Jump to content

Featured Replies

steta, bas je bila savrsena izlozba.....

prepricacu ti jednom utiske, u zamenu za tvoje ..... tante za kukuriku.....

pozz....

kako funkcionisu press kartice u USa ? Jel probao neko ?

Inace kad ih pravite za hologram su najbolje nalepnice koje se koriste za prijavljivanje ispita na medicinskom fakultetu.Odete u skriptarnicu medicinskog fakulteta koja je u dekanatu fakulteta u dr Subotica i kupite markicu za prijavljivanje ispita. Jako su tanke i samolepljive su. Dok su hologrami Gsp-a nekako debeli i previse strce sa kartice.

kako funkcionisu press kartice u USa ? Jel probao neko ?

Inace kad ih pravite za hologram su najbolje nalepnice koje se koriste za prijavljivanje ispita na medicinskom fakultetu.Odete u skriptarnicu medicinskog fakulteta koja je u dekanatu fakulteta u dr Subotica i kupite markicu za prijavljivanje ispita. Jako su tanke i samolepljive su. Dok su hologrami Gsp-a nekako debeli i previse strce sa kartice.

odlicna ideja, larsene :)

• 2 weeks later...

Imam i jednu gresku (koju je primetio moj host u Barceloni) 

Pise PROFESSIONAL JURNALIST, ispustio sam O kod JOURNALIST :maddd:

Ali retko neko da bi to citao (tesim se  :? )

dr32:

Otstampao sam na malo deblji papir. Kad se plastificira, ne poznaje se puno kakav je papir, ali debeljine 200-230g mislim da je sasvim ok.

Ne brini za ovu gresku JURNALIST mislim da to niko ni ni gleda, u Becu nisu pravili problem usao sam u Belvedere bez problema. Za Senbrun ne znam imao sam ulaz pa nisam ni pokusavao. U svakom slucaju hvala za ovu matricu, meni je zavrsila posao. A valjda ce i ubuduce :)

• 2 weeks later...

Evo malo iskustva iz Barselone:

La Pedrera i Casa Batllo usli bez problema, spansko selo takodje, Akvarijum 10% popusta, botaniscka basta u Blanesu (sjajna je) isto usli za dz,jedino sto su nam trazili da im posaljemo clanak :).

@Guja

Jeste li probali muzeje? Kako to funkcionise ? (Pikasov, Miro, Naconalni katalonski...)

Mi idemo za desetak dana, pa cemo isto da okusamo srecu, nadam se da cemo biti uspesni  :spot:

Pozdrav za Guju!

Masho, znam da ne vaze za Kamp Nou i Gaudijev muzej koji se nalazi u Guelj parku. Za Sagradu familiu vazi popust (reduced cena). Cosmo caixa muzej nauke i Palau de la musica Catalana besplatni, naravno i ovi koje je Guja naveo. U Picasov i Miroov muzej nisam ni probala da udjem.

Jos malo iskustva:  Milano-probali San Siro i Milansku skalu i uspeli da udjemo sa karticama.

Venecija- ne vaze za Duzdevu palatu, Museo Corner, Ca' Pesaro i Scuolo  Grande San Rocco. Uspeli da udjemo u Ca' d'Oro i Gallerie Accademia. Ostale nismo stigli da pitamo.

Zivele kartice!

@Guja

Jeste li probali muzeje? Kako to funkcionise ? (Pikasov, Miro, Naconalni katalonski...)

Mi idemo za desetak dana, pa cemo isto da okusamo srecu, nadam se da cemo biti uspesni  :spot:

Tek sad sam video pitanje,ali ti je pcelica vec odgovorila, bili smo otrpilike  u isto vreme tamo :)

Pozdrav pcelice i Co

Pored kartice da bi usli u neki od muzeja da li moramo da imamo neki profi aparat ili tako nesto,ili mozemo proci kao novinari? Mozda je glupo pitanje ali razmisljam sta bi bilo da se recimo pojavim i kao pokazujem karticu a nosim neku krntijicu od aparata  ::crazy:

moze i sa krntijicom, ne brini. zamisli neku otmenu gospodu na ulazu u nekom fensi muzeju u londonu kako te pitaju: "s oprostenjem, a kakav vam je to shit od fotoaparata, sir?", ma nema sanse :) a i ako si novinar, a ne fotograf, tek onda tesko da ces imati bas profi aparat.

Pored kartice da bi usli u neki od muzeja da li moramo da imamo neki profi aparat ili tako nesto,ili mozemo proci kao novinari? Mozda je glupo pitanje ali razmisljam sta bi bilo da se recimo pojavim i kao pokazujem karticu a nosim neku krntijicu od aparata  ::crazy:

Press kartice nisu photoreporter kartice.

Press kartice imaju i svi koji rade u radija, televizije, gde nema nikakvu potrebu od bilo kakav fotoaparat a da ne pricamo za profi aparat.

Naravno, ako ste eventualno napisali na karticu da ste photojournalist, bilo bi malo sumljivo ako se pojavite sa neki dzebni model.  zvizhd

Tako sam i mislio,ali sam hteo cisto da proverim. Hvala puno na odgovorima,i nadam se da ce uspeti prevara. :hihi:

Golosina znas li mozda sta bismo mogli u Portu da obidjemo sa karticom,sta nam ti preporucujes? Obilazimo jos i Milano pa ako neko ima neka iskustva dobro bi nam doslo,video sam da je neko usao na San Siro i to nas je odusevilo,moze li jos negde?

nisam do sada obisla ni jedan muzej u portu (sramota)... a nisam nigde ni pokusala da udjem sa karticom (zaboravnost). u svakom sl idite u vinske podrume, a u neke se ulaz ne placa, plus degustacija je besplatna. npr. Calem koliko se secam.

Ako imate vremena obidjite zaduzbinu Seralves i tu bi mozda i moglo da se udje na karticu... Interesantno je, pogledaj sajt. http://www.serralves.pt/

u portu je po meni najzanimljiviji ulicni zivot, a za to se ne placa ulaznica  ;)

• 3 weeks later...

U Firenci sa ovom cudotvornom karticom mozete uci u sve galerije i muzeje za 'DZ' osim privatnih naravno.

Tu podrazumevam i Uffizi galeriju, kao i Galleria dell' Accademia u kojoj se nalazi najpoznatija skulptura na svetu-David.

Inace ulaznice samo za ova 2 mesta su po 10e.(preporucujem za zaljubljenike u renesansnu umetnost i umestnost uopste)

Samo da dodam da sam ja napisao na svojoj press kartici Journalist/Photographer a imam foto aparat Canon A 530 kupljen u Metrou na nekoj akciji pre 2 godine za 100-150e  :D

(doduse drzao sam ga u torbici okacenoj oko vrata iz predostroznosti)

mislim da sam pitala, ali niko nije odgovorio.. ajd jos jednom - gde u Egiptu "rade" press kartice?

(doduse drzao sam ga u torbici okacenoj oko vrata iz predostroznosti)

zbog kakve predostroznosti - da te ne puste unutra sa njim da slikas ili da ti ga neko ne "pozajmi"???

da li je unutra dozvoljeno fotkanje, bez blica naravno????

i, d li neko zna sta je FREE sa karticom u Stambolu???

p. s. pozz za koleginicu Golosinu....

Upravo sam se vratila iz Turske, pa da podjelim svoje iskustvo sa press karticom :) Ustedila sam oko 70 eura na ulaznicama. Ove ulaznice su bile besplatne, a puna cijena je u turskim lirama: Aja Sofija 20, Kora muzej 15, Topkapi 20, Harem u Topkapi palati 15, Efes 20, Pamukale i Hierapolis 20, Otvoremi muzej u Goremeu + Tamna crkva 20+8, tvrdjava u Uchisaru 3. Za Jerebatan cisternu ulaznica sa press karticom kostala 3TL umjesto 10TL.

Nadam se da ce ovo nekome koristiti :)

divno, Ela, hvala ti,

davno sam pregledao ove postove, pa sam zaboravio da proverim ima li sta o Stambolu.....

znaci, to je provereno? dodjes, kazes "merhaba", ja dosla/dos'o.... i oni te puste????

a da li si probala da udjes u Arheoloski muzej, Dolmabahce palatu, Galata kulu???

mada, i sa ovim je samo u Stambolu usteda oko 30 e, sto je "cok guzel".....

ja cu probati da udjem na jos neka mesta, pa cu javiti kako je proslo.....

pozzz.....