Jump to content

Featured Replies

4 hours ago, Playa said:

Sta si im dostavio kao dokaz o trenutnoj lokaciji? @bam-bam

samo sam slikao prvu stranicu licne karte, i slika se kaci u jpg file, koliko se secam

• 2 weeks later...

Poštovanje dobri putnici ! Vidim da je dosta uloženo u ove informacije ovde i ne znam da li je mesto za naredno pitanje, ali je aktivan najskoriji forum i treba mi pomoć.
Moj drug koji je takodje član ovog foruma je na relaciji Vijetnam - Tajland i okolina u narednom periodu i treba mi da se preuzme jedan mobilni telefon i da se donese u Srbiju. Oko svega se možemo dogovoriti, ukoliko ima raspoloženih da pomognu.  Srecan put svima i lepo iskustvo zelim!
a ko moze, zamolio bih da se javi na Email:  [email protected].

• 1 month later...

Zdravo,

kupila sam fejk kartu za Tajland (preko bestonwardticket), da bih aplicirala za vizu. Pise da rezervaija karte vazi 48h. Meni je to isteklo. Da li neko zna da li sa tim kartama mogu da apliciram za vizu iako je proslo 48h od njihove rezervacije.

Pozdrav

Edited by Loreta

2 hours ago, Loreta said:

Zdravo,

kupila sam fejk kartu za Tajland (preko bestonwardticket), da bih aplicirala za vizu. Pise da rezervaija karte vazi 48h. Meni je to isteklo. Da li neko zna da li sa tim kartama mogu da apliciram za vizu iako je proslo 48h od njihove rezervacije.

Pozdrav

Pa ako na karti pise da rezervacija istice za 48 h, a ti tek posle isteka tog vremena posaljes aplikaciju, onda postoji velika mogucnost da te pitaju gde je karta, tj. sto im nisi poslala kartu koja je validna...

idi u neku agenciju i zamoli da ti izdaju booking karte, tj. nek naprave pravu rezervaciju kao da si kupila, ištampaju papir ili ti posalju na mail, i posle toga nek odma otkazu...tako je najjednostavnije..druga ti je opcija pdf editing hehe..ja tako kako si napisala da pise na karti, ne bih slao...

• 3 weeks later...

Kako mislis da ides na put bez karte?

lepo kupi kartu i apliciraj

Rezervacija nije kupljena karta i uvek mogu da te odbiju zbog toga, i da placas opet aplikaciju za vizu, koja je 35 eur ako uzimas online samostalno.

• 1 month later...

Zdravo svima,

procitao sam sve od pocetka do kraja 14stranica o vizama za Tajland,medjutim na kraju me neko od clanova totalno zbunio pa bih postavio prosto pitanje i zamolio ljude koji imaju licnog iskustva u istome da odgovore

planiram putovanje iz Milana-Bangkok-Koh samui-Bangkok-Kuala lumpur... znaci to je otprilike plan za pocetak a isao bih neki 40-60dana na put e sad,zivim u Bosni i Hercegovini imam dvojno drzavljanstvo,Srbija i BiH i objema drzavama vidim da moze e-visa

iz Zagreba bih isao do Milana i odatle

letio za Bangkok sad nekad u 03.mjesecu i izlazna karta bi bila za Maleziju pa bih vidio kuda dalje. Neko od clanova me zbunio pisanjem da ih nije odobravalo iz razloga sto povratna nije u konkretno Srbiju iz koje su i krenuli e sad ne znam koja je razlika za drzavljane BiH jer bi vjerovatno putovao sa tim pasosem pa ako mi neko moze pomoci bio bih veoma zahvalan ?

1 hour ago, Medaaak said:

Zdravo svima,

procitao sam sve od pocetka do kraja 14stranica o vizama za Tajland,medjutim na kraju me neko od clanova totalno zbunio pa bih postavio prosto pitanje i zamolio ljude koji imaju licnog iskustva u istome da odgovore

planiram putovanje iz Milana-Bangkok-Koh samui-Bangkok-Kuala lumpur... znaci to je otprilike plan za pocetak a isao bih neki 40-60dana na put e sad,zivim u Bosni i Hercegovini imam dvojno drzavljanstvo,Srbija i BiH i objema drzavama vidim da moze e-visa

iz Zagreba bih isao do Milana i odatle

letio za Bangkok sad nekad u 03.mjesecu i izlazna karta bi bila za Maleziju pa bih vidio kuda dalje. Neko od clanova me zbunio pisanjem da ih nije odobravalo iz razloga sto povratna nije u konkretno Srbiju iz koje su i krenuli e sad ne znam koja je razlika za drzavljane BiH jer bi vjerovatno putovao sa tim pasosem pa ako mi neko moze pomoci bio bih veoma zahvalan ?

pa napisali smo ti...mozes ti da putujes posle tajlanda po okolnim zemljama, ali zavrsna karta mora da bude povratna do tvoje zemlje, znaci bosne ili srbije...ako putujes iz  milana, onda ce oni da ti kazu- trazi vizu u konzulatu tajlanda u milanu..moras da im dokazes i kako ces iz tvoje zemlje da stignes do milana..takodje ne moze da ti izlazna karta bude samo do molezije, moras da im pokazes i neku kartu kojom ces se vratiti kuci...pa makar i posle 3 meseca od napustanja tajlanda..

zato sto je atinska ambasada zaduzena za srbiju, i ona radi sve evize za srpske drzavljane koji zive u srbiji.... i oni hoce da obradjuju samo i iskljucivo aplikacije koje dolaze iz Srbije...nece da rade tudji poso, prosto receno...za bih ne znam koja je ambasada zaduzena...

Edited by bam-bam

Koliko vidim ambasada u budimpesti je bila,tamo se moralo aplicirati a sad moze online 

ne znam kakva je situacija po pitanju toga jer vjerovatno bih letio Zagreb ili Beograd do Milana onda do Bangkoka pa dalje isao Malezija Kina Japan i ne znam gdje bi zavrsio let jer ne znam da li se racuna nakon svega toga da ja dodjem u Zagreb odakle sam i krenuo 

jer meni kao drzavljaninu BiH ne znam kako ce postupiti jer ja nemam let iz Sarajeva npr tad,ne znam je li se racuna onda polazak iz zagreba preko milana pa od tamo tajland i sve sto sam naveo pa onda povratak u recemo njemacku pa iz njemacke u banjaluku odakle sam konkretno

Edited by Medaaak

4 hours ago, Medaaak said:

Koliko vidim ambasada u budimpesti je bila,tamo se moralo aplicirati a sad moze online 

ne znam kakva je situacija po pitanju toga jer vjerovatno bih letio Zagreb ili Beograd do Milana onda do Bangkoka pa dalje isao Malezija Kina Japan i ne znam gdje bi zavrsio let jer ne znam da li se racuna nakon svega toga da ja dodjem u Zagreb odakle sam i krenuo 

jer meni kao drzavljaninu BiH ne znam kako ce postupiti jer ja nemam let iz Sarajeva npr tad,ne znam je li se racuna onda polazak iz zagreba preko milana pa od tamo tajland i sve sto sam naveo pa onda povratak u recemo njemacku pa iz njemacke u banjaluku odakle sam konkretno

racuna ti se..mozes da stavis da je polazni let iz zagreba..a povratni isto moze eventualno za zagreb..generalno bi trebalo da bude negde u evropi 

ovo ti je naravno ukoliko apliciras online, tu aplikaciju uvek obradjuje ambasada u atini, bar kad je o srpskim drzavljanima rec..

ako predas papire u ambasadu u budimpesti, moguce da su oni opusteniji, i da ti uopste ne traze povratnu kartu ka evropi, nego im je dovoljna samo izlazna karta sa tajlanda, za bilo gde ( moze i za maleziju)

Edited by bam-bam

Iskreno ne znam sta je pametno...ne bih bas da dajem 700eura za karte i da na kraju propadne,nasao sma neki email ambasade u Budimpesti a ako neko zna email za Atinu pa da posalje,jedino da ih pitam da li odobravaju to jer drugacije ne znam

• 3 weeks later...

Pozdrav aplicirao sam prije dva dana za vizu Tajlandsku i dostavo ulaz iz Malezije izlaz sa Tajlanda za Singapur i trazili su "full way" iz Bosne odakle sam aplicirao pa sam poslao na njihov sajt dodatno Tuzla-Istanbul-Kuala lumpur medjutim nisam dodoa jos iz Kuala lumpura za Tajland jer sam pretpostavio da im treba samo ovo pa me sad zanima da li he imao ko slicna iskustva i je li to bio problem da li im u sistemu ostaju prethodne karte jer sam samo dopunio sa odlaskom iz bosne i dolaskom do malezije

Spakovao ulaz izlaz i poslao 

onda su dodatni trazili na mejl karte iz bosne do tajlanda medjutim ja sam poslao samo tuzla-istanbul-kuala smetnuo sam skroz i nisam poslao iz kuale za tajland sta mislite hoce li mi ponovo se javiti sutra i reci da dopunim to jer au vec eto jednom trazili dopunu ili ce me odbiti

20 hours ago, Medaaak said:

Spakovao ulaz izlaz i poslao 

onda su dodatni trazili na mejl karte iz bosne do tajlanda medjutim ja sam poslao samo tuzla-istanbul-kuala smetnuo sam skroz i nisam poslao iz kuale za tajland sta mislite hoce li mi ponovo se javiti sutra i reci da dopunim to jer au vec eto jednom trazili dopunu ili ce me odbiti

da, nisi im sve spakovao u jedan pdf u startu...

A to znaci da treba iz Bosne da im pokazes ceo itinerary do Azije, i povratak kuci u Bosnu, pa makar bilo za 10 meseci iz neke druge zemlje u okruzenju Tajlanda hehe..tako traze ako apliciras online preko ambasade u Atini jbg..

Ovo je preko ambasade u budimpesti

a nakon sto su trazili full way ticket bosnia to thailand tako je pisalo,ja sam u onu dopunu poslao samo do malezije zaboravih zakaciti i to pa sam juce poslao email sa izvinjenjem sto nisam do poslao odmah i poslao im sve karte do izlaza u singapur