Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...

Pronašao sam Press karticu koju sam radio za Istanbul prošle godine, tj ove u januaru, pa planiram da je koristim  i u Rimu. Pre svega me interesuje gde je ne mogu koristiti za free ulazak, da ta mesta odmah precrtam.

+ u capitoliniju doplacujes 2e, u katakombama se placa a sve ostale glavne atrakcije se ne placaju.

A šta znam. U retrospektivi, mogu da kažem da bih živeo i bez tog iskustva, mada i nisam neki iskreni poštovalac klasičnih starina. Kao i u Luvru, samo uz nešto prihvatljiviju količinu hodnika koju treba obići.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

problem je samo što u BKK ne prolazi :)

Ko je u Bangkoku i hoce bas profesionalno napravljenu karticu - kvalitetno odstampanu kao kreditna kartica, moze je kupiti na Kaosan road za 800 bahta. Das im sliku, depozit pola cene kartice i vratis se da je pokupis za sat vremena.

SuperStock_1848-501210.jpg

Za sve koji idu u Prag, neka imaju ovo u vidu:

Admission for journalists

(Please be advised: No exceptions will be granted)

Due to large number of attempts to abuse the press card, free admission for journalists is possible only upon previous written consent of the Press Department of Prague Castle. This consent must be requested in writing with at least a week`s advance via e-mail: [email protected].

The request must include:

1. In which medium the Castle will be mentioned
2. The scope of medium (circulation, ratings etc.)
3. The date of publishing
4. Identification of the journalist
     a. First name and surname
     b. Number of press card
     c. Card expiration date
     d. Identification of the card publisher
     e. Signature

• 2 weeks later...

Kakve su sankcije ako vas uhvate da imate laznu press karticu? Da li neko ima neko negativno iskustvo?. :shockkk:

A da li je neko imao iskustva sa pravljenjem studentskih kartica?

Razmisljam da uradim za Kipar, jer usteda na prevozu moze da bude 30-50 Eur, a da ne pominjemo i druge stvari...

Da li npr. neko moze da pravi problema zbog datuma rodjenja...immam koju godinicu vise od onoga sto se smatra "logicnim studentom u  Evropi"? Ne bih stavljala drugacije podatke, htela bih da se poklapaju sa onima iz dokumenata.

Na Kipru ne odobravaju popuste za press kartice. Jedino su me pustili u lokalitet "Kraljeve grobnice" u Pafosu.

A da li je neko imao iskustva sa pravljenjem studentskih kartica?

Razmisljam da uradim za Kipar, jer usteda na prevozu moze da bude 30-50 Eur, a da ne pominjemo i druge stvari...

Da li npr. neko moze da pravi problema zbog datuma rodjenja...immam koju godinicu vise od onoga sto se smatra "logicnim studentom u  Evropi"? Ne bih stavljala drugacije podatke, htela bih da se poklapaju sa onima iz dokumenata.

Ono sto ja znam, studente podrazumevaju do 25 god. Bar u Zapadnoj Evropi. Meni nisu priznavali. Gledaju godine.

Edited by nova putnica

Od nas osam, samo djevojka i ja smo imali studentske ISIC kartice, mi prvi pokazemo svoje i kazemo da smo grupa i svi ulazi su bili ili free ili skoro free.

Mnogo to zavisi od "šalteruše" koja prodaje karte...

Raznih iskustava ima, ja mislim da nikada nije zgoreg pokušati :)

• 1 month later...

Cao, treba mi pomoc sto pre. Hocu da posaljem zvanicnu najavu za ulazak u Schönbrunn Palace, u Becu. Na site-u njihovom postoji forma koja se popunjava, i to:

http://www.schoenbrunn.at/en/service/presseakkreditierung/antragsformular.html

Press accreditation - application form
Journalist

Name *
Address *
Postcode/city *

Phone no. *
E-mail address *
Client

By order of *  (company/freelancer)
Address
Postcode/city

Phone no.
E-mail address
References

References (free journalists)
Contribution

Working title *
Brief description *
Publication date

Da li moze pomoc oko popunjavanja? Da li je to neko od vas radio do sada?

Edited by nova putnica

• 2 weeks later...

Vidi, vidi sto se i Schönbrunn uoubiljio. Ja sam jednostavno poslao mail prije par mjeseci, ja sam taj i taj, imam svoj portal, dolazim iZ Bosne i ljudi mi dali dvije karte za dž.

Mozda da i ti pokusas mailom bez formulara :)

Ja sam formular popunjavala pre 3 godine. Napisala sam da smo iz Vecernjih novosti. Ne mogu tacno da se setim sta sam sve pisala, ali to niko ne proverava, tako da opusteno mozes da nalupas nesto.