Jump to content

Featured Replies

Posted

Resih da iskoristim vizu koja je bila namenjena putovanju Interrailom. Odustao sam, jer ne mogu mesec dana da odsustvujem iz odredjenih razloga. Icu cu Balkan flexipassom do Atine. Verovatno cu u glavnom gradu biti cetiri-pet dana. Na Peloponezu necu biti vise od tri dana. Iz Pireja feribot idem u obilazak ostrva Santorini, Ios i Naksos. U povratku cu se zadrzati jedan dan u Solunu. Ukoliko neko ima informacije o jeftinom smestaju na ostrvima ili Peloponezu neka me obavesti.....krecem u nedelju pa pozurite....

Da li sa Balkan flexipassom imam popust za ferry? svaki savet i preporuka su dobrodosli!!!

Miki, pa ti si opet promenio itinerer?!?! Ali, izgleda da ti je ovaj definitivan, zar ne?

Ne znam koliko ti ja mogu biti od pomoci, posto se moje putovanje po Peloponezu odigralo pre 11 godina. Kazes da ces tamo boraviti do tri dana. Pa, ako te put slucajno nanese, provedi jedan od njih u Nafliu (Nayplio, ili nekako slicno je na grckom). Taj gradic me je fascinirao i definitivno oborio s`nogu. Sam stari grad je klasican, isprepletan ulicicama, malim kucama sa interesantnim fasadama... Iznad je velicanstvena tvrdjava, a u moru, na nekoliko stotina metara od kopna, malo kameno ostrvo, sa nekom vrstom starog zamka na njemu, koji je u neko davno doba sluzio kao (a, sta bi drugo) -  zatvor. Uopste nisam imao predznanje ili neke informacije o Nafliu, ali me je vise odusevio nego mnogi, mnogi drugi gradovi u toj zemlji.

Vezano za smestaj - nemam pojma, jer sam bio u gostima kod nekih Grka, koji su me vodili od Atine, celim Peloponezom, do njihovog rodnog grada Kalamate, na samom jugu tog poluostrva. Inace, Kalamata je i najjuzniji grad na kopnenom delu Balkana. No, to vec spada u "Zanimljivu geografiju", koja je opet "zakocila".

Pa, Miki, srecan put, lep provod i...

... naravno, cekamo putopis (osim ako nas opet ne pretekne Travel magazine)!!!   

• 2 weeks later...

Resih da iskoristim vizu koja je bila namenjena putovanju Interrailom. Odustao sam, jer ne mogu mesec dana da odsustvujem iz odredjenih razloga. Icu cu Balkan flexipassom do Atine. Verovatno cu u glavnom gradu biti cetiri-pet dana. Na Peloponezu necu biti vise od tri dana. Iz Pireja feribot idem u obilazak ostrva Santorini, Ios i Naksos. U povratku cu se zadrzati jedan dan u Solunu. Ukoliko neko ima informacije o jeftinom smestaju na ostrvima ili Peloponezu neka me obavesti.....krecem u nedelju pa pozurite....

Da li sa Balkan flexipassom imam popust za ferry? svaki savet i preporuka su dobrodosli!!!

Ja krecem na slicno putovanje pocetkom avgusta ... pa ako neko hoce da mi se pridruzi , neka ostavi poruku na

PM - private messages

Super zvuci plan putovanja! Kako si uspeo da sredis vizu? Slabo se snalazim sa backpackingom i nikad nisam putovao na taj nacin, ali bih voleo. Svakako me interesuje obilazak Grcke, ali je viza tu najveci problem. Da li mozda znas kako stici do Krita feribotom i da li je izvodljivo? Razmisljao sam da organizujem putovanje do Fetija vozom, preko BalkanFlexipassa (voz Beograd-Istanbul, jedno nocenje u Istanbulu, voz Pamukkale express (Istanbul (Haydarpasa) - Denizli) i autobus Denizli-Fetije. Na hostelworldu sam nasao jako simpatican hostel u Fetijama za oko 7-8 evra nocenje sa doruckom. Dakle, moze super da se letuje za male pare...Na najlepsoj plazi Mediterana! Jedino je problem naci drustvo za tako nesto, jer su skeptici u vezi sa backpackingom. Toliko od mene za sada. Pozdrav, Kole!

• Author

POzdrav sa Iosa!!! :veselo

evo nekih cena koje mogu biti korisne

feri pirej - santorini 20 evra!!!

santorini - ios 8 evra

ios - pirej 19 evra...

Super zvuci plan putovanja! Kako si uspeo da sredis vizu? Slabo se snalazim sa backpackingom i nikad nisam putovao na taj nacin, ali bih voleo. Na najlepsoj plazi Mediterana! Jedino je problem naci drustvo za tako nesto, jer su skeptici u vezi sa backpackingom. Toliko od mene za sada. Pozdrav, Kole!

Ljudi kog datuma vi idete tamo? :dance: .... lakse cemo dobiti vizu , ako nas u ambasadi bude vise  :gossip:

• Author

Super zvuci plan putovanja! Kako si uspeo da sredis vizu? Slabo se snalazim sa backpackingom i nikad nisam putovao na taj nacin, ali bih voleo. Na najlepsoj plazi Mediterana! Jedino je problem naci drustvo za tako nesto, jer su skeptici u vezi sa backpackingom. Toliko od mene za sada. Pozdrav, Kole!

Ljudi kog datuma vi idete tamo? :dance: .... lakse cemo dobiti vizu , ako nas u ambasadi bude vise? :gossip:

Optimista, nema sta.....nisu ti to lubenice na pijaci, pa da mozes da se pogadjas...

licno sam Nikoli objasnio kako to sa vizama funkcionise nono ,ali ne vredi, decko ne moze da shvati dok se sam ne uveri? :bag:

• Author

Cao Lazare,

vratio sam se u nedelju. Bilo mi je fenomenalno. Kratko, a slatko. Samo dve nedelje....ali ruta je bila sledeca Atina - Halkida - Sunio - Santorini - Ios - Pirej - Solun.....

sta reci, jos jedno uspesno i dragoceno putovanje...

upoznao sam puno ljudi? :gossip: , stekao nove prijatelje? :tt: , a o zabavi? :banana: na Iosu da ne govorim.....a SANtorini je prica za sebe ::artist:? :party:clap.gif' alt=':clap:'>

Optimista, nema sta.....nisu ti to lubenice na pijaci, pa da mozes da se pogadjas...

licno sam Nikoli objasnio kako to sa vizama funkcionise nono ,ali ne vredi, decko ne moze da shvati dok se sam ne uveri? :bag:

Za grcku turisticku je potrebna - hostelska rezervacija i povratna karta .... jer tako? teg

Jer postoji neki sajt na kom? mogu da se vide cene za muzeje , galerije i ostala turisticka mesta u grckoj? ? ?

? ?::artist:? ? ? ? ? ? ? ? ?