Jump to content

Featured Replies

Ako Imas vremena... ja bi u tvom slucaju otisao na visa run za vientiene . 
I izvadio vizu.

vadio sam pocetkom godine tamo, 31$ fotke.formular I ceka se dva Dana. 

Tako sam i planirala.Jedino sam se zabrinula da ce mi u Beogradu praviti problem jer mi je karta na tri meseca,ali ako je tako legalno,kao sto rece bam-bam, mogu da se opustim ?

3 hours ago, Joana de Gari said:

Tako sam i planirala.Jedino sam se zabrinula da ce mi u Beogradu praviti problem jer mi je karta na tri meseca,ali ako je tako legalno,kao sto rece bam-bam, mogu da se opustim ?

ako odes u vientien npr, kambodzu ili gde god, onda naravno dobijas vizu na jos 2 meseca, dok  za produzenje u imigracionom dobijes mesec dana ..mora da se pazi samo jedna stvar..a to je da ako izadjes iz tajlanda posle npr 50 dana, i na granici uzmes visa re-entry, taj re-entry nije viza, tj. on ti ne produzava duzinu validnosti vize, on ti samo omogucava da izadjes sa tajlanda i vratis se ponovo, ali sve u predvidjenom roku vaznosti vize...znaci u ovom slucaju, mogla bi da odes na nekoliko dana u npr. kambodzu, vratis se nazad na tajland, ali bi morala da ga ponovo napustis pre isteka tih 10 dana koji su ti ostali..ili to, ili da neposredno pred istek roka odes u imigraciono, i produzis tu vizu koja je vazila 60 dana za jos 30 dana....nadam se da si skapirala, malo sam nezgrapno objasnio heheh

Edited by bam-bam

• 1 month later...

Oni često nešto menjaju, da li je ovo aktuelna situacija? 

The Thai re-entry permit is offered in two formats a single entry permitcosts 1000 baht and allows you to travel one time.The second is a multiple entry permit which allows you to go in and out of Thailand as many times as you desire and lasts until the expiry of your visaextension, a multi entry permit costs 3,800 ..  

Što znači sa ovom osnovnom vizom iz konzulata ovde mogu tamo da sredim za jedan izlazak/ulazak ili multi ako zatreba?

Edited by samsung

Znaci cimaju me u BGu da moram da imam neku kartu da izlazim sa Tajlanda, posto imam samo kartu u jednom pravcu za BKK, to koliko se secam nije trebalo u Zagrebu?

Da, nije trebalo, čak nije trebala ni karta, samo rezervacija, koju bih uvek poništio odmah posle. 

Ja sam prošle godine morao da kupim Kuala Lumpur Krabi i nazad i bacio 50$ na to. I rekao sam im da neću koristiti to nego letim sa Sri Lanke, ona kaže nema veze moramo da imamo :/

Da, nista onda moram kupiti, malo im je BZV to, ... svejedno planiram dalje da idem, ali ne volim da se obavezem za slucaj da mi se planovi promene, ... hvala!

• 2 weeks later...

Nasao sam povoljan let frankfurt - bangkok.

Da li moze da se uzme npr i tranzitna i single viza odjednom npr? Ili 2 single. Mogao bih da trazim vize i u okolnim zemljama, ali ne bih bio siguran da mogu da se vratim nazad na povratni let u bangkok.

Vidim da je airasia na DMK tj nije na BKK tako da ne moze nikakav trazit bez vise a pretpostavljam da sa tranzitnom vizom moze.

hvala

Edited by Zoki28

Hvala, to je korisna informacija. Zapravo nasao sam bolji let AMS-HKG, pa cu airasia-om dalje u maleziju, vijetnam i tajland.

Medjutim nisam siguran da ce biti dovoljno vremena da dobijem vizu za tajland u Beogradu, posto treba da uzmem i malezijsku vizu a imam  vremena samo do kraja nedelje.

Da li je moguce da se uzme ta viza u Maleziji ili u Singapuru naprimer. Pretpostavljam da je neko uzimao.

Danas kada sam bio u Thai konzulatu u Beogradu, došla neka devojka, kao 'izvinite, nemam zakazano, ali treba mi viza hitno - danas.'  

I oni kao, paaa, hajde sačekajte..  

A ni ja nisam mnogo boji bio, predao sam danas dobiću sutra  :)

Tako da, možeš da pokušaš. 

Nemoj naravno da navodiš ove primere, zaista jeste gužva i zakazuje se predavanje za oko dve nedelje od poziva, ali izlaze u susret za hitne slučajeve. 

Edited by samsung

Hvala. Trebalo bi da dobijem do kraja nedelje, zvao sam zakazali su, posto zaista jeste hitno. Pisalo 2-3 dana, mislio sam da ne moze istog dana ili za jedan dan ali moze. Super.

Edited by Zoki28

On 12/22/2018 at 8:47 PM, Zoki28 said:

Nasao sam povoljan let frankfurt - bangkok.

Da li moze da se uzme npr i tranzitna i single viza odjednom npr? Ili 2 single. Mogao bih da trazim vize i u okolnim zemljama, ali ne bih bio siguran da mogu da se vratim nazad na povratni let u bangkok.

Vidim da je airasia na DMK tj nije na BKK tako da ne moze nikakav trazit bez vise a pretpostavljam da sa tranzitnom vizom moze.

hvala

Zoki izvini,a za koliko si nasao ove karte iz FRA ili AMS?

do pre nekoliko dana bile su karte iz BGa za BKK za 400 evra, maltene za celu sezonu do kraja maja....mislio sam da od toga nema jeftinije...sad su te iste karte 477..ima i iz bud za 425, al se to ne isplati cimanja...

Hkg oko 400 eur 07.01-16.01, mozda malo manje oko 365 za neke datume. Ima za bangkok ali idem sa prijateljem kome je vadjenje vize problem tj nema mesta u pasosu, a oce u jos u prvoj nedelji januara da ide. Nista nije bilo ok osim ovoga.

Svakako se neisplati cimati se, bolje 477 iz BG.

Ima qatar za 450 iz bg https://www.kiwi.com/us/search/belgrade-serbia-250km,budapest-ferenc-liszt-international-budapest-hungary,sofia-sofia-bulgaria/bangkok-thailand/2019-01-02_2019-02-08/8-17?sortBy=price

• 2 weeks later...

zdravo Joana

nadam se da si lepo stigla na Tajland.

Mozes li mi,molim te,poslati info o cenama za smestaj na Khao San Road-u i dobijanju vize za Tajland.

Kojom si kompanijom letela?

hvala

pozzz

Nikola

Pozdrav Nikola,

Cene hostela su u tom kraju od 5-15 €,a za hotele od prilike 25 pa na vise. Sve zavisi sta zelis naravno.Mozes sve to videti na www.agoda.com, booking.com...

Za visu sam zvala da zakazem termin,popunila formular,istampala kupljenu kartu I predala u ambasadi zajedno s pasosem(i 30€). Posle par dana sam je podigla. Ako ti je hitno izacice ti u susret I zavrsiti za dva dana.

S Qatarom sam letela I sto se mene tice stvarno su najbolji.

• 2 weeks later...

Jedno pitanje :) 

Dakle u ponedeljak ću u imigracionom ovde uzeti još 30 dana, na 2 meseca koja imam. 

Da li single re-entry permit može da se uzima  više puta u periodu dok mi traje viza, ili ako planiram više puta da izlazim - ulazim mora multiple entry permit odmah? 

Zato što za sada ne znam da li ću samo jednom ili dva puta da izlazim. A velika je razlika u ceni.

3 hours ago, samsung said:

Jedno pitanje :) 

Dakle u ponedeljak ću u imigracionom ovde uzeti još 30 dana, na 2 meseca koja imam. 

Da li single re-entry permit može da se uzima  više puta u periodu dok mi traje viza, ili ako planiram više puta da izlazim - ulazim mora multiple entry permit odmah? 

Zato što za sada ne znam da li ću samo jednom ili dva puta da izlazim. A velika je razlika u ceni.

pa sta mislis, sto postoji multi re-  entry permit :)

Možda ako planiraš da 17 puta ulaziš izlaziš pa 3800 ispadne jeftinije nego 17000 :)

Ne znam, još nigde nisam pročitao da je neko jasno rekao da single re entry ne može da se uradi više puta  

Ideja je, uzeo bih jedan re entry permit, a postoji mogućnost da mi zatreba još jedan, pa ne bih da sebi uništim opciju za taj drugi.  Ako mora multi mora, nema veze ?

Edited by samsung

8 hours ago, samsung said:

Možda ako planiraš da 17 puta ulaziš izlaziš pa 3800 ispadne jeftinije nego 17000 :)

Ne znam, još nigde nisam pročitao da je neko jasno rekao da single re entry ne može da se uradi više puta  

Ideja je, uzeo bih jedan re entry permit, a postoji mogućnost da mi zatreba još jedan, pa ne bih da sebi uništim opciju za taj drugi.  Ako mora multi mora, nema veze ?

pa izvadi ponovo novu vizu, ispasce te jeftinije....bar tai vizu nije problem dobiti u susednim zemljama...

ako tai viza, single entry, traje 2 meseca, i za to vreme mora da se obavi re-entry ( on, kao sto znas, ne produzava vreme trajanja vize ), onda je logicno da neces moci 20 puta da ulazis i izlazis....ako izadjes jednom, imas cenu za signle re-entry...ako izadjes vise puta , imas cenu za multi re-entry...vrlo prosto...

btw, ranije nije ni postojala opcija za multi, mogao si samo jednom da izadjes na re-entry, i to je bilo to...

ako si znao unapred da ces izlaziti vise puta, onda su ljudi lepo kupovali multi entry vizu u startu, sto i sad postoji, i izlazili koliko god puta su hteli...da je tvoja logika ispravna, onda niko i ne bi kupovao multi entry vizu...

Hvala, 

verovatno jeste tako, nego u nekim uputstvima za vađenje re-entry ima neke ovako rečenice: 

"Each Thai re-entry permit is good for one entry into Thailand. If you plan on making several trips in and out of the country over the course of the same visa extension, we recommend applying for a multiple re-entry permit. This gives you unlimited access in and out of Thailand during the time your visa is valid." 

Pa kao 'svaki re-entry je za jedan ulazak...',  pa preporučuju da se uzme multi, što znači da i ne mora..    E sad' opet ko zna ko je to pisao i koliko zapravo zna. 

• 3 weeks later...

da li neko ima iskustva sa vadjenjem vize za Tajland u Dzakarti?

Ja sam trenutno u Indoneziji i posto nisam znala gde cu najpre posle Indonezije i u kom vremenskom periodu, nisam je izvadila u Srbiji.

Za Maleziju su me odbili a za Tajland se najiskrenije nadam da cu moci sutra da dobijem konzulat preko telefona i zeleno svetlo da mogu da dodjem da apliciram. 

Ako je neko upoznat sa procedurom, jako bi mi znacilo!

• 1 month later...

Nadam se da si rešila to :) 

Oko ovih re-entry što smo pričali ranije. Evo me na Baliju, uzeo na don muang aerodromu single re-entry (posle pasoške kontrole levo, 1100 baht) i pitao ženu koja radi to, stavlja pečate i sve, kaže MOŽE više single ako se uklapa u trajanje vize naravno.  

Nemojte to da uzimate kao nešto sigurno oni to stalno nešto modifikuju, ali eto to je latest info 

• 1 month later...

@samsung,

bilo bi fer da odgovorim u sl da nekome zatreba info:

dokumenta koja sam prilozila u Konzulatu u Dzakarti su bila sledeca:

slika za pasos

pasos

popunjen formular

izvod iz banke sa min 700 dolara/evra na racunu, i sto skoriji datum izvoda - znaci taj mesec kada predajete za vizu

u zavisnosti od duzine trajanja koju naznacite u formularu, odstampan booking hostela ili adresa osobe kod koje odsedate

kopija karte kojom.planirate da udjete u zemlju

kopija izlazne karte (bus, voz, avion, dzet pek :v )

i da, zamalo da mi ne prihvate zahtev bez kopije izvoda racuna za prethodni mesec ali je drug, Indonezanin uskocio i objasnio da mi viza treba hitno a da ce mi trebati vremena dok izvucem izvod za prethodni mesec povrh svega! 

plus 560 000 indonezanskih rupija za cenu vize - oko 40 USD.

Pet-sest dana im je trebalo.

...

produzenje za dodatni mesec je dodatnih 40 dolara.

Edited by Aki