Jump to content

Featured Replies

pozdrav za sve budjevce narocito tubure pedja iz kraljeva

• 3 weeks later...

pozdrav od predraga i velimira svim budjevcima

• 1 month later...

Dragi moji,cestitam Vam na ovako lepom putopisnom tekstu,predivno je iz Vaseg teksta a tek kako je uzivo biti tamo,mogu samo da sanjam.Ja imam jednu veliku muku,moji preci poticu bas odatle,sa Pestera,ali ja nemam nikakav podatak koju slavu su slavili pre nego sto su dosli u Sumadiju.Zato,ovim putem molim sve ljude koji procitaju ovu poruku da ako znaju nesto o tome da li postoji familija Radovancevic igde na Pesteru da mi pisu ko sta sazna na [email protected].

Hvala svima unapred koji mi izadju u susret.

Radovancevic Slavica

• 4 weeks later...

Велики и топли поздрав за све драги моји,

Мој дивни отац је био из Буђева.Тамо су остали и мени драги гробови бабе, деде, брата...Ја сам рођена у Краљеву а сада живим у Канади, али никада баш никада нећу заборавити прекрасна,цветна поља у Буђеву. Понегде мали камењар, седнеш и чека те изненађење:свуда около тебе су црвене, сочне, шумске јагоде. Ливаде те маме лепотом, бојама и мирисима а ти седиш и једеш јагоде.

Сваки Петровдан је прелепа прича за себе. И данас сањам лиле разасуте по брдима као звезде, и просто не знаш где звезда има више на небу или около по брдима. Тек тада можеш мало да докучиш колико је пространство Пештерске висоравни. А небо, као да је ту, само треба да се попнеш на врхове прстију и... да га дохватиш...Просто невероватно.

Успомена пуно, била сам дете, у неко друго време, у некој другој земљи...

• 2 months later...

pozdrav zasve dobre ljude sa pesteri

• 9 months later...

Sta drugo osim da potvrdim nema lepse nigde oci i dusu odmoriti nego u pesteri...Alah Dz. ljudima poklonio prirodnu ljepotu a oni neznaju koristiti....zaboravimo to zoran milan haso huso......pester je zelen i golem ima mesta za svakog ko ima cistu dusu......pozdrav svim ljudima na pester....Pazarac....

• 10 months later...

Veoma mi je drago što je pisac ovog putopisa na jednostavan ali predivan način predstavio sve lepote našeg kraja i ovom prilikom mu zahvaljujem...Istina je da se u ovaj kraj ulaže veoma malo, gotovo ništa a da sa druge strane on poseduje veliki potencijal i turistički a i poljoprivredni...Beda i siromaštvo su naterali ljude iz ovog kraja da se sele ili u obližnje gradove ili u inostranstvo zato ih je sve manje na Pešteri...Htela bih da pozovom sve ljude koji su željni lepe, netaknute i jedinstvene prirode da dođu i uživaju! Sjenica je prelep mali grad koji ima svoju šumu, reke i jezero a ljudi su gostoljubivi i pristupačni iako vam se u prvi mah moze učiniti suprotno :)sellam i pozdrav svima!