Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Samo jedan update u vezi letova Air Serbia za Spaniju...U ponedeljak sam leteo za Barselonu,  dosao sam dosta  ranije na gejt, i ponovo su na jedno 40 min. pre vremena odredjenog za poletanje, prozivali imena putnika, jedno 30-ak, i delili im boarding pass...Rekli su mi na salteru da svima koji su se cekirali online , moraju da ponovo odstampaju bording, i da samo s njim moze da se udje u avion, ne moze sa kodom sa telefona ili papira...Da li je to samo za Spaniju, ili i za druge zemlje, nemam pojma, ali svaki put prozivaju putnike i shtampaju im bordinge..

Imao sam jedan neverovatan slucaj u povratku, na madridskom aerodromu, sad u sredu..

Dosao sam na shalter da se chekiram za let, i salterusa mi saopstava da moje karte nema u sistemu...Ja joj pokazujem mejl od air serbije, sa svim podacima na pdf-u, karta kupljena direktno kod njih,ona gleda i kaze- jeste, sve pise al ja vas nemam ovde kod mene na monitoru, zove nekog pricaju 5 min, i kaze mi da necu moci da se ukrcam, jer me nema u kompu sa tim brojem karte..Ja je pitam sta da radim, a ona u fazonu - zovite Air Serbia u Beogradu pa se razjasnite s njima, ali pozurite, jer se salter zatvara za 10 min....Ja ne verujem sta prica zena, pitam je da li je realna da cu ja da dobijem nekog u Air Serbia od svih onih automata, i plus da ce da mi rese problem, i sve to u 10 min...Ona u fazonu- u avion necete uci s ovim brojem karte, nema ga, pa radite sta god hocete, ja moram da zurim gore na gejt, evo moja koleginica ostaje jos 10 min, pa zavrsite s njom...i ode zena...

Ja sta cu, ostalo mi sad vec jos samo 7-8 min, odem na net i kupim novu kartu madrid- bg...koleginica, salter pored sedi, celu nasu pricu je cula i bila upucena, uzima kao slucaj u svoje ruke, pita jel sam zavrsio s kupovinom , da me sto pre nadje, i pita za ime..ja joj kazem prezime, a ona u fazonu- a ime, koje ime, ima vas vise...Tu mi je  vec postalo sumnjivo, posto je moje prezime jako retko, i nema sanse da nas ima dvoje u avionu...kad sam joj rekao- ona napravi neku facu zacudjujucu, gledajuci u komp, i kao aha nasla me, sve je u redu, prosla je karta...uzima i pasos da potvrdi, izdaje mi bording pas i kao- trcite gore jer ukrcavanje vec pocinje...ja dok sam uzimao bording, bacim pogled i vidim da je broj karte isti kao i onaj koji je bio na prvoj karti, zapamtio sam dok sam gledao kartu sa onom guskom pre nje, jer se karakteristicno zavrsavao..i kazem joj da mi je izdala bording na prvu kartu, i otkud sad to, znaci ta karta je tu, a ja kupio novu?!!

A ona ce- zurim zurim gore, to vi vidite sa koleginicom.. Kad sam stigao na gejt, guska stoji tamo i cepa bordinge, ja medju poslednjima pridjem, ona u fazonu - aa uspeli ste...Ja joj pokazem bording i kazem da je to bording sa brojem prve karte, a da me ona naterala da kupim drugu...A ona mi drsko dobaci- molim vas ne zadrzavajte ukrcavanje, zatvaramo gejt, vidite to sa vasom kompanijom..

Eto, znaci neverovatno, salterusama na aerodromu se bukvalno moze sve...Ona je ocito pogresila,nije nesto dobro otvorila ili videla, ali moja prva karta je svakako bila validna , jer kad je njena druga koleginica otvorila sistem, ocito je videla dva puta upisanu istu osobu, tj. mene...

Ovo me naucilo i da se na chek-in definitivno mora doci ranije, jer sad nisam imao vremena, inace bi naravno zvao i supervizore i menadzere i sve zivo..ja realno i nisam dosao mnogo kasno, nego je ispred mene bila guzva u redu, radila su samo ta dva saltera, i zato sam stigao na red skoro pred zatvaranje saltera...

Sad sam , naravno,pisao Air Serbia za povracaj novca od druge karte..

Salteruse su znaci bukvalno bog i batina, a ja vise ne znam ko ovde koga zajebava, a verovatno i vi sumnjate  da ja vas zajebavam haha...ali eto, samo sam hteo da sa vama podelim sta sve moze da se desi, kakvi debilizmi, po aerodromima, i da pazite na sve...Istina da sad u zadnjih par godina bas putujem cesto, bar jednom mesecno, a cesto i dvaput tamo i nazad avionom, pa je verovatnoca da se nesto desi mnogo veca, ali ovo u zadnje vreme je vec postalo smesno....

5 hours ago, bam-bam said:

Samo jedan update u vezi letova Air Serbia za Spaniju...U ponedeljak sam leteo za Barselonu,  dosao sam dosta  ranije na gejt, i ponovo su na jedno 40 min. pre vremena odredjenog za poletanje, prozivali imena putnika, jedno 30-ak, i delili im boarding pass...Rekli su mi na salteru da svima koji su se cekirali online , moraju da ponovo odstampaju bording, i da samo s njim moze da se udje u avion, ne moze sa kodom sa telefona ili papira...Da li je to samo za Spaniju, ili i za druge zemlje, nemam pojma, ali svaki put prozivaju putnike i shtampaju im bordinge..

Izgleda da je i za druge letove. Isto sam doziveo sredinom januara tokom ukrcavanja na let AirSerBia za Rim. Prozvali su oko 25 ljudi i svima podelili karte.