Jump to content

Featured Replies

http://aurelio.aguiar.blog.uol.com.br/images/carteira.jpg

da li je ovo zvanicna legitimacija (tj korica medj legitimacije)?

Posto mm radi nekolicinu casopisa i to mu je profesija (pravljnje ID kartica nepostojecih medija), nece mu bude nikakav problem da odradi istu.....

Da li je neko video tu or'ginal medjunarodnu?

Neunistivi ste, nikad mi ne bi palo na pamet...a Okanarijum, Pena, Quinte sve moguce.....nije bagatela..

@Golosina...sta mislis, kakve su nam sanse u Lisabonu, Sintri....

Jel dovoljan neki obican Press card ili mora munja?

Ja mislim da je bolje neki press koji nece biti medjunarodni ili slicno poznato...takve gledaju redovno na blagajni i sigurno i znaju sta i kako sa njima...

http://aurelio.aguiar.blog.uol.com.br/images/carteira.jpg

da li je ovo zvanicna legitimacija (tj korica medj legitimacije)?

Posto mm radi nekolicinu casopisa i to mu je profesija (pravljnje ID kartica nepostojecih medija), nece mu bude nikakav problem da odradi istu.....

Da li je neko video tu or'ginal medjunarodnu?

Neunistivi ste, nikad mi ne bi palo na pamet...a Okanarijum, Pena, Quinte sve moguce.....nije bagatela..

@Golosina...sta mislis, kakve su nam sanse u Lisabonu, Sintri....

Jel dovoljan neki obican Press card ili mora munja?

Ja sam skoro uradio press karticu i iskoristio bas ovaj naziv "International press card".

Uradio sam sa isti font ista boja na crvenu pozadinu (na gornji dio, bas da upada u oci). Stavio sliku (lepljenu, ne pecatenu), pisao neki broj legitimacije, datum vaznosti, potpis (svojerucni). Od druge strane sam pisao tekst (na Engleski i Makedonski-kirilica) da imatelj ove karte ima povlastice kod vladinih i lokalnih institucija, muzeje, zeleznicu, policiju  :LOLLL: (nasao negde tekst na internet, al se ne mogu setiti kako da ga sad opet nadjem). Takodze pisao da je falsifikovanje (falsifikata) zabranjeno  ;D I na dnu stavio adresu Makedonske novinske agencije i nivno logo i pisao da ako je neko nadze treba je vraiti na tu adresu  :P

Ispecatio i plastificirao u jednu kopirnicu (bolje opremljenu) Tip mi je trazio 70 MKD, ja ga castio sa 100-ku 8-). Izgleda stvarno profi. Isplatila se na prvi obid, kod kule katedrale u Valenciji.

Probacu da je sceniram i stavim negde da bi ste je videli, kao ideju za oni koji hoce da urade.

Koristio sam je u Spaniju sad pre mesec dana. U Valencija sam usao u City of Arts and Science (inace oko 20eur) i popeo na kulu od katedrale (samo 2eur) a u katedrali su mi dali popust (od 4,5eur na 3). U Barceloni je prosla u Gaudijeve kuce (Pedrera 10eur i Batlio 17eur) i Palau de la Musica (12 eur). U Sevilji nemaju povlastice za novinare a u Madrid je bilo ok u Prado muzej (8 eur). Dakle to je usteda od 70eur  :yok:, jel da ne bih usao u neki od ovih stvari da nije bilo free (kao na primer CAS u Valenciji i Prado muzej, a i 17eur za Batilo je jako puno, tu bih se razmislio)

hej, da li neko zna kakvo je stanje za PRESS kartice u Budimpesti i Becu?

inace, ja imam original UNS-ovu....

::artist:

ajd Ogledalo

kaci da vidimo kako izgleda.

Da li treba da bude presavijotka ili moze samo kao kartica?

hej, da li neko zna kakvo je stanje za PRESS kartice u Budimpesti i Becu?

inace, ja imam original UNS-ovu....

::artist:

Ja sam probala na par mjesta u Budimpesti i Sent Andreji zimus i ni na jednom nije upalilo :(

Ja sam probala na par mjesta u Budimpesti i Sent Andreji zimus i ni na jednom nije upalilo :(

Ja mislim da je najbitno dali tamo negde u neki muzej (ili sta god da je mesto) imaju politiku da je za novinare ulaz bezplatan. Ako je tako, cak ni ne gledaju puno puno kakva je press karta, samo te puste. Ako im nije takva politika ulaznica, nece pomoci ni original. (Pa svi mi imamo originale  :banana:)

wolfbgd:

Samo malo strpljenje, nadam se da cu se uskoro setiti da je uzmem na posao (kuci nemam scener)

Moja je plastificirana kartica, nije na previjanje.

@ Ogledalo:

jesi li probao da udjes u akvarijum u Barseloni?

Ja mislim da je najbitno dali tamo negde u neki muzej (ili sta god da je mesto) imaju politiku da je za novinare ulaz bezplatan. Ako je tako, cak ni ne gledaju puno puno kakva je press karta, samo te puste. Ako im nije takva politika ulaznica, nece pomoci ni original. (Pa svi mi imamo originale  :banana:)

wolfbgd:

Samo malo strpljenje, nadam se da cu se uskoro setiti da je uzmem na posao (kuci nemam scener)

Moja je plastificirana kartica, nije na previjanje.

Ovo je tacno, od svega sto sam u Evropi pokusala da vidim pomocu PRESS kartice (uredno izdata od strane Radia 021 nikakav fals) nije moglo besplatno da se udje jedino u Pompeju, vatikanski muzej, Van Gogov musej u Amsterdamu i privatne galerije.

U Becu smo usli gde god smo hteli, jedino smo morali da platimo u jednoj minijaturnoj privatnoj galeriji da bismo videli Dalijeve skulpture i grafike, ali vredelo je :)

Nije lose....

napravicemo slicne pa kako bude u Lisabonu....

I 10eur da ustedimo pa je vajda a racunali smo da nam na kojekakve ulaze odlazi oko 120e.

E a na cemu stampate ovo? Na nekom posebnom papiru, kartonu, foto papiru...?

Imam i jednu gresku (koju je primetio moj host u Barceloni) 

Pise PROFESSIONAL JURNALIST, ispustio sam O kod JOURNALIST :maddd:

Ali retko neko da bi to citao (tesim se  :? )

dr32:

Otstampao sam na malo deblji papir. Kad se plastificira, ne poznaje se puno kakav je papir, ali debeljine 200-230g mislim da je sasvim ok.

Ok hvala na savetu, vec sam odstampao i dao da se plastificira.Nek mi je bog u pomoci nemam vremena da uradim novu. Pozz!  ;D

Da li je neko skoro koristio ovakvu karticu u Becu? Napravih caletu i sebi... Udavice me stari ako bude imao neprijatnosti zbog mene... ;D ;D ;D

@ unique>

(Aha, i onda je dabar zamotao cokoladu)

oki, evo predloga - mogu uzivo da ti pokazem, a ti onda platis pice!!!

stvar je u tome da ja zapravo JESAM novinar, clan UNS-a... neko je o tome vec ovde pisao - svake godine te clanarina kosta 1800 din, imas 30 % popusta za vozove u SRB, i jos neke olaksice.... cesto je potrebno da se za neke dogadjaje unapred akreditujes, pa to komplikuje stvari, zbog toga sam se ukljuvio u ovu diskusiju, da vidim kako stoje stvari u svetu...

@ ogledalo>

(Otstampao sam na malo deblji papir. Kad se plastificira, ne poznaje se puno kakav je papir, ali debeljine 200-230g mislim da je sasvim ok.)

dobro je sto ne proveravaju KAKO PISES< tebe ne bi nigde pustili....  lol::

@ bpav

u Becu sa karticom imas FREE ufur u sva tri dvorca, iliti shlosa - Belveder, Sembrun i Hofburg, ali - moras prethodno da posaljes vec pomenuti mejl na kontakt adrese na njihovom sajtu i trazis da ti odobre... ne prave pitanje, cak i ne traze karticu na uvid.... samo ti kazu gde da se pojavis, kazes svoje ime i dobijes free card.... i gomilu promo materijala..........  :dance:

muzej albertine je skroz free, samo kazes ja dos-o..... a tura kroz operu je takodje free, ali sam ispao glup, pa poslednje vece pred polazak nisam odstampao ime lika koji je PR opere, jer nisam imao vremena, a ni napisao na papir kako se zove, pa me tamo teta na salteru isprekakala ko mace muskatlu, kao - ne moze to tako, ko vam je to rekao, pa kad, imate li napismeno ----- i na kraju mi dala studentsku kartu za 3.5 evra.... a nisam student.....

ostale stvari u Becu nisam ni stigao da vidim unutra, samo spolja, ali mi je takodje PR becke Turisticke organizacije rekla da SVI MUZEJI odobravaju free ulaz sa VALIDNOM press karticom.....

pa ti vidi....

und, zum gluck..... :mah:

Hvala na informaciji...

P. S. Jos jedno pitanje... Da li ce mi press kartica pomoci na mestima gde je zabranjeno fotografisanje (tacnije da li ce se neko smilovati i pustiti me da fotografisem ako mi na kartici pise 'fotograf')?

uh, tesko..... a, tesko ti i pitanje.....

konkretno, za Belveder i Sembrun - nema sanse, jer je snimanje jednostavno ZABRANJENO...... i veruj mi, svi to postuju..... ali, kako rekoh - u Sembrunu sam dobio cd sa fotkama, u Belvederu - gomilu materijala sa sve slikama....

i nisam hteo da budem djubre, pa da slikam na kvarno, kad su vec bili tako fini.....

mada, nisam mogao da odolim - u Belvederu je trenutno postavka o princu Eugenu, ili kako ga mi Srbi poznajemo - Ezenu Savojskom, jer je, jel, bio becki princ u Francuskoj ---- ako imas fore - obavezno poseti, i jedan deo te islozbe, tj, posebna soba govori o njegovoj borbi i pobedi protiv Turaka kod Petrovaradina i Beograda, i na 1 zidu pise Belgrad 1717, kad je bila bitka, a ispod je stara mapa usca Save u Dunav.... s pocetka 18. veka, VRH.... morao sam da fotnem.....

a inace, na ova dva mesta su redari skoro u svakoj sobi, pa i da hoces ---  nono ....

i da, zaboravio sam da kazem, da je ova teta iz Sembruna rekla da moram da joj posaljem kopiju reportaze....... :shockkk:

E hvala puno na info za Belvedere... Verovatno cu ga posetiti, iako sam vec bio u sva tri dvorca...

E hvala puno na info za Belvedere... Verovatno cu ga posetiti, iako sam vec bio u sva tri dvorca...

e cool, onda znas o cemu govorim.....

da dodam jos i ovo - u Budimpesti je bez veze sto naplacuju ulaz u baziliku sv. Istvana i katedralu Martina.... mislim, to sam jos samo video kod Makedonaca, koji naplacuju ulaze u manastire diljem Ohrida....

i samo su se nacerili na moju karticu..... i ja sam im rekao - kako vec neko ovde napisa - pa, pa, bas ste bez veze....

slicna stvar je u Bratislavi - ulaznica na njihov tzv. UFO, ili vidikovac kosta 6.5e.... ne vazi kartica.....

@bpav.

ako stignes,  proveri da li je ova gospodja u pravu kad je rekla da SVI MUZEJI u Becu daju free ulaz sa press karticom.....

bas me zanima...

@ Amon.Ra

Nisam stigao da odem u Belvedere... Isao sam u Kunsthistorisches (u koji sam usao sa karticom) i u Schatzkammer gde mi je brat uzeo kartu bez mog znanja (tako da ne  znam za to)...