Jump to content

Featured Replies

Ondak

28, 29 i 30 Jul.

divno taman stizem imam shator i jedno -dva mesta u njem

Ondak

28, 29 i 30 Jul.

divno taman stizem imam shator i jedno -dva mesta u njem

Jul jok. Na sastanku koji smo imali u ponedeljak (izvinjavamo se ?to se nismo ranije javili), dogovoreno je da akcija bude od petka do nedelje 4, 5. i 6. avgusta!

Na sastanku su bili prisutni:

Marjan - Zelena omladina,  teg    Bane - ZO/Asocijacija za Fortifikaciju  :-D    Micowiny - AzF  flowers::    Acketa - Klub putnika Srbije  :mrgreen:    Ja - Volonterski centar Vojvodine/KPS  smartass    I jo? jedan momak čijeg se imena, na?alost, ne sećam.  shtrumpf

Osim datuma, dogovorili smo se da se radi u petak od 16 do 20h i u nedelju od 10 do 13h, pa pauza za sendviče i onda opet od 14h pa dok bude bilo snage.... U subotu bi se i?lo na Vezirac da se posmatra rekonstrukcija čuvene bitke (o tome se već ovde ranije pričalo). Na akciji bi trebalo da učestvuje ukupno 20 do 30 ljudi iz četiri gorepomenute organizacije.

Dalje, po?to ne mo?emo da dobijemo sve potrebne dozvole od svih mogućih institucija na vreme, nećemo organizovati kamp i spavanje na Oficircu, ali spontano postavljanje ?atora i večernja ?urka na obali svakako dolaze u obzir.

Zeleni bi trebalo da nabave alat i kese za rad i da kontaktiraju novinare. Acketa pi?e poziv za učesnike koji ćemo danas ili sutra poslati na forum, mejling liste i druga sredstva elektronskog informisanja. Nas par (Micowiny, Acketa, moi i ko jo? po?eli) će sutra popodne (oko 16h) obići lokaciju na kojoj bi se radilo da bismo videli koliko đubreta ima i kako ćemo da rasporedimo posao za ta dva dana.

Imamo i neke ideje za buđenje kulturno-istorijsko-turističkog potencijala zapu?tenih delova tvrđave koje bismo mogli da implementiramo u narednim mesecima, ali da bi o tome moglo da se razmi?lja ozbiljnije, mora prvo da se počisti đubre...

Očekujte uskoro Acketin poziv na akciju...    teg

• Author

Potrebno je odrzati jos jedan sastanak predstavnika svih organizacija. Planirajte UTORAK 25. JUL u 20h u prostorijama.

Prisustvo obavezno.

• Author

Potvrdite dolazak! Ko ne dodje radimo bez njega!!!

Pozeljno utvrditi broj ljudi za akciju.

• Author

IZMENE...

Danas sam bio na sastanku u MZ gde je bio organizacioni odbor za obelezavanje 290 godina bitke na vezircu. Sve je super ali...

11 casova crkva na Tekijama

12 casova Vezirac (zvanicnici ambasada, crkvi, grada, muzeja, vojske - topovske paljba...)

13 casova otvaranje izlozbe u Muzeju grada Novog Sada na tvrdjavi.

Problem je sto NEMA organizivanog prevoza za posetioce, tako da je jedino moguce prisustvovati ako se podje nekim svojim prevozom. PESKE nema sanse propratiti sve dogadjaje.

Nemam nikakvu ideju sta da radimo.

Hm.... Jedna solucija bi bila da se sa ljudima koji se prijave za akciju vidi da li imaju sopstveni prevoz (dovoljno je da 1/5 njih ima).

Drugo re?enje bi bilo da se izabere ono ?to je najinteresantnije i da se ide tamo. Ili, ako je moguće stići pe?ke na 2 događaja od 3, onda da se posete ta 2....    ?ta mislite?

• Author

Tekije sa Vezircom u tom slucaju. Izlozba odpada. Mada ... Ko moze da nabavi neki prevoz???

Ja bih nesto pitala  smartass

Da li ste se dogovorili za tacne datume odrzavanja kampa na tvrdjavi?

Da li su jos aktuelni 4,5,6. o8. ili...?

Da li ste obezbedili kese za smece,rukavice,i sve sto nam je potebno ili donosimo ko sta ima?

Da li u palacinke stavljate malo piva ili...???

Da li je ...????????????

Dobro ostavicu nesto i za poneti.

Poziv za uče?će

Volonterska akcija na Petrovaradinskoj tvrđavi

Datum: 4. 8. - 6. 8. 2006.

Mesto odr?avanja: Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad

Opis: Po prvi put u zajedničkoj akciji:

* Zelena omladina

* Asocijacija za Fortifikaciju ( www.peterwardein.com )

* Klub putnika Srbije  ( www.klubputnika.org )

* Volonterski centar Vojvodine ( www.volontiraj.org.yu )

Rad u ovoj akciji se svodi se na či?ćenje zaboravljenih i mnogima nepoznatih delova Petrovaradinske tvrđave, u cilju daljeg animiranja tih prostora u budućnosti. Mi ?elimo da se ovom akcijom otpočne spasavanje istorijskog i kulturnog blaga koje nadilazi regionalni značaj, a za čiju revitalizaciju nadle?ni nemaju sluha. Naravno, oni koji nisu upoznati sa skrivenim čarima tvrđave dobiće i neoficijelnu turu kroz splet hodnika, sve sa obja?njenjima  . I naravno uz sve to i dru?enje?

04.07. 15:30h. Okupljanje, upoznavanje i dogovor. Posle dogovora, počinje se sa či?ćenjem baroknih nadzemnih delova Hornwerka, zapadnog dela Petrovaradinske tvrđave.

05.07. prepodne (tačno vreme će biti javljeno učesnicima) Organizovana poseta brdu Vezirac (odgovorni ?Asocijacija za fortifikaciju?), između Sremskih Karlovaca i Petrovaradina, na kojem se pre 290 godina, takođe 5. avgusta odigrala velika bitka između turske vojske predvođene Damad Ali pa?om i austrijske, predvođene Eugenom Savojskim. Ove godine se po prvi put zvanično obele?ava datum ove velike bitke.

06.07. 10h. Nastavak radova na sređivanju Hornwerka. Čistićemo delove podzemnih galerija koje gledaju ka jednom od rovova, do poslepodnevnih časova, tj. dok ne budemo zadovoljni učinkom.

U toku akcije organizovaćemo neka dru?enja i ?urke (ponesite baterijske lampe za ?etnju podzemnim hodnicima!), a ako ko ima kakvu konstruktivnu ideju neka je slobodno izlo?i. Svi zainteresovani koji nisu iz Novog Sada biće sme?teni u domovima nas, domorodaca?

Da bismo znali broj učesnika, svi zainteresovani treba da se jave na moj e-mail  ili na telefon 064 24 09 878. Sva pitanja i predlozi su dobrodo?li!

O,oci moje carne!!! Da li me varate ili to Acketa zaista ima mobilni?!?!

Posto ne mogu da poverujem u to, iskuckacu ti mailic.Ustvari ne mogu,isteko me moj provajder.

Ajde ovako, PRIJAVLJUJEM SE    :cry22:teg

Nema Acketa mobilnog... to je od na?eg kolege Marjana iz zelene omladine, za slučaj da je nekome jednostavnije se javi telefonom nego mejlom (po?to će poziv poslat na razne strane). Inače, po?to neobee (Acketin lokalni provajder) ne prima mejlove ba? od sviju, onda mu pi?ite i na hotmail, za svaki slučaj.

Gosn. Acketin advokat gent  :-P

:cry22: :cry22:

ja necu biti tamo...

a taman sam pomislila da je Acketa okrenu0o novi list pa je kupio mobilan al oesh djavola...

uzivajte ...

ja bih doshla samo da upoznam Kelsa glavom i bradom  :lol: al necu biti tu tako da nekom drugom prilikom :) vredno radite :)

e ljudi imam... novost!!!  :-D

Angazovao sam drugara koji studira reziju, multimediju sta vec u Becu, koji je sad ovde da nas snima dok budemo cistili tvrdjavu... pa cemo da napravimo dokumentarac o tome... :)

Tako da mozda dospemo i na Becko bijenale u filmu, za sta je on velikom merom zasluzan, ... mislim sto se po prvi put odrzava tamo...

Prema tome bilo bi lepo da skontamo i malo podataka o svemu tome... kontam da acke  :mrgreen:  i to jos po ko vec ima dosta stvari u glavi... pa cemo da napravimo PRAVI REBEL UNDERGROUND SHORT DOCUMENTARY MOVIE!!!!!!!! 

jeeeeeee :party:

e da on ce doci, mozda u subotu ako stigne... ako ne onda u nedelju.... aj!

Jeeeeee Milaneeee, pardon Kelso  :-D

Ima gomila ideja, svidja mi se i taj rebel stav i svee sve to, samo da mi odradimo i neki posao  ::crazy:

Svi plusevi za inicijativu...

:mrgreen:

Da u slucaju loseg vremena odlozimo akciju? :(

ja se slazem... evo ja se vracam 11.8. pa moze ondak...

i kako ste mislili da snimate film bez moje individue u glavnoj ulozi?

ha?

123

• Author

Dogovor je pao sa se prirpemamo za akciju ali ako bude padala kisa u vreme 15.30-16.00 razicicemo se. U svakom slucaju U POLA 4 "KOD SATA".

Veseli pozdravi

Guest
This topic is now closed to further replies.