Jump to content

Featured Replies

hvala na pomoci,

evo neki pecat pokusavam da sredim sad,

valjda ce liciti na nesto, ako ne uspe, prvo kontaktiram Amon.Raa.. ;)

neko je spomenuo Copy Centar u Sremskoj da mogu da plastificiram?

Печат "фирме" је печат новина где радим. :) Дакле, ја сам новинар тренутно па је легитимација сасвим валидна.

Међутим и ви можете имати "сасвим валидну" легитимацију ако ударите било који печат на исту (поготову ако идете у иностранство), као да ће неко да гледа шта на њему пише.  ;D

Што се тиче копицантра, ја сам ту своју пластифицирао, једини је проблем што су #"!#"! јер је легитимација требала да буде 9х5цм, а ја са досадашњим искуством припреме за штампу оставих по 0.5мм са сваке стране за сечење, а они све то одштампаше, тако да је сада величина 10х6  ;D

могу, Николице, ал' нећу!!!    :P

Бјути, које новине су у питању, ако није тајна?  :mah:

Месечник "Бизнис & финансије" :)

• 4 weeks later...

Jel nije suvishe mala katrica ako je 6 x 9 ..i plastificirana ?

Jel moze regularno da prodje ?

@rufio...

svega 3 posta iznad imas dilemu o dimenzijama....shvatices da je tvoja skoro pa or'ginal...

btw, nasa je 10x7 sa plastifikacijom...papir je 9x6...

mozete da plastificirate i u kopirnici u Vojvode Milenka izmedju kralja Milutina i Deligradske, po ceni od 10 - 15 dinara po komadu.

imam aparat za plastifikaciju....

nadjite one folije (po dimenzijama koje vam trebaju) i ako imate problema sa kopirnicama....ce vam ih oplastikujem.

generalno, papir na kome se stampa da bude malo deblji (oko 120gr) a folije 125 mikrona. Onda je cvrsta skoro pa kao platna kartica. Dobro, ne bas ...ali evo, meni traje 3.sezonu..... I slucajno primetih, ove godine koristih PRESS karticu koja mi je istekla u maju...  :bang: :bang: :bang:

Kad sam izdajes sebi, ne pada ti na pamet da proveris datume.  :stupid:

Sto je jos ludje, niko mi nije pravio problem sto znaci, tamo gde moze - moze. Gde nece da puste mozes 13 kartica da imas ali bez calenzi - nista.

i još jednom da se zahvalim svim forumašima na otvaranju očiju..  kiklop

na kraju sam uspeo da napravim neku karticu, pa čak i neki pečat da sredim..

išli smo u VB i Irsku, devojka i ja.. ona sa fotoaparatom oko vrata, a ja sa perom u rukama..

U Londonu smo pokušali samo u Vestminster Ebi da uđemo na Press, ali nas je službenica oduvala u milisekundi, sa kratkim i jasnim NO PRESS!  nono  :bang:

Za Tauer Of London i Madam Tiso smo karte uzeli preko neta, tako da nije bila upotrebljiva..

ali zato, prva upotreba u Edinburg Kasl.. red za karte se otegao, a nas mrzelo da čekamo, pa mi pravo na prajoriti entrans..  :)

kaže dečko ne može pres, morali ste da se najavite.. Mi lepo zamolimo i kažemo kako pišemo putopis o prestonicama Jevrope, a tu ssmo samo jedan dan, nismo znali da treba da se najavimo itd.

on se tu razgalio, pa kaže, ako vas neko pita ja vam nisam dadno ove karte.. i ištampa nam čovek karte za dž! clap.gif' alt=':clap:'>

kad smo uspeli tu, svuda smo bez blama pitali, između ostalog i na nekim vodopadima i baštama u okolini Dablina, pa i u samom Dablinu u Sent Patriks Katidral i Biblioteci Triniti koledža..

uglavnom svi kažu treba se najaviti njihovoj pres službi, mi kažemo tu smo samo jedan dan, oni se ražale i to je to..  ;D

U svakom slučaju za prvo iskustvo sa pres karticama nije loše finansijski ispalo, uštedeli smo po oko 40 jevara.. ostalo nam je više za blagodeti dablinskih pabova! :pij:pijjj

Treba mi pomoc. Molim za preporuku koja bi firma u Srbiji odstampala plasticnu identifikacionu karticu u koloru sa jednim cipom spreda i dve magnetne trake pozadi, ali samo jedan komad i da ne bude skuplje od 30-40 eura?

Hvala.

• 2 weeks later...

Zna li neko prolazi li PRESS u Rimu? Firenci? Na Siciliji?

Razmisljam o Italy trip-u na leto sa drugaricom, pa da i njoj pravim, a znacilo bi mi da znam da li cu moci da ustedim na ulaznicama :)

Za dzabe u Firenci : Uffizi galerija i Galleria dell' Accademia - provereno iz prve ruke.  :spot: :spot:

U Rimu nije probaTo jer je plastika zaboravljena u Beogradu  :bang: :bang: :bang:

Na siciliji...probaj ako smes  ;D ;D da ne bude posle  :death: :death: :death:

Elem,

nije ovde kraj ove price... nono

Prava prica tek pocinje. :blob:

Kako ustedeti malo vise: serenade

http://www.uns.org.rs/sr-Cyrl-CS/content/%C4%8Dlanstvo/470/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%83%D0%BF-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8.xhtml

+++++ sa medjunarodnom novinskom legitimacijom ima jos popusta na prevoz, ali ne znam tacne podatka.

Raspitacu se i javiti uskoro. :mah:

Za dzabe u Firenci : Uffizi galerija i Galleria dell' Accademia - provereno iz prve ruke.   :spot: :spot:

U Rimu nije probaTo jer je plastika zaboravljena u Beogradu  :bang: :bang: :bang:

Na siciliji...probaj ako smes  ;D ;D da ne bude posle   :death: :death: :death:

hvala hvala :))

nadam se da ce se javiti jos dobrih ljudi sa iskustvom iz Rima  :dance:

nije ovde kraj ove price... nono

хеј, да,

али - пре овог краја иде почетак!

наиме, за добијање картице УНСа треба да прођете Комисију за пријем нових чланова... А Комисији треба писмена препорука медијске куће за коју радите... ПРАВЕ медијске куће...

наравно, сад и то може да се лажира, а ко зна - можда и не проверавају је ли то тачно...

и да, годишња чланарина је 1800 динара...    :yok:

Clanarina jeste 1.800 din, ali zavisi ko je odakle i koliko putuje cesto. Recimo ja sam iz Pozarevca i cesto idem za BG, a na Litasovu kartu imam 50% popusta, dakle na oko 4 povratne voznje ja sam isplatio clanarinu!

Komisija zaseda ali u 90% slucajeva to je samo formalno, ali i to cu vam javiti za nekoliko dana jer cu za jednog prijatelja traziti CK UNS-a, preko jednog nepoznatog mesecnika posvecenog... hm ako kazem mozda i procitaju  :death:

E sad mene zanima da li sa medjunarodnom moze da se ostvari popust u Ukrajini i Rusiji na voznju vozom?

Ajde da napravimo neku Serbia Travel Club Press.

Da nam budu joednobrazne sto bi rekli u vojsci :)

http://www.cardsprint.rs/

Izrada plastičnih kartica za 2 evra po komadu.

za sta uzimaju 2e  :psuje: :psuje: :psuje:

kolorna stampa na A4 35din

plastika A6 115mikrona 30din

neka isece i uzme za novine baksis....1e je optimalno.

Btw, ovo su cene iz poznate gradske kopirnice u Sremskoj ulici koja radi 24h dnevno...

е, мислим да су ово баш пластичне картице, не пластифициране, као платне/кредитне картице...  :angel:

свратио сам на сајт, и нигде нисам нашао ту цену за 2е, и некако ми се чини да баш нису расположени да праве само једну картицу...  :?

Serbia Travel Club Press mogu da dobiju samo oni koji se obavežu da će pisati nešto konkretno za sajt. Ako neko ima neku takvu ideju, neka se javi mejlom.

Pa pisah ja :) Al nisam ni znao da to postoji :)