriji, i uživaju :)

Kako će se stvari tamo razvijati, ne možemo znati, al ja uvek glasam za rizik, u skladu sa mojim životnim motom:

Stupid risks are what makes life worth living - Homer J. Simpson.

Ja sam trebao da krenem za Latakiju 22. Za sada sam u pripravnosti, videcemo kako ce se stvari odvijati.....Sta Vi ostali mislite krenuti ili ne? nono

Da sam na tvom mestu ja bih odustao (tj.promenio bih rutu)....nije u pitanju pretnja ili slicno vec pravi pravcati rat koji se vodi tamo vec desetak dana..... slazem se Lazarom da treba rizikovati ali mislim da u ovom slucaju ne postoji smisao putovanja....ljudi masovno ginu, bezbednost je katastrofalna....

ipak, putovanje treba da predstavlja zadovoljstvo a ne strah koji je u ovom slucaju opravdan!

• 2 weeks later...

Ako neko ıde za Sırıju neka me kontaktıra posto nemam drustvo. Bıcu jos par dana u Turskoj. Da mı ne propadne dvosmerna Sırıjska vıza.

Kontakt na prıvate ılı djorax.yahoo.com

(prva tacka je monkey, ne mogu da ga nadjem na "benoj tastaturı  ::arabia:)

ps Kojı je najjeftınıjı prevoz? Preporucıte mı neku bus ıll raıl company.  :pivoooo:

• Author

Zdravo evo odgovora ja ne idem sada.Idem krajem avgusta za Siriju a najbolje je da ides bus karta ti je 24 dolara,toliko za sad pitaj sta zelis-cao,

Thnx,

ja iso vozom do Adane, karta oko 12 evra sa popustom na nase indexe  :bang:  clap.gif' alt=':clap:'>  :dance: woow

Pa sam se malo zayebo, otiso sam do GaziAntepa, pa Kilis pa uso u Siriju na malom svercerskom prelazu, za dz sve do Alepa (oko 65 km)  zvizhd - taksisti treba musterija da bi uso u Siriju, natankao gorivo i nazad, zato je dzaba, cak mi kupio sok i cokoladice  clap, ustvari trazio mi je 20e do Alepa, nego carinik mi je objasnio u cemu je proble i da ja njih uslovljavam, a ne oni mene  :-D

hej,

pa ti si u Siriji!

Ajde molim te napisi jos nesto, kako je sto se

tice ove situacije, da li je istina, kao sto se kod nas prica, da su svi

putnici/turisti zbrisali, da je sve puno izbjeglica i da je tesko naci smjestaj zbog toga,

da je opasno itd....

Ja osobno mislim da su to uglavnom gluposti i napuhavanje, ali volio bih cuti informacije iz prve ruke prije

nego sto i sam krenem u tom smjeru.

ja iso vozom do Adane, karta oko 12 evra sa popustom na nase indexe

? Cekaj, stani, Turci daju popust na na?e indekse? Da li zna? koliko je bez popusta? I, odakle do Adane je 12 evra?? shtrumpf

Pa posut je 20%, samo kazi da si student, pokazi crvenu knjizicu, mislim da mozes da pokazes i radnu, vojnu ili zdravstvenu  :happyyy: pojma nemaju, malo je zayebano sto nije bilo slobodnih mesta za spavaca kola, doplata je samo nekih 3-4 evra i putuje se nekih 20ak sati, posto nije kupe nego ceo vagon na fazonu busa bilo je dosta interesantnih situacija, postovacu putopis ovde kad se vratim

hej,

pa ti si u Siriji!

Ajde molim te napisi jos nesto, kako je sto se

tice ove situacije, da li je istina, kao sto se kod nas prica, da su svi

putnici/turisti zbrisali, da je sve puno izbjeglica i da je tesko naci smjestaj zbog toga,

da je opasno itd....

Ja osobno mislim da su to uglavnom gluposti i napuhavanje, ali volio bih cuti informacije iz prve ruke prije

nego sto i sam krenem u tom smjeru.

::artist: putopis kad se vratim, inace situacija je skroz OK, ozbeglica ima oko milion u Siriji, ovde u Latakiji ne toliko, stranaca naravno ima, narocito u Alepu.

Malo su nalozeni na Hezbolah. Za hotele ne znam posto sam kod ugoste preko HC-a. Jutros sam se malo preseko od straha  :-o , naime, probudile su me sirene, izadjem na terasu kad ono celo nebo se crno od ogromnog dima. Na ulici nigde nikog (to je posto je petak kod njih neradni dan). Nije mi bilo svejedno, no kasnime mi je domacin objasnio da je negde u blizini izbio poveci pozar.  :bang: :bang: :bang: :bang:

ma, daj, jovane, to vase putovanje se pretvorilo u vise od avanture! ili sam ja prevelika ... (fali chicken smiley)

pazite se, samo.  :tt:

ma, daj, jovane, to vase putovanje se pretvorilo u vise od avanture! ili sam ja prevelika ... (fali chicken smiley)

pazite se, samo.? :tt:

A, ko je Jovan?

u siriji nije bilo nikakve frke pre nedelju dana. i damask i alepo su vrveli od stranaca, i uopste mogu da kazem, da osim povecanog broja libanskih registracija na ulicama, atmosfera ni u alepu ni u damasku nije bila ni najmanje promenjena nedelju dana po pocetku rata u odnosu na nekoliko dana pred isti... a sirijce, bar je to moj utisak, prilicno nije briga za sve to i samo bi hteli da ih niko ne dira... U jordanu, koji je, apsurdno, sasvim amerikanizovan, bar veliki gradovi i poznate destinacije, mnogo je vise ljudi nalozenih na rat, a uostalom, tamo zivi i gro palestinaca koji su izbegli iz izraela i palestinskih teritorija. neki nemac kojeg sam upoznao u hostelu veli da mu je svaki drugi covek kog sretne, nakon sto sazna da je nemac, govorio: hitler! he was a good guy. He killed jews, you know... i tako, veseo je to svet, napisacu nesto bloga ovih dana valjda, pa cu tu malo opsirnije.

Inace svaka druga radnja je nacıckana posterıma lıdera Hezbolaha. Na jednom se vıdı kako potapa krstarıcu mınobacacıma. Mada, juce su ızraelcı pobılı ı neke sırıjce na lıbansko sırıjskoj granıcı.