Jump to content

Featured Replies

Самуилова тврђава на Охриду - шљака (уштеда 50 динара  ;D )

Делфи - шљака (уштеда 6-9 еур, јер је џ улаз и у музеј)

• 2 weeks later...

Prosle nedelje PRESS karticama je nas dvoje upalo u Pergamon muzej u Berlinu.

Bez najave mejlom ... for free , naravno  zvizhd

• 2 weeks later...

Pazi sad ovu mudrost:) Sledece godine ako se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo u fudbalu, odoh stopom u Poljsku/Ukrajinu da bodrim nase:) Ali cu prvo pokusati da izmuvam preko novina da dobijem akreditaciju i samim tim i ulaz za dz na sve utakmice  :blob: Mislite li da je to moguce?

Tesko, radim u medijima, pa 99% znam kako to funkcionise. Kada su velika takmicenja svaka Zemlja ima odredjen limit akreditacija. Znaci mogao bi kada bi recimo MEDIJ AAA mogao da dobije 3 akreditacije pa da ti upadnes u jednu od te tri. A sam da apliciras je nemoguce.

Pa da, kontao sam da je tako. Nisam mislio sam da apliciram, nego preko novinske agencije. Posto znam da sigurno nece biti nikog iz agencije ko ce ici na prvenstvo, ubedim ih da apliciraju za akreditaciju i odem ja. Tako nekako :roll:

Kao sto ste rekli za Bec da se treba najaviti u napred, to sam i uradio. I od Hofburga sam dobio sledeci mail

"I can provide information about our exhibition spaces, that is, the Imperial Apartments, the Sisi Museum and the Imperial Silver Collection. For Press accreditation please visit our homepage www.hofburg-wien.at - at the point “Services” you would find all information you need."

Sta mislite da li je to dovoljno da me puste bez da popunjavam aplikaciju za novinare na njihovom sajtu.

A od Belvederea sam dobio mail da nema problema samo da se pojavim sa karticom na listu mesta.

Pozdrav i hvala

Ja sam za Hofburg popunio informacije na sajtu, nemoj da ti je mrsko. Trazio mi je lik na ulazu mail i onda mi uz osmeh dao kartu bez problema:)

@Silbas

kada si slao mailove u gore pomenute gradove, da li si slao njihovim Turistickim organizacijama, samim muzejima, nekim upravama...? I da li si trazio free entry ili si okolisao?

Njima direkt. Ima na svakom sajtu neka stranica "press", a ako nema samo posaljes na onaj mail koji su stavili za kontakt. Nema okolisanja, moras delovati ozbiljno:) Rekao sam svima da dolazim da bih napisao clanak o tom ili tom, pitao da li je slikanje dozvoljeno i rekao da hocu da apliciram za akreditaciju i da dolazim tad i tad. Ne daj im priliku da pomisle da ti naplate:)

Sto se Beca tice, neke ove palate imaju na sajtu stranicu gde popunjavas informacije o sebi, firmi, naslovu teme o kojoj pises i tako nesto. Posto sam ja sve isao legalno, da tako kazem, znao sam sve podatke, ali mozes lupiti slobodno sve to:)

Funkcionise ovako, sta da kazem.... ;)

A Rim?

U Rimu sam ovaj put pokusala samo u Dioklecijanovim termama, Trajanovom marketu, muzeju Pietra Canonica i Barberiniju i svugde je free, u Capitoliniju se placa samo 2e uz karticu. Za ostale muzeje nisam pokusala.

Ja sam za Hofburg popunio informacije na sajtu, nemoj da ti je mrsko. Trazio mi je lik na ulazu mail i onda mi uz osmeh dao kartu bez problema:)

Nije mi bilo mrsko i dobio sam mail od njih nazad da ga odstampam i ponesem sa sobom, i ako sam dobro razumeo vazi mi i za Hofburg,i sembrun i sisi muzej,itd.

E samo jos jedno pitanje,posto pise da bi kao trebalo da im se dostavi kopija clanka ili materijala,da li su vam trazili to kad?

Odstampaj i vazi za sve, isprobano ;) Sto se clanaka tice, meni nisu nista trazili, a uglavnom napisem u mailu da cu im poslati ukoliko bas budu hteli. Jos niko nije hteo :D

Odstampaj i vazi za sve, isprobano ;) Sto se clanaka tice, meni nisu nista trazili, a uglavnom napisem u mailu da cu im poslati ukoliko bas budu hteli. Jos niko nije hteo :D

Oket,hvala puno

• 3 weeks later...

Evo samo da javim da u Becu proslo zadovoljavajuce, jedino u operu nismo usli za dz iako smo imali mail,ali su nam opet rekli da moramo da platimo :P

Hvala svima na informacijama

San-Siro i Milanska Skala.

Hvala pčelice  :)

Da li treba da se najavi dolazak e-mailom ili se upada na licu mesta?

Hvala pcelice!

Da li neko ima iskustva kako press kartica prolazi u Berlinu?

Kao sto rekoh, usli smo besplatno u Pergamon muzej, a verujem da mozes uci bilo gde na ostrvu muzeja sa njom ... :D

Frankfurt - prva cifra je koliko je plaćeno, a druga puna cijena ulaznice:

0/5e Palmengarten

1.5/5e Main Tower

0/5e Goethe house

1.5/3e Dom Turm

0/12e MMK (muzej moderne umjetnosti)