Jump to content

Featured Replies

Posted

U Intersportu u Beogradu se cena krece od 1090 do 1890 dinara. Te najjeftinije nema. Pronadjoh u Super Veru solidne podloge za 270 dinara!!! Ako nekog zanima da je kupi, treba da pozuri! :blob:

• Author

pojasni: vrece su izmedju 1090-1890 dinara, a podloge 270? jesam li dobro razumeo?

Ne, u Intersportu su podloge od 1090 do 1890 dinara a u Super Veru 270....mislim da sam  i prvi put bio jasan.... a vrece su, valjda, od 1390 pa na dalje... :weed:

Postoje one fancy podloge sa ne-znam-koliko slojeva pravljene NASA tehnologijom itd itd... a postoje i one proste seljačke, tanke, od neke penaste gume ili čega već. Ja glasam za ove druge, pošto na putovanja ne valja nositi ništa skupo, moraš non stop da brineš hoćeš izgubiti, oštetiti, da li će ti neko ukrasti...

300 dinarida je neka standardna cena...

inache u ns u velikom rodicu ima nekih vreca (i obicnih cetvrtastih, i onih mumijastih) za 700tinak dinara, nisu nikakve, al su bar jeftine :)

• 3 weeks later...
podloge za vrece u ns-u?

Ja sam svoju kupio u onoj Agrovojvodina-mehanizacija radnji. Ugao Cara Lazara i Bulevara Oslobođenja, preko puta Naftagasa. Ne znam da li još imaju, nisam bio sto godina. Bilo je, kad uđeš, levo, i onda do kraja, u najlevljem krilu radnje... tamo su neki šatori i tako te stvarčice.

Pa zar to nije sada Home Market? od firme Novel ?? ?:bang:

Ja mislim da nema vise agrovojvodina mehanizacije vec duze vreme na toj adresi ?

Ako gresim neka me neko ispravi?? ?smartass

Ima li jos negde, ako nema tamo ?

Eh, kako vreme leti...  shtrumpf

Ima u Cara Dušana jedna prodavnica koja prodaje uglavnom ribolovačku opremu, al ima i šatore, vreće, itd. Nisam siguran za podloge, al šatore i vreće se dobro sećam da sam video.  Čujem da sad imaju neke jako loše ruske šatore za 1.800 dinara :)

Nego, ne bih um'o detaljno da objasnim gde je... znaš u Cara Dušana, recimo ako krećeš od Limana, ideš pravo, sa desne strane ti dođe kao neki parkić, e pa odma tu, na ćošku, ne mož' omašiti. A možda i nije baš sasvim tu al je tu blizu, velika je radnja i upravo na glavnoj džadi.

• 3 weeks later...

cao svima, sta mislite o sledecem resenju: na licu mesta nadjete dasku koja (savrseno) odgovara velicini satora i napravite brodski pod?  clap.gif' alt=':clap:'>

stvarno se desilo, daska je tvrda ali topla.

koliko su debele i udobne te podloge? neiskusni kamper

• Author

cao svima, sta mislite o sledecem resenju: na licu mesta nadjete dasku koja (savrseno) odgovara velicini satora i napravite brodski pod?? clap.gif' alt=':clap:'>

stvarno se desilo, daska je tvrda ali topla.

koliko su debele i udobne te podloge? neiskusni kamper

Imala si srece sa tom daskom ali nije bas uvek tako.

Podloga, koju sam kupio u Super veru pocetkom jula, je dosta tanka i nije preterano udobna ali je odradila svoje po principu "koliko para, toliko muzike".

Ako putujes sa deckom mozes poneti neki veci dusek na naduvavanje (ukoliko spavate pod satorom). To ce ti se visestruko isplatiti, jer ces dobiti i jare i pare? :banana: .....

koliko su debele i udobne te podloge?

Mislim da nije toliko bitno da budu udobne, koliko da posluže kao termoizolacija. Spavao sam u šatoru postavljenom na 'ladnoj kamenitoj zemlji, bez podloge, i jezivo sam se smrz'o. Cilj podloge je zapravo da spreči da ledena zemlja upija toplotu koju tvoje telo proizvodi.

Pod uslovom da nema kiše/jakog vetra, meni je podloga važnija od šatora.

Spavao sam u šatoru postavljenom na 'ladnoj kamenitoj zemlji, bez podloge, i jezivo sam se smrz'o.

:LOLLL:

ja sam mislila da tebi to ne moze da se desi! mislim, evolucija, darvin...  smartass

• 2 months later...

Znam da je fora da se pristedi i slicno ali ipak glasam za ferino podlogu od nekih 1500 dinara koja ce vam sacuvati bubrege, kicmu i sve ostalo kad spavate. Licno ne volim ferino al kad je nesto kvalitetno kao sto je ova podloga vredi je pazariti. E sad, zavistno od toga gde i kako planirate da se zadrzavate mozete uzeti jednu podlogu od 200-300 dinara za letnje mesece ali za zimu ili jesen ipak je bolje nabaviti malo bolju :D

ps.ako jos uve ima negde tih podloga tj podmetaca za vrecu za neke male pare javite mi. Ovde u Nisu ih nema ni za lek...

Nenade ... dobro je imati jos nekog iz Nisa ovde. Nama je najbolje i najeftinije da opremu za putovanja nabavljamo u Sofiji. www.stenata.com Uzivaj

Jel ima neko karticu za ulazak u novi Metro u Novom Sadu? Ja bi rado procunjala tamo. Sigurno ima opreme pa da vidim cene.

Znam da nije vezano za temu ali u METRO-u NEMA APSOLUTNO NISTA : /  nono

pih

ps.bar za ovaj METRO u Nisu :(

• Author

Znam da nije vezano za temu ali u METRO-u NEMA APSOLUTNO NISTA : /? nono

pih

ps.bar za ovaj METRO u Nisu :(

Sada nije sezona. Bice u martu ili eventualno u februaru. Uzgred, nije bio bas neki izbor podloga ove godine. Mozda ce biti bolje sledece. Bilo je puno backpackova raznih litraza...

Pozdrav!

Evo jos jednog iz Nis(a:)!:)

Sto se tice podloge, reci cu vam iz ugla profesionalca, tj. planinara.

Kao sto moj ortak Nenad rece, podloga (ili podmetac, mi planinari vise koristimo taj izraz) Ferrino je super za sve sto vam treba. Ilustrovacu: ja sam tu istu nosio letos na Mont Blanc-u, spavao na 3820 metara visine, na -4 stepeni i ledu i nista mi nije falilo. Za potrebe nekog ko nece da spava na takvom extremu, nego recimo na leto, prolece, u necijem stanu, ova podloga je Bogom dana. Ako zelite dodatnu zastitu, kupite i ASTROFOLIJU. To je ustvari obicna folija koja ima ulogu zastite od hladnoce. Kao i ovaj Ferrinov podmetac, ispod je crn jer zadrzava toplotu, a od gore je siv, jer odbija hladnocu. Slicna je stvar i sa astrofolijom. Mislim da je ovo jako vazna tema za nas koji putujemo na ovakav nacin.

Jos nesto, bitno.

Gde se mogu kupiti?

U Srbiji, u Beogradu u prodavnici Gora, sajt im je www.gora.co.yu, a kao sto rece moj zemljak Kika, u Bugarskoj u Stenati, tu imate svasta od planinarske opreme. Ako nekoga interesuje stogod u vezi planinarenje i opreme, [email protected]. Neka se ne stidi!:))

Cheers! pijjj

• 5 months later...

Najzad je kupih  :banana:, mislim na podlogu.

U Tempu, u NS-u, za 270din. Lepa, plava, mekana, sa folijicom.

Hvala Jovane  :tt:

Treba i meni podloga... valjda cu ovih dana uspeti da nadjem nesto na Beogradskom Sajmu,ili u SuperVeru ili jbg gde god ::)

A o vreci da ne govorim, imam neku koju je koristio i moj cale pre 20 godina :grin: