Jump to content

Featured Replies

Mozda sam ovo vec negde i napisao, ali, ponovicu. Jedan moj drugar je pre par godina dobio akreditaciju da prisustvuje nekom sajmu aviona, aeronautike ili sta vec u Parizu.

Le Bourget?  clap

Evo pominjana BelgradeNEWS izgleda ovako, za one koji nisu skinuli i pogledali..

http://i53.tinypic.com/286r4vb.jpg

Sećam se da sam pre 5-6 godina pravio za sebe neku fake legitimaciju, ali se ne sećam šta mi je bio cilj..da li prolazak sa aparatom na neki koncert, tako nešto :) A neki klinci su svojevremeno kod mene u kopirnici u kojoj sam tada radio štampali propusnice za gradski bazen.

Aaa, da, da, video sam ovu kreaciju. Super, drago mi je sto im nisi poklonio kintu. lol::

Moze neka fotka, cisto da imamo predstavu kako izgleda ta svemocna propusnica. ;D

do sada je potvrdjeno da prolazi u

Uffizi galeriji,

i Galleria dell' Accademia

....ako si jos nesto obisao, please dopisi da azuriram tabelu...

Kako stoji stvar sa ovom cudotvornom karticom i stadionima sirom Evrope? Ne mislim za vreme utakmice :) vec da li je neko pokusao tamo gde se placaju ulaznice za 'ture', muzeje i sl.

Za pocetak mene zanimaju stadioni: Camp Nou (Barselone), Stadium of Light (Benfike), Santiago Bernabeu (Real Madrida), Visente Kalderon (Atletiko Madida- ispod jedne tribine prolazi auto put!), Mestalje (Valensije), Allianz arene (Bajerna)... Ali naravno i svi ostali :)

La Luz ne moze ali posto je karta za utakmicu 10e neka ti ne bude zao. Generalno, ako ides u Portugal na vise dana posalji sa kopijom svoje press kartice mail u kome ih molis da ti daju ulaznice za znamenitosti i dr... Pa tu napisi da bi obisao i La Luz i J.Alvalade. Ne znam koji ce odgovor biti ali su nama dali Lisboa Card od 3 dana za Dz, mozda ti prodjes jos bolje.

Mail na koji smo slali je :

[email protected] 

Ne ocekujte odgovor odmah....3-4 radna dana je optimalno.

• 2 weeks later...

Imate li nove informacije za Istanbul? Video da imaju u okviru ove teme informacije vezane za maj ili avgust prošle godine, a zanima me da li je neko skoro imao iskustva i kakva?

Od pre dve nedelje info: "radi" svuda, osim na Galata tornju !

Topkapi+harem, Dolmabahce, cisterne (popust, pa je 5e ili 5TL ne secam se), Aja Sofija.

;)

Šta mudruju za taj toranj :D Kažu li šta konkretno, kao što su do sada ljudi pisali, recimo: "trebali ste da se najavite; samo međunarodna, nema dž ulaza uopšte" i tome slično?

Minhen - PRESS prolazi u Deutsches museum-u, Neue Pinakothek, Alte Pinakothek (verovatno i u Moderne, ali tamo nismo ulazili  ;D), kao i u Museum brandhorst (Andy Warhol npr.).

Ne prolazi u Olimpia parku, ukoliko zelite da se penjete na Olimpia Turm i vidite Rock museum koji se tamo nalazi, moracete da platite 4.5E ;D

Možda se nekome učini interesantno - imate na ovom sajtu generator bar kodova, pa možda probate da upišete svoje ime, ime "firme" koju predstavljate i kada generator odradi svoje, snimite sliku i copy/paste u vaš novi novinarski PASS :D

Ljudi, pala mi je na um jedna potencijalno genijalna zamisao. Ako bi se pribavio dobar falsifikat kartice koja potvrdjuje da je nosilac zaposlen u nekoj od avio-kompanija mogle bi se kupiti karte za 10% cene.

Jedan poznanik mi je pricao da je on tako putovao posto mu je devojka stjuardesa. E sad ako on moze da prodje sa nekom potvrdom od devojke, a bez identifikacije radnika onda bi valjda neko sa dobrim falsifikatom mogao proci.

http://en.wikipedia.org/wiki/Airline_staff_travel

Leisure travel (standby and confirmed) for employees, spouse and dependants, companions and or domestic partners, Leisure travel for executives, Furlough travel, retiree travel, travel for dependants of deceased employees - all of this comprise the regular activities of staff travel department.

Moj poznanik je dobio ovo pravo samo na osnovu toga sto je bio `companion`- decko stjuardese.

Deluje mi da je ovaj sistem vrlo zreo za zloupotrebu, ili falsifikovanje ili pogodba sa osobom koja radi za neku od avio kompanija.

Za koju kompaniju mu radi devojka? Ja sam čuo da je tako nešto moguće ko radi za Emirate, ali ni za jednu drugu nisam čuo ništa slično... Recimo u Kataru dozvoljavaju/odobravaju samo rođenom bratu ili ocu popuste, nikom drugom više.

Pa ako cemo tako, izvadi onda karticu gde dokazujes da ti neko od roditelja radi na zeleznici. Time imas nenormalne popuste. Drugarici radi tata kod nas, a ona ima valjda dzabe voznju po Srbiji uvek, u inostranstvu 50% popusta, a s tim da ima 1 voznju u svakoj drzavi dzabe. Recimo, ode do Moskve za dz:)

Ako neko zna vise o ovome neka napise, dobra je fora a cudi me da je nismo ranije spominjali.

Pa ako cemo tako, izvadi onda karticu gde dokazujes da ti neko od roditelja radi na zeleznici. Time imas nenormalne popuste. Drugarici radi tata kod nas, a ona ima valjda dzabe voznju po Srbiji uvek, u inostranstvu 50% popusta, a s tim da ima 1 voznju u svakoj drzavi dzabe. Recimo, ode do Moskve za dz:)

Ako neko zna vise o ovome neka napise, dobra je fora a cudi me da je nismo ranije spominjali.

Ima neka fora da ako ti je neko u porodici invalid da imaš besplatne vožnje, odnosno treba ti neka potvra kojom dokazuješ da ideš tamo tamo kao pratilac. Fora je u tome da reciomo ideš iz novog sada u bg sam, jer baš si sad ostavio đeda u bolnicu, a kad se budeš vraćao u ns baš sad ostavio đeda u beogradsku bolnicu...

Ajte ako znate pišite

To za invalide po meni prevazilazi granicu dobrog ukusa i licno mi se gadi da tako nesto radim.

Druga je stvar da smuvas nesto ako je usluga preskupa, a loseg kvaliteta i moras da je koristis jer je kompanija monopolista. Tada opravdavam.

Nikola brale, to je vec previse nono

Nego daj neko neki info za ovu foru s vozom. Dok se ja ne nadjem s drugaricom:)