Jump to content

Featured Replies

Posted

Za nekoliko dana krecem do Turske,pa bih se posle 10-ak dana smucanja po Stambolu,Selchuku(Efesu) i naravno Kapadokiji , spustio do mora na 4-5 dana i malo okupao..ali gde?

Rado? bih zaobisao popularna mesta tipa Kushadasi,Bodrum,Marmaris i sl,tako da...jel bio neko u Patari ,Kasu ili Olimposu?Ili nesto na Egejskoj obali...mozda Cesme , ostvo Bozkada,ili nesto trece???

Vec sam odradio mali search po internetu i kupio "Lonely planet-Turkey" ali me interesuju informacije iz prve ruke...

Hvala

Ja bio u malom mestu, mislim da je blizu Češme, zove se Yeni Foča tj Nova Foča. Par desetina kilometara od Izmira.

Ako ne ideš u turistička mesta na obali, bićeš u selu u kom letuju Turci iz okolnih gradova. Plaže su super, voda čista, smeštaj nije skup, al ne računaj da ćeš upoznati nešto puno zanimljivog sveta, jer niko živ ne priča engleski.

Inače, osim mora, u malim selima obično ima i jedna džamija, dve pekare sa svežim burekom i 6-7 spomenika Ataturku :)

Smeštaj se lako nalazi, u primorskim selima se uvek nađe neko ko izdaje sobe, malo obiđeš, raspitaš se, onda se cenjkaš, itd :)

?eşme su fenomenalne! Jesu turisticki grad, ali sta da se radi, vrhunski provod i plaze. Uz njih imas i super kul mestasce, nije popularno kod klasicnih turista ali ga zato opsedaju ljudi opcinjeni wind surfingom, zove se Ala?atı.

Inace, ja sam upravo zavrsio volonterski kamp u Manisi, gradu 30km sevoroistocno od Izmira, i posetio sam ?eşme, Şirince, Efes, İzmir... Sutra sa korejankama koje sam upoznao ovde krecem put Fehiya, bicu tamo 2 noci, 3 dana... Idem da se malo brckam i da vidim to cudo zvano ?ludeniz  klanj::

Inace, moj prijatelj Efe, momak iz Ankare, je dosta vremena provodio po obali egeja i mediterana i kaze da je Kaş vredan posete ukoliko volis alternativna mesta, nema turista, bar ne u velikoj meri itd.

Antalyu i Alanyu zaobidji u sirokom luku ako ne volis velika mesta i ogromne guzve. Turista stranaca ima daleko vise nego Turaka. Turci dominiraju severno od Bodruma, dakle na Egeju, dok su stranci juznije ka Antalyi...

• Author

Znaci Cesme... Ilidza plaza je prenatrpana ili ne?Oukej,ternavitas,ajde da te zamolim da kad se vratis sa? Oludeniza,napises i par reci o tome ..i vidi dal tamo ima neki "budget accomodation"- ne verujem? :cry22:

Mada opet ,prema onome sto sam citao i ta Patara? bi trebalo da je fenomenalna plaza...20-ak kilometara belog peska i anticke rusevine rodnog grada? Deda Mraza(tj St Nikolasa)..wow..dobro zvuci?

hvala drugari-ako jos neko ima neki predlog -izvol'te

Oko Kushadasija imash dosta malih plaza gde mozesh da kampujesh a tu se uvek nadje po koji potok odakle mozesh da uzimash vodu. Plaze u Turskoj su ciste ali ne bi preporucila predeo severno od Izmira.

Veruj uzivacesh!