Jump to content

Featured Replies

Posted

Dali bi neko ko je bio na tom jezeru mogao da mi da blize informacije, gde se tacno nalazi, kako izgleda, vredi li ici,...

Vredi ici, jezero je super. Ja sam isao u jesen, ali cuo sam da je leti tamo gomila kupacha, posto je voda vrlo cista...

Na ovom sajtu, preciznije u sekciji "Fruska gora" imas par reci o samom jezeru, koje glase ovako...

"Takode je veoma interesantno i Bešenovacko jezero, u blizini sela Bešenovo, u kompleksu nekakve krečane, cementare ili tako nečega. Nalazi se u velikoj udolini sa stepenastim ivicama. Do jezera možete stići ako idete autobusom od Novog Sada do Beočina, zatim peške pored manastira Beočin do Crvenog Čota, i onda se spustite istim pravcem do manastira Bešenovo i konačno do sela, gde je i jezero. Za ovakav izlet potreban je čitav dan, a sliku jezera možete videti u foto-galeriji Fruške Gore."

U Beočin lepo odeš autobusom, a red vožnje vidiš na sajtu:

http://www.gspns.co.yu/

Mapu puta po Fruškoj gori, do samog jezera, možeš videti ovde:

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/poscg/besenovo/a01.htm

Sliku, doduše ne previše veliku ali ipak dovoljnu da stekneš neku osnovnu ideju, možeš videti ovde:

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/poscg/besenovo/a06.htm

Ako te još nešto zanima, viči :)

LP

• 1 year later...

Забрањено је купање (пливање) у језеру,од када су се удавили неки купачи.Портири стоје на улазу,ставили су ограде и намазали их уљем да се онај ко случајно прескочи измасти.Када им се неко супротстави зову полицију!

И на Лединачком језеру је такође забрањено купање од када су пале стене на купаче!

Upravo gledam kartu Fruske gore i smekam neko jezerce ispod Krusedola sela.Ovde pise da se zove akumulacija "Selovrenac". Cula sam da moze da se kupa i da je lepo.

Rekli su mi da se za njega skrece desno od Cortanovaca,tako da barem ima gradski bus donekle.

Ako odem sutra, javljam kako je  :banana:

E,da!!!Vec odavno provereno jezero Medjes pored Iriga ( nekih 7km od njega)je sjajno.Jos mu ide u prilog sto se do njega prolazi kroz Fruktalove vocnjake,pa se mozete i pocastiti slatkim breskvicama,ako ih je jos ostalo :bag:

E,da!!!Vec odavno provereno jezero Medjes pored Iriga ( nekih 7km od njega) je sjajno.

:spot: i meni se tamo bas dopalo, bila sam dva puta i nijednom nisam videla zivu dushu a ima i kukuruza i shipurka i raznih drugih dobara u okolini i moze da se kupa mada mi se cini da je vise predvidjeno za pecanje :) a tu su blizu i manastiri i ona cesma svetog nikole i perkov salash na kome prave mnogo dobre kolache sa vishnjama itd itd  :-D

• 3 years later...

:bag:

Za kupanje je odlično, na boljem jezeru nisam bio,voda čista do ludila, nema smeća trave,  bio najmanje 30 puta, ali je nezgodno sto nema hlada ali nimalo , znači obavezna oprema je suncobran i naravno hrana i piće jer u blizini nema nijedne prodavnice.

Ako dolazite kolima ili bajsom onda se moze do sela Bešenovo mu je ime.

Kupanje je bilo zabranjeno, ali je sada DOZVOLJENO.

Na ovo jezero dolaze ljudi i iz NS-a (ja sam iz NS-a) i iz obližnjih mesta pa i gradova.

Bilo nas nekoliko pre nedelju dve.

I dalje stoji tabla da je kupanje, kao i prilaz samom kopu, zabranjen.

Na glavnom ulazu ima nekoliko likova koji "čuvaju" jezero, i neće da propuste. Možete eventualno da ih "zamolite da zažmure dok prolazite". E sad, može se ući sa neke druge strane pa se spustiti niz padinu (koja nije jako strma) i ući.

Voda je prelepa, čista, svetloplava, a u jezeru ima tolstolobika (tako nam je rečeno) i nekih sitnih ribica što grickaju ako se previše zadržite u jednom mestu.

:mrgreen:

Kad smo već kod zabrane kupanja na fruškogorskim jezerima, pre 10ak dana smo na jezeru Bruje, kod Erdevika, videli dve velike table na kojima piše da je kupanje zabranjeno. Međutim, jezero ima kamp, uređenu plažu, i dosta kupača koji se kupaju baš pored tih tabli...

• 1 year later...