Jump to content

Featured Replies

To za invalide po meni prevazilazi granicu dobrog ukusa i licno mi se gadi da tako nesto radim.

Druga je stvar da smuvas nesto ako je usluga preskupa, a loseg kvaliteta i moras da je koristis jer je kompanija monopolista. Tada opravdavam.

Dva uslova su ti zadovoljena, kvalitet je loš i kompanija je monopolista, a kad gledaš kakve su cene njihovih usluga i kvalitet isti u neku ruku su i skupi.  ;D

I meni nije nešto najlepša ideja ali kad već nabrajamo sve fore treba spomenuti i to. Možda neko stvarno treba da vodi đeda u bg u bolnicu.  ;)

To sa invalidima je po meni jednostavno pogresno bez obzira na bilo kakve uslove.

Jer ako se zloupotrebljava moze stvoriti problem stvarnim invalidima.

A mi nismo svesni koliko je ovaj svet neprilagodjen potrebama invalida.

Dajte neka neko slika tu potvrdu (ili sta vec) gde neko moze da koristi besplatno vozove ...

Da vidimo kako to izgleda i koliko je tesko napraviti nesto slicno.

Ako neko ima druga/drugaricu ciji otac npr. radi na zeleznici ...  :)

Da li je neko probao da udje u Diznilend kod Pariza sa press karticom?

Drugari, da li je neko ulazio u neke pariske muzeje uz pomoc press kartice? Je l' prolazi to u Parizu? Hvala, pozz!!!

Što se Istanbula tiče, stoji sve što je i ranije bilo rečeno:

1. Dolmabahče, Topkapi - dž

2. Cisterne - pola cene

3. Galata kula - nema popusta

U Aja Sofiju nisam ni pokušavao da uđem jer sam uvek "zabadao" neki dan kada je ili bila zatvorena, ili su radili nešto.

Sveža informacija za sve koji planiraju da putuju u skorije vreme, i da posete Dolmabahče - utorkom i četvrtkom ne radi, tj. možete da uđete samo u jedan deo, mada proverite još jednom, jer nisam siguran da mi je dečko sa informacija rekao tačne dane. Plus, ako imate stare ISIC kartice, recimo prošlogodišnje, probajte i sa njima, lik na šalteru nije proveravao i naplatio je ulaz jednu liru.

Probao sam još i u Miniaturk da uđem sa Press karticom, ali oni ne daju nikakve popuste.

• 4 weeks later...

Idem u Italiju za desetak dana, znam da press prolazi u Firenci, ali sta je sa Rimom?:) pustaju li ? :)

• 2 weeks later...

Pozdrav planiram sa kolegama ici u Istanbul pocetkom iduceg mjeseca. Napravili smo bas profi kartice koje ce biti odstampane direktno na plastici sa plasticnom zastitom naprijed, uz to sa QR kodom i slicnim stvarima. Takodje smo naveli da samo Freelance novinari pa me interesuje da li je bolje imati tako profi kartice ili ipak nesto blaze i da li je bolje sa Freelance natpisom ili bez? Pozdrav i unaprijed hvala :D

Ja sam kod plastifikacije zeznuo nešto, pa mi kartica nije bila nimalo reprezentativna, no i tako nisam imao nikakvih problema jer im samo pokažeš iz tvoje ruke, naravno tamo gde smo do sada napisali da može da prođe. Šta da vam dodam još kada su devojci davali popuste koja je imala isteklu ISIC karticu...

secam se ovoga i sad sam bas iscitala, al tesko da cemo moci da stignemo tamo tako rano :(

ako neko ima info za press karticu, pricajte :)

Pozdrav svima, evo svezih informacija. Bio sam nedelju dana u Parizu i usao u sledece muzeje besplatno, sa press karticom: Rodenov muzej, Tornjevi Notre Dame, Katedrala Saint Chapelle, Dom invalida.

edit: obrisan sadrzaj koji je postovan i na drugoj temi i koji se ne odnosi na ovu temu.

Ajde neka neko postavi sliku dobro odradjene PRESS KARTICE koja je vec prolazila kroz muzeje da vidimo kako izgleda i kakav je kvalitet.

Generalno, u vecini slucajeva ti ni ne pogledaju tu novinarsku legitimaciju, tako da nije ni posebno bitno kakvog je kvaliteta.

Proslo u svim muzejima u Becu, popust u muzeju torture u Pragu, Kafkin muzej je dzabe, besplatno u muzeju istorije u Berlinu, besplatno za neki DaVincijev muzej u Milanu kao i besplatna tura na San Siru.

Probao ja juče u Beogradskoj Botančkoj bašti, i rekli ne može :D Samo studenti Beogradskog Univerziteta...

Probao ja juče u Beogradskoj Botančkoj bašti, i rekli ne može :D Samo studenti Beogradskog Univerziteta...

E to ti je Srbija bato, znaju oni sa kim imaju posla :)

Varsava:

Muzej Varsavskog ustanka: Samo doci na ulaz i pokazati legitimaciju, takodje je besplatna i projekcije kratkometraznog 3d filma "city of ruins".

Kopernikus naucni centar: Ne pustaju sa pres karticom, a defitivno ne vredi cekati 2h u redu i platili par evra za one gluposti, mozda je zabavno za decu do 5 godina i za one mozgove koji igraju kvizove po fejsu tipa "koji si lik iz Borce".

Ne znam da li sam ja malo losijeg vida ili sta, ali nekako ne nadjoh informacije gde prolazi kartica u Becu? Ima li neko informacije?

Hvala

Isprobala u Albertini, inace je ulaz bio oko 10e. Ostalo nisam pokusavala, ali evo nekih ranijih postova:

Austrija, Bec-> Za onih par muzeja ne znam. Znam da se u palatu Belvedere moze uci za "dz" dok smo mi imali iskustva samo sa Senbrunom. U sam Senbrun sa presskom mozes uci samo ako se najavis par dana mailom, sto smo saznali tek na licu mjesta. Al ajde, da ne cigancimo platili smo ovaj put.

E sad, zanimljivost. Oko Senbruna postoji citav kompleks i masu nekih zajebancija, tipa zoo vrt, neki lavirinti... Za svaku od tih zanimljivosti se placa ulaz posebno. Upali smo u zoo vrt(12eur) i obisli lavirint, naravno bez placanja.

u Becu sa karticom imas FREE ufur u sva tri dvorca, iliti shlosa - Belveder, Sembrun i Hofburg, ali - moras prethodno da posaljes vec pomenuti mejl na kontakt adrese na njihovom sajtu i trazis da ti odobre... ne prave pitanje, cak i ne traze karticu na uvid.... samo ti kazu gde da se pojavis, kazes svoje ime i dobijes free card.... i gomilu promo materijala..........  :dance:

muzej albertine je skroz free, samo kazes ja dos-o..... a tura kroz operu je takodje free, ali sam ispao glup, pa poslednje vece pred polazak nisam odstampao ime lika koji je PR opere, jer nisam imao vremena, a ni napisao na papir kako se zove, pa me tamo teta na salteru isprekakala ko mace muskatlu, kao - ne moze to tako, ko vam je to rekao, pa kad, imate li napismeno ----- i na kraju mi dala studentsku kartu za 3.5 evra.... a nisam student.....

ostale stvari u Becu nisam ni stigao da vidim unutra, samo spolja, ali mi je takodje PR becke Turisticke organizacije rekla da SVI MUZEJI odobravaju free ulaz sa VALIDNOM press karticom.....

Isao sam u Kunsthistorisches (u koji sam usao sa karticom) i u Schatzkammer gde mi je brat uzeo kartu bez mog znanja (tako da ne  znam za to)...

usao sam u Belvedere bez problema. Za Senbrun ne znam imao sam ulaz pa nisam ni pokusavao.

ја могу да дам свој допринос што се тиче Беча - уласци су фри за галерију Албертину, а за дворце Шембрун, Белведер и Хофбург - такође фри, само мораш да им пошаљеш мејл нешто раније и да се најавиш.... У Шембруну и Белвередру није дозвољено сликање....

Обилазак опере је такође фри са картицом, али сам се ја зезнуо.... Наиме, званично сам контактирао ПР-а, тражећи карту за Кармен и обилазак зграде. Човек ми се фино извинио и рекао да су карте продате месецима унапред, јер је гостовала (њима чувена) Ана Нетребко.... а обилазак зграде може.....

но, ја сам се потрес'о због тога што ме није пустио на Кармен, па не хтедох чак ни у обилазак зграде, из револта, па не уписах његово име.....

кад тамо, зграда је нешто савршено, изгледа још боље него на сликама...... и тако ја уђох..... рекох оној тети на шалтеру "ваш ПР...... бла, бла, каже може џабе улаз, --- она мени --- јел имате ви то написмено, ко вам је рекао ----- ја њој - најн, али ваш ПР..... ---- на крају она ---- не вреди, мора папир.... могу да вам дам студентску карту од 3е (пуна је ваљда 5 или 6), ја рекох --- може, и тако и би!!!

Press kartica za Schonbrunn mi nije uspela, mora 3 dana ranije da se najavi preko emaila(tako reče devojka na ticket counteru) ;

Hvala puno Ela, nadam se da cu uspeti bar nesto od toga

Evo da i ja dam svoj doprinos.

Kao prvo, ako vec hocete da udjete sigurno negde, mora malo truda. Ja sam poslao mail na jedno 20ak adresa sa porukom ko i kad dolazi, zasto, sta hocu da vidim. Svi odgovorili i nisam nigde imao problema sa ulazom.

A isao sam u Prag, Bec, Salzburg i Minhen.

Sto se Praga tice, muzeji dzabe, ceo kompleks zamka dzabe, toranj dzabe gde je fantastican pogled.

U Becu ko sto je vec pomenuto, svuda se moze uci ali se najavite i popisite imena tih koji su vam odgovorili na mail.

Salzburg moze zamak, al nisam stigao da ga obidjem.

Minhen SVE. Onaj Nemacki muzej tehnike i nauke, strava stvar, Olimpijski stadion, Allianz arena fan tura gde se obilaze i svlacionice, vip loza, sve super, dalje  - sve palate i svi zamkovi, Nojvanstajn, Hohensvangau, Nimfenburg, Linderhof....svuda.

Sto se same kartice tice, ne brinite, ja trazio od lokalnih novina za mene i druga i dali nam neku skrnavu bez slike, samo sa logom novina i nasim imenima i natpisom press. Ja uzeo heftalicu i zaheftao sliku, drug nije ni to i svi nas pustili bez problema. Jos mi kao fora na svakom ulazu izvadili i pasos pa i njega pokazivali da izgledamo opasnije :D