Jump to content

Featured Replies

U Rimu sam ovaj put pokusala samo u Dioklecijanovim termama, Trajanovom marketu, muzeju Pietra Canonica i Barberiniju i svugde je free, u Capitoliniju se placa samo 2e uz karticu. Za ostale muzeje nisam pokusala.

I ZOO vrt i  Castel Sant Angelo je free.

Mondrian u Vitorianu se placa 8e umesto 12e.

Berlin

placeno/cena za studente/cena za odrasle

muzej Berlina        0/4/5

DDR muzej            0/4/7(nisam siguran za podatak za odrasle)

Pergamon              0/5/10

Muzej tehnike        0/3.5/6

Berliner Dom          0/4/7

Fernsehturm          8.5/-/11 ali se dobija VIP pass pa se ne ceka red od 2h

Tropical island        0/26.5/32

niko ni jednog trenutka nije posumnjao da je fake a realno nije bas najsjajnije odradjena :) nisam se nigde najavljivao nego na bum  :banana:

- Valencia - sve free, press svuda prolazi (ako se najavite, ponude intervju i spreme materijale...male sendvice i pivo  :LOLLL:)

Ciutat de les Arts i les Ciències - ne sme se propustiti, fenomenalan kompleks u koritu ex-reke Turie sastavljen od nekoliko celina:

Hemispheric - moze se gledati neogranicen broj filmova (cena po filmu inace 7-9 E)

Palau de les Arts Reina Sofía - dopusten je ulaz i obilazak koncertnih prostora

L'Oceanogràfic (najveci u Evropi) - zaista divno, 24.5 E je regularna karta

El Museu de les Ciències Príncipe Felipe - vrlo interaktivno, 7.7 E

Prolazi i u svim ostalim muzejima. Imao sam prilicno vremena i par dana kad se nije moglo na plazu, pa sam posecivao i muzeje spanskih lokalnih politicara, medicine, praistorije...izlozbe lokalnih vajara  :spot: 

• 4 weeks later...

ako nekog ne mrzi da ponovo odgovori, bilo bi divno...:*,

odn.da napise

neki standardni tekst koji ide na poledjini press card tipa: zabrana fasifikovanja i sl. i naravno na engleskom.

Jel prolaze kartice bez pecata i holograma?

ovo mi bas hitno- javljam kako sma prosla!!

hvala svima

nesto iskopah..jel moze ovako:

This press card is not valid without photography.

The card can only be use for journalist purposes.

It is forbidden to share,correcting or changing picture.

It is valid only with ID card or passport. After expiring date card id not valid.

If found,please return this card to the address above.

taj djeciji stiker kao hologram-koje velicine i u kom obliku rezem i gdje se lijepi( blizu fotke, na prelazi preko nje, na poledjini,,,)??

Ja nemam ni hologram ni pecat na kartici, pa prolazi. Od teksta sam stavila da se moze koristiti u profesionalne svrhe, da je validna samo sa licnom kartom ili pasosem i da je posudjivanje zabranjeno.

Ja cak nemam ni sliku, nista ni na poledjini, samo mi pise ime i prezime, logo firme i par puta press. I radi posao. Nije to pokusaj prelaza iz Istocne u Zapadnu Nemacku, niko ne pravi problem kakva god da je kartica. Ni ne pogledaju je, ili je gledaju belo.

• 2 months later...

Gde ste plastificirali po beogradu, trebalo bi sutra, prekosutra 2 da odradim iako imam svoju original :)

u Sremskoj TC....rade od 0-24 ....da sad ne pisem ime firme ali nalazi se u centru i bave se kopiranjem (sastavi naziv iz ove dve premise  ;D)

Super je sto imaju mnogo plastifikacija pa mozes kao ja da uradis mat....odlicno izgleda...mislim da je 160mikrona mat na teget press karticu, brutalno izgleda....mislim da bi me i u pentagon pustili  :death:

Znam na šta misliš. Sad samo da vidim kako bez nekog osećaja sramote da uradim 2 lažne kartice jedne ozbiljne redakcije :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

‚Ajde da neko postavi svoj tekst za najavu posete nekom muzeju gde traže najavu.

"Sto se Praga tice, muzeji dzabe, ceo kompleks zamka dzabe, toranj dzabe gde je fantastican pogled.

popust u muzeju torture u Pragu, Kafkin muzej je dzabe..."

Ovo je "skinuto" za Prag, da li ima još nekih muzeja i sl?

Toranj na Staromestske namesti i Bludiste (Mirror Labyrinth na Petrin brdu) - popusti, ne mogu da se sjetim koliko su iznoslili, mozda oko 50%.

‚Ajde da neko postavi svoj tekst za najavu posete nekom muzeju gde traže najavu.

"Sto se Praga tice, muzeji dzabe, ceo kompleks zamka dzabe, toranj dzabe gde je fantastican pogled.

popust u muzeju torture u Pragu, Kafkin muzej je dzabe..."

Ovo je "skinuto" za Prag, da li ima još nekih muzeja i sl?

I dajte neke mail adrese kome da pisem za Valensiju i Andaluziju.

:bag:

Sto se Valensije tice, imas spisak svih muzeja na wikipediji, samo kucaj u google Museos de ciudad Valencia. Takodje imas i na valencia.es pod ciudad pa museos spisak svih muzeja sa zvanicnim web stranicama na kojima su i e-mail kontakti. Dobar deo muzeja je inace besplatan, oni koji nisu brzo odgovore, neki su mi cak i nudili intervjue sa direktorom muzeja ili umetnikom koji trenutno izlaze. Mozes gledati filmove besplatno u Hemisphericu, pa to nemoj nikako propustiti.

Dečko iz Sibaša?

Neko drugi?

Da ne izmišljam rupu na saksiji. :)

Ma nije ni vazno...sta god da stavis odgovorice...Evo sta ja uglavnom posaljem...par recenica.

Dear Sir or Madam,

I should be grateful if you would send me information about entrance to your venues with press card. Me and my colleague are in XY for 2 days, and we are very interested in making a story about your museum as part of our XY city experiance. Please let us know all the informations needed.

Best regards,

Ime Prezime

Naziv i adresa radio/tv stanice/casopisa

E jel znate šta je tu meni malo upitno: zašto ja šaljem npr sa hotmail naloga a ne sa rts.rs naloga :). Ili se time i ne treba baviti :).

Meni je u Španiji negde prolazila (casa Batllo u Barsi), a negde nisam hteo da rizikujem pa sam išao na ISIC. Međutim u muzeju Thyssen Bornemisza u Madridu, i Palacio Real nije prošlo :)

Dear Sir,

Than you very much for your interest in the City of Arts and Sciences

We will let you two press pass (for you and the photographer) to visit the City of Arts and Sciences (Hemisfèric, Science Museum and Oceanogràfic) and a press kit with all the information about the complex.

clap.gif' alt=':clap:'> :banana:

Mali savet...ne komplikuj pricu sa fotografom. Valensija je opustencija, nece te ni gledati, ali se u nekim gradovima desavalo da zagledaju aparat i da budu sumnjicavi kad vide da nije ni blizu profesionalnom. Najbolja je prica da ste sa neke radio stanice. Tu nema potrebe za fotografom  ;)

Ko kaze da nije ni blizu profesionalnog?

;)

Za mnoga mesta je bas u tome I fora da nas puste da slikamo.

• 3 weeks later...

E izes ga, sad sam tek video postove gore, zanemario sam malo ovaj topic.

Cuj profesionalni, bas ce gledati aparat. Drug poneo torbu za kameru koja mu je sluzila kao rucni prtljag i koju je vukao sa sobom non stop. Kad god dodjemo u muzej na salter, oni vide njegovu pro torbu i samo slegnu ramenima :D

Samo da kazem da smo u zamku u Pragu, morali da znamo ime osobe koja nam je poslala mail da nam je ulaz odobren, a nismo stampali mail. Tako da, ako vec pises, najbolje da istampas i odgovor. Na mnogim mestima su nam trazili taj mail.

U svim muzejima je proslo, koji su drzavni. Kad kazem u svim, mislim u svim:) Cak je i bio popust da se popnes na Astronomski sat, ali to se naravno, ne najavljuje;)