Jump to content

Featured Replies

Posted

Zelim da rezervisem hostele u Turskoj i Bugarskoj preko hostelworld-a (www.hostelworld.com). Koje platne kartice iz Srbije se mogu koristiti za rezervaciju i placanje depozita od 10%? Podicicu sledece nedelje Visa Electro karticu, ali sam cuo da preko nje se ne moze placati preko interneta. Da li je to tacno? ako jeste, zasto je u odeljku za rezervaciju ponudjena mogucnost selektovanja Visa Electro? Da li je neko pokusavao sa ovim rezervacijama preko net-a, kakva su iskustva, sta ja dobijam kao potvrdu rezervacije, da li moze da se desi da ostanem bez smestaja iako sam rezervisao, da li hostel moze da podigne cenu smestaja (ostatak 90% koji se placaju pri dolasku)?

Svaka informacija bi mi bila dragocena, s'obzirom da je sve manje vremena do polaska na put i sve manje slobodnih mesta u hostelima...

Hvala unapred na svim informacijama!!!

Sto se tice rezervacije hostela preko neta tih 10% koe placash kao avans za rezervaciju ide upravo hostelworld-u i ti bukvalno nisi nista platio hotelu pa kad stignesh tamo placash pun cenu koja ti je navedena. Ovo je pouzdana informacija od decka koji je menadzer 5 hostela u Marakeshu, Maroko a ako to funkcionishe u Maroku onda funkcionishe svuda po svetu. Tako da nemoj da brinesh oko toga da li ce ti rezervacija biti prihvacena ili ne samo budi uveren da tih 10% ide hostelworldu!

Pozdrav

M

• Author

Hvala ti puno na informaciji i nadam se da si u pravu. Ovo pitanje u vezi sa sigurnoscu rezervacije sam postavio jer na jednom drugom sajtu za rezervacije hostela www.hostelz.com nap. pise da nema slobodnih mesta u jednom hostelu u Istanbulu, dok za isti hostel i isti datum na? www.hostelworld.com? pise da ima slobodnih mesta i moguce je bookirati. (?) Mada, veci mi je problem sto jos nemam platnu karticu sa kojom cu da platim deposit za rezervaciju, jer nemam nikakvih iskustva sa placanjem preko net-a, a informacije koje dobijam su cesto neusaglasene i kontradiktorne, da li je neko rezervisao preko hostelworld-a? i kojom karticom? Uostalom, kako vi obezbedjujete (rezervisete) smestaj na putovanjima?

Nas je desetoro na ovom putovanju i s?obzirom da idemo u spic sezone pretpostavljam da nam je potrebna rezervacija!

'Ajde, molim vas za proverene informacije!

Pozdrav

netačne informacije u vezi tih 10%.

hostelworld.com ima service charge od 2USD, a tih 10% je depozit samom hotelu.

Dotični sajt prima visa electron international (visa electron kada ima? i otvoren devizni račun).

ponesi i kopiju rezervacije koju će? dobiti preko email-a , ako bude? morao da se svađa? sa turcima&bugarima.

ja moja iskustva sa hostelworldom imam samo sa hotelima po italiji, i sve je savr?eno funkcionisalo. Dodu?e, slao sam mejl dotičnim hotelima da proverim da li im su im stigle rezervacije. Bilo je nepotrebno.

• Author

Hvala puno, jako si mi pomogao!

Ako jos neko zeli da podeli svoje iskustvo sa rezervacijama hostela, svakako, dobrodosao :-D

моје искуство је слично баркодовом, Француска је у питању, резервисао, скинули ми 10 посто и тај service charge, тих 10% јесте било 10% од цене смештаја, дошао тамо, све у реду, платио још 90% и то је то; не знам за Виза електрон, ја сам плаћао кредитном али ако пише да важи нема разлога да није тако...наравно да се подразумева да мораш да имаш паре на рачуну...пази се само јер они раде преауторизацију пуног износа, код мене су чак нешто зезнули (или им је таква процедура) па су резервисали много већа средства на картици, што значи да мораш да имаш више пара на рачуну од тих 10% које плаћаш и да ће ти остали део новца бити блокиран - капирам да се тако осигуравају од тога да се једноставно не појавиш...

едит: када резервишеш, на мејл који си навео стићи ће ти потврда резервације са свим детаљима (ко иде, када, колико је плаћено), то наравно понесеш са собом, а ако те баш мрзи понеси само reference number да те лакше нађу тамо...

• Author

Hvala vam puno! Sada vec mogu reci da imam potpune i pouzdane informacije. Samo me jos nesto zanima: da li kada bookirate je potrebno da imate post-terminal za ocitavanje platne kartice koji je povezan sa racunarom  ili je samo dovoljno da upisete broj kartice?

не треба ти пос (point of sale) терминал, уписује се само број картице; попуниш тамо све што се тражи од тебе када букираш хостел и то је то...мада пази са тим он-лајн трансакцијама ако немаш искуства; генерално наравно немој то чинити са компјутера за који ниси сигуран 100% да нема вирусе, плаћај преко проверених сајтова и гледај да ли те пребацује на https када треба да унесеш број картице

Hm... Veoma zanimljiva tema, pa mislim da ne bi bilo lose da je malo razradimo - u svakom slucaju ja krecem sa pitanjima.? ::crazy: Ja bih trebao da krenem na put za 2 nedelje (broj putnika=2), a pri tom se uzdam u to da cu hostele naci kad dodjem u odredjeni grad, znaci BEZ REZERVACIJE! Plan puta mi je definisan koliko i anatomija covecje ribice. Prvi put ovo radim pa bi svaki savet dobrodosao. Znaci, kako vi trazite hostele, na kojim site-ovima se nalazi najveca baza a na kojim najjeftiniji smestaj, da li u one male, zabacene, prljave hostele moze da se dodje i bez rezervacije?

Da li moze da se spava u parku?

Train station?

:weed: (ovo je cisto iz ljubavi i nema veze sa tekstom gore)

...наравно да се подразумева да мораш да имаш паре на рачуну...пази се само јер они раде преауторизацију пуног износа, код мене су чак нешто зезнули (или им је таква процедура) па су резервисали много већа средства на картици, што значи да мораш да имаш више пара на рачуну од тих 10% које плаћаш и да ће ти остали део новца бити блокиран - капирам да се тако осигуравају од тога да се једноставно не појавиш...

Koliko je to " mnogo veca sredstva "  ::crazy:

немам појма, док није стигао рачун мислио сам да су грешком наплатили више пара јер су ми говорили да нема средстава на картици а по мојој евиденцији сам имао једно 200 евра до лимита минимум; онда је стигао извод где се све поклопило са мојим рачунима и када сам отишао у банку рекли су ми да је било тих резервисања а пошто је требало даље да се цимам да би' сазнао који је тачно износ у питању мрзело ме да обијам шалтере у банци...ионако ретко дођем близу лимита

• 2 weeks later...

Da li neko zna za neki sajt gde se mogu rezervisati hosteli bez placanja depozita preko e-kartica, tj. rezervishem, stigne mi potvrda na mail, a placam tek popojavljivanju? Treba mi potvrda o obezbedjenom boravishtu zbog vize, a ne bi se pojavio u hostelu. Mislim, nije lepo, ali sam chuo da radi, a prilichno je elegantno reshenje. Ili postoji neka druga shema za mesto boravka pri predavanju vize? Pisao sam o ovome i u VIZE ZA MADJARSKU, pa pogledajte i sklopite celu prichu  zvizhd

Pa onda bi trebalo da rezervises u nekom hotelu sa 4 ili 5 * ,

tamo su rezervacije free? :banana:? .

Kao interkontinental ili tako nesto slicno, kod njih je (bar u poljskoj) besplatna rezervacija, i kada dobijes vizu u ambasadi, samo im javis(hotelu),

nazoves ih ili faxom i javis da su neki poslovni problemi iskrsli i da odlazes svoj put.? ?:-D

Verovatno je tako sa svim poznatijim hotelima.

Jedino sto ces potrositi su pare za telefon.? :bang:

> tamo su rezervacije free

Da. Sad sam se setio da mi je neko nekad pričao za taj fazon, rezervišeš u nekom fancy hotelu i pošalju ti papir. Dakle Hilton, Hayat, il šta već.... probaj to, trebalo bi da radi. Meni su pričali da radi, nikad lično nisam probao.

Da. Sad sam se setio da mi je neko nekad pričao za taj fazon, rezervi?e? u nekom fancy hotelu i po?alju ti papir. Dakle Hilton, Hayat, il ?ta već.... probaj to, trebalo bi da radi. Meni su pričali da radi, nikad lično nisam probao.

ма да, донесеш папир о примањима од 30000 динара и резервацију хотела од 150 евра ноћ; и после се људи жале како их одбијају за визе...  zvizhd

? Da. Sad sam se setio da mi je neko nekad pričao za taj fazon, rezervi?e? u nekom fancy hotelu i po?alju ti papir. Dakle Hilton, Hayat, il ?ta već.... probaj to, trebalo bi da radi. Meni su pričali da radi, nikad lično nisam probao.

ма да, донесеш папир о примањима од 30000 динара и резервацију хотела од 150 евра ноћ; и после се људи жале како их одбијају за визе...? zvizhd

nece slonče u lonče? nono ne, ne

• 2 years later...

Evo da prenesem svoje poslednje iskustvo sa placanjem na hostelworldu. Iznervirao sam se danas, zamalo da spalim karticu od besa :) Sve popunim kako valja i nece da prodje transakcija. Isprobam sve kombinacije sa karticama, opet nece. Transakcija je prosla tek kad sam kao valutu placanja odabrao GBP umesto EUR ili USD. Ne znam po kojoj je to logici, ali uspeo sam da platim. Kasnije sam video da kako cekiras odredjeni tip kartice, tako ti se menja i valuta kojom placas. Posto je moja visa electron, dakle debitna, valuta je GBP, ali pojma nemam zasto!

jel moze da se placa vizom virtuon?

Placao sam vise puta visa virtuon karticom na HostelWorldu i nikada nisam imao problema.

Apropo valuta, pre neki dan nije htela da prodje rezervacija kod turske low-cost avio kompanije kada sam birao evro kao valutu, a transakcija je izvrsena bez problema kada sam izabrao tursku liru kao valutu. Placao sam virtuonom.

• 3 years later...

Juce sam uplatila rezervaciju na Hostelworld-u za jedan hostel u Portugalu (isti problem kao sto je neko naveo, Visa electron debitna kartica, samo u GBP moze da se plati?). Skinuli su mi depozit, ali mi je danas stigao izvestaj iz banke da su povucena i ostala sredstva, odnosno iznos koji treba da platim kada dodjem u hostel. To me je jako iznenadilo, jer sam i ranije koristila hostelworld i nikada mi se ovo nije desilo.

Onda sam procitala uslove hostela, i videla da pise da imaju mogucnost da pre-authorize moju karticu...Koliko sam ja upoznata, to je ona rezervacija sredstava, a ne naplacivanje. Dok ne odem do banke, da li se nekome ovo vec desilo? (meni ovo lici na onu rezervaciju sredstava koja se srece kod wizzair transakcija...ali nisam sigurna).

• 2 weeks later...

meni se ovo desilo ali na bookingu, sa jednim hotelom u siriji. kasnije sam cak otkazala taj hotel u onom periodu dozvoljenom za otkazivanje i posle oko 2 nedelje su mi vratili pare na racun.

• 1 month later...

Зашто би сте плаћали било коме за резервацију хостела? Сваки ( бољи ) хостел има сопствену интернет страницу, зар не? Ја сам преко хостелворлда нашао колико хостела постоји у одређеним граду а затим се одлучио за неки од њих и једноставно отишао на њихову страницу и са њима контактирао путем електронске поште. Питао јел има шта слободно, они ми рекли да има, ја дошао и то је све...