Posted June 6, 200618 yr Pre godinu dana Lazar i ja smo pricali o ideji da napravimo jedan kamp na tvrdjavi od dva-tri dana kao bi od smeca ocistili najkriticnije tacke pre svega podzemlja i dela nadzemlja. Pa pitam da li je moguce da da se svi sakupimo jednog julsko/avgustovskog vikenda i odradimo je. Postoji mogucnost da nam se pridruze i drugari iz Pule. ( http://www.ars-cartae.com/siteo/index.htm )
June 6, 200618 yr Možda bi bolje bilo posle exit-a, tada će se i tako udvostručiti količina đubreta na tvrđavi...
June 6, 200618 yr ako se to napravi bukvalno dva ili tri dana posle exita, mogla bih i ja doci. posle toga tesko.
June 6, 200618 yr Mogli bi to negde krajem augusta... ipak jul je paklen a i polovina nas nece biti tu! U krajnjem slucaju mozemo to i nekoliko puta s obzirom na kolicinu smeca na tvrdjavi!
June 6, 200618 yr ( http://www.ars-cartae.com/siteo/index.htm ) Gde si na?ao ove ljude ? Jako vesel sajt A ?ta misli? da počnemo tradicionalno da radimo scene bitke na Tekijama svake godine na dan obele?avanja te bitke. Dođemo obučeni kao vojnici (evo ja ću da budem Turčin ) iz tog doba , a? Pretpostavljam da bi u početku bili sme?ni, ali ako bi imali publicitet, za godinu dve bi mogla da se radi fina manja scena bitke :-D To se radi po Evropi, a ?to je jo? va?nije zabavno je... E, a za ovo či?ćenje, čini mi se da će nam trebati bar nedelju dana... ...a ako budemo do?li nas par, mo?emo komotno da se preselimo tamo Eto, na mene računaj.
June 6, 200618 yr Odlicna ideja, mislim da bi se volonteri rado prikljucili!? .gif' alt='::'> Mogli bi to negde krajem augusta... ipak jul je paklen a i polovina nas nece biti tu! U krajnjem slucaju mozemo to i nekoliko puta s obzirom na kolicinu smeca na tvrdjavi! Podrzavam, tada ce se dobar deo nasih volontera vratiti sa kampova, pa cemo moci da se ukljucimo u vecoj meri...? Koliko mislite da bi nam trebalo ljudi za to? Da li ste za to da pravimo "pravi" kamp - tj.? da volonteri i spavaju negde u blizini, ili da samo dolaze ujutro i rade preko dana? Mogli bismo tu negde (npr. na Oficircu) pripremati hranu za celu ekipu... Neki volonterski pasulj bi bas legao posle takvog rada...? :-D Možda bi bolje bilo posle exit-a, tada će se i tako udvostručiti količina đubreta na tvrđavi... Posle EXIT-a, EXIT ima obavezu da pocisti tvrdjavu, a gradska cistoca je placena za to... Nismo im mi valjda cistacice?
June 6, 200618 yr Author Kakva cistoca, kakvo gradsko zelenilo. Sta mislite na cega oni trose 75.000 eura dnevno za odrzavanje Dunavskog parka? I ja sam vise za posle Exita ali kada ONI zavrse sa svojim ciscenjem ima da ih ubodemo u oko. Obelezavanje bitke na Vezircu nam je u planu ali odakle nam tj odakle ti odelo turcina? Mogli bi da napravimo neki dil sa pozoristem ako oni imaju odgovarajuca odela iz tog doba.
June 6, 200618 yr Obelezavanje bitke na Vezircu nam je u planu ali odakle nam tj odakle ti odelo turcina? Mogli bi da napravimo neki dil sa pozoristem ako oni imaju odgovarajuca odela iz tog doba. :-D Eeeeee ! Dobar sam sa kostimografima iz SNP-a. Vec sam pitao za odelo za sebe, ali da bi to licilo na nesto mora da se pravi neki veci dogovor. Odlicna ideja, mislim da bi se volonteri rado prikljucili! .gif' alt='::'> Koliko mislite da bi nam trebalo ljudi za to? Da li ste za to da pravimo "pravi" kamp - tj. da volonteri i spavaju negde u blizini, ili da samo dolaze ujutro i rade preko dana? Mogli bismo tu negde (npr. na Oficircu) pripremati hranu za celu ekipu... Neki volonterski pasulj bi bas legao posle takvog rada... :-D To je dupli posao ako se organizuje i kamp, i kuhinja na oficircu, ali duplo zadovoljstvo Vas dvojica organizujte, a ja cu rado da pripomognem onoliko koliko mi vreme dozvoli ...
June 6, 200618 yr Author ja sam razmisljao o postavljanju satora u nekom rovu medju bedemima ili na samim bedemina ali oficirac je dobar samo zbog blizine dunava gde bi mogli da igramo picigen.
June 6, 200618 yr A šta misliš da počnemo tradicionalno da radimo scene bitke na Tekijama svake godine na dan obeležavanja te bitke. Dođemo obučeni kao vojnici (evo ja ću da budem Turčin ) iz tog doba , a? Pretpostavljam da bi u početku bili smešni, ali ako bi imali publicitet, za godinu dve bi mogla da se radi fina manja scena bitke :-D? To se radi po Evropi, a što je još važnije zabavno je... .gif' alt='::'> Ja sam za!
June 6, 200618 yr Author Gde si na?ao ove ljude ? Jako vesel sajt? Vise se ni ne secam. A SITEO je internacionalni projekat koji okuplja ljude sirom sveta poput mene. Asocijacija je "clan" SITEO-a a regionalni direktor iz Slovenije drzi taj sajt.
June 10, 200618 yr samo da vam kazem: Svibor: Turnir Duhovi 2006 Drugi međunarodni srednjovekovni viteški spektakl biće održan 9, 10. i 11. juna! Svibor savez Srbije organizuje drugi međunarodni srednjovekovni viteški spektakl, po pravilima i u disciplinama stare srpske vojske, a priznat je kao velika manifestacija od strane evropskih viteških asocijacija. Pored članova Svibora, učešće su potvrdili predstavnici Poljske, Francuske, Rumunije, Nemačke, Slovenije, Rusije, Republike Srpske. Program obuhvata niz dešavanja i sadržaja u toku tri dana trajanja turnira. Viteški zbor je kod spomenika knezu Mihailu, a svečana parada više stotina viteza praćenih štitonošama, paževima, gospama, uz gromoglasne fanfare i bubnjeve, proći će centralnim gradskim ulicama kao uvod u trodnevni događaj. Donji grad je mesto gde će se okupiti grupe vitezova predstavnika sedam evropskih zemalja da bi „jedna drugoj pokazale koplja“. Odigravaće se dvoboji i bitke pojedinačne i grupne gde će „iskusni vitezi na brzonogim konjima“ i peške, širokim arsenalom raznolikog oružja odmeriti sposobnosti i „vitežstvo svoje pitati hrabro lepo i majstorski“ da bi se videlo ko je „turnir dobio“. Rekonstrukcija „potecišta“, „ipodromia“ i „tabora viteškog“ sa pratećim elementima šatorima, ringovima, binama, metama, opsadnim spravama i uz autentičan starinski ambijent pružiće posetiocima utisak učešća u srednjovekovnom spektaklu epskih dimenzija. Radiće škole viteških veština za decu i posetioce koji će i sami moći da se oprobaju u pojednim veštinama sa svim potrebnim rekvizitima. Spektakularna bitka za odbranu Beogradske tvrđave sa više stotina učesnika, uz kompletnu opremu, sa raznim oružjem i na konjima, uz upotrebu onovremenih ratnih sprava i tipičnu strategiju i taktiku moći će da se poredi sa filmom. Rekonstrukcije epskog predanja i drevnih srpskih legendi pružiće mališanima nezaboravnu zabavu. Svoju umetnost i majstorstvo predstaviće i krasnopisci, kaligrafi, ikonopisci, oružari, iluminatori, heraldičari, kovači, drvodelje, grnčari. Biće upriličene interaktivne škole-radionice. Bogat program ulepšaće škola srednjovekovnog plesa, pojci, ansambl rane i etno muzike, guslari, zabavljači... Praznična liturgija u Hramu svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija na Čukarici daće duhovnu dimenziju događaju. Veliki vatromet označiće svečani završetak turnira. Ulaz je besplatan za ceo program turnira. U sklopu najave turnira biće održana izložba opreme i oružja srpskih vitezova u Galeriji SKC. Manifestacija će u velikoj meri doprineti revalorizaciji i afirmaciji Beogradske tvrđave kao kulturno-istorijkog spomenika i ambijentalne celine od izuzetnog značaja. mislim da bi moglo da ima neke veze sa ovim o cemu se ovde prica. ako se to vec organizuje sledece godine, mozda mozemo da se povezemo sa njima i napravimo nesto na drzavnom nivou, da se ukljuci i nis, i tamo ima tvrdjava. a, marina, ti mozes kuvati na svim mestima.
June 13, 200618 yr Author Znam za to ali bilo bi lepo da imamo i nesto iz kasnijih vekova vezano za austrijsko turske ratove na nasem podrucju. I to je deo "nase" istorije.
June 13, 200618 yr Odlicna ideja ta rekonstrukcija bitke svidel mi se , ja mogu da vam odradim modrice, masnice, posekotine , ubodne rane , poderotine i ostalo ,,,bice krvi.....u potocima a? ...uh a posle cemo da cistimo.......djavu .....i odmaramo ....i opet cistimo ko to bese kuva ? bluegirl sta nam spremas?
June 13, 200618 yr Author koliko se meni cini mozemo da odradimo rekonstrukciju sa par ljudi. ako mi krene projekat sa madjarima mozemo da odradimo i sa par desetina ljudi i sa konjima, puskama, topovima.... ali sigurno ne ove godine. pogledajte kako se oni "igraju" http://www.fort-monostor.hu
July 6, 200618 yr Author Dakle, EXIT je tu. Nakon EXIT-a gradska komunalna predizeca ce da "pociste tvrdjavu". Tu nastupamo mi. Odradicemo deo podzemlja i pospremiti sve ono sto tzv JKP nisu pocistili. Novinari iz medija non stop me pitaju "kada cete da radite djavu?", "kada cete da radite djavu?", "kada cete da radite djavu?", "kada cete da radite djavu?", "kada cete da radite djavu?". Bice luuuudoooo. Predlog datuma za kamp: 14, 15 i 16 jul 21, 22 i 23 jul Imate neki predlog za mesto udaranja kolceva satora? Slazem se sa varijantom da budeno na Dunavu (Oficirac) blizu je i voda za kupanje kao i WC a dobri smo i sa Petrom Mudrim iz Saveta MZ Petrovaradin. Mozda dobijemo neku pomoc i od njih.
July 6, 200618 yr Predlog datuma za kamp: 14, 15 i 16 jul 21, 22 i 23 jul "od 21.7-23.7.2006 na Fruskoj gori tacniji na Letenci odrzace se astro kamp.Sve sto vam je potrebno su sator,hrana i naravno da se pojavite tamo.Ostalo je besplatno..........predavanja,koriscenje teleskopa i takve" aj ako moze da se ne preklopi sa Astro-kampom ...
July 13, 200618 yr Author Ondak 28, 29 i 30 Jul. U to ime da se sastanemo jedan dan u prostorijama i dogovorimo oko najbitnijih stvari.
July 13, 200618 yr Meni odgovara. Samo pazi, ako se organizuje ona prica sa kuhinjom, ima nas koji preko proseka vole da pojedu, jel :-D Inace, ovi sto su ulazili na Exit kroz podzemlje, otvorili su neke dugo zatvorene hodnike. Exitovci su na drugoj strani zavarili gomilu ulaza na vrlo nasty (estetski) nacin, pa mislim da bi bilo dobro ok da se i time pozabavimo cisto da poskidamo sta je suvisno...