Jump to content

Featured Replies

Par pitanja :D

Šta je bolje -

Štampana ili nalepljena slika?

Ručni ili štampani potpis?

Oko vrata ili kao kreditna kartica?

Navesti dosta podataka (passport no, personal no, name, job, expiry date, residence) ili izabrati par?

Štampati pečat, lupiti neki lažni ili hologram?

Iščitao sam temu, ali se između svega dvo(tro)umim.. Znam da ne postoje pravila (osim osnovnih), ali bi mi pomoglo da oni koji ovu prevaru rade uspešno, čisto kratko odgovore.

Hvala :)

Kada sam prvi put koristio, imao sam zahteftanu sliku za papirić sa logom firme i mojim imenom i prezimenom, a to je sve bilo u maloj providnoj fotroli:) Ušao svuda! Plus sam u putu pocepao deo kartice. Znam, skrnav sam:)

Sad sam napredovao, pa stavljam i datum rođenja, grad rođenja i državu:) Kartica je plastificirana (kao kreditna). To je totalno nebitno. Samo treba da izgledaš profesionalno kad odeš na šalter, tj. da budeš u fazonu "Dajte mi kartu, ja sam novinar, to se podrazumeva", a ne "Izvinite, ovaj...ima li šanse da uđem, znate ja sam kao neki novinar";)

Hvala na ponudjenim odgovorima..SVE sam procitala.....Ja nisam precizno napisala - treba mi odgovor ako neko zna  -funkcionisanje press kartica u Madridu,Kordobi, Granadi, Malagi ...... Ako ima nekoga da mi pomogne , hvala unapred :P

Sve sam procitala , ali sem R.Sofie u Maridu ne nadjoh ni je dnu postavljenu informaciju o prolasku press kartica u Madridu....Da li neko zna? gde kartice u Madridu prolaze...interesuje me i Kordoba, Granada????:P:?

U Kordobi i Granadi ne prolazi nikako...Probao sam pre nekoliko dana...Jednostavno nema nikakvih popusta. Prosla je u Malagi u Pikasovom muzeju i to je jedino mesto u Andaluziji gde su je uopste konstatovali...:( Resenje za besplatnu posetu katedralama u Kordobi i Granadu je "odlazak na misu" oko 9 sati..

Sto se Madrida tice, pogledaj, muzeji imaju vremena kada je ulaz Free.

Koliko se secam nedeljom, proveri.

Dugi budu redovi, ali nemoj da te to obeshrabri jer brzo ide.

• 3 weeks later...

Kakva je situacija u Portugalu? Lisabon okeanarijum prevashodno, Muzej fada...kako je u Sintri? Znam da je dosta ljudi sa foruma pohodilo ove prostore, ima li neko svezu informaciju?

Samu sebe da dopunim :D

Sintra - Quinta da Regaleira slobodno sa press karticom uz prethodnu najavu (e-mail sa potvrdom se pokaze na ulazu)

- Pena - najprijatnije iznenadjenje ikada! Pre puta smo pisali gospodjici/gospodji Maria do Céu Alcaparra

E-mail: [email protected] da bismo dobili dozvolu za beslatan ulaz. Ne samo da smo usli besplatno i u park i u dvorac vec smo dobili besplatan prevoz vozicem do dvorca, dve fascikle prepune prospekata + knjiga o dvorcu koja kosta u prodavnici oko 10E+ knjiga o vitrazima u dvorcu (oko 6E u prodavnici). Da ne pominjem da je jedino nama bilo dozvoljeno da slikamo u samom dvorcu!

Sto se tice Lisabona - Sao Jorge castle - samo uz najavu besplatno.

Koliko se secam, u Okeanarijumu ne moze. Ima neki popust sa studentskom karticom ali mislim da je neka mizerija, tipa 1 evro.

ozbiljno!!! :D eto, ja 2007. kad sam probala, nisu me pustili.

posle nikad nisam ni pokusavala. sad ima da idem ponovo  :banana:

Kako "prolazi" kartica u Akri?

Nije oprobana...danas sam bas bio u nekoj tvrdjavi, koja je svojevremeno sluzila i kao zatvor (bili politicki zatvorenici), a dosta pre toga i kao veza za trgovinu robljem...

Domacin-vodic, prilicno predan poslu po 30+ ispricao i neke zanimljivosti izvan obima posla, pa nisam zeleo da "diram cenu" - inace, 5 ganskih novcanica tj 2e !

Evo i ja da potvrdim da press kartica radi kao luda u Istanbulu  :)

Topkapi,

Dolmabahce,

Archaeological museum,

Hagia Sophia,

Chora museum.

Atina:

Acropolis,

Archaeological museum,

New acropolis museum.