Jump to content

Featured Replies

Lepo receno :) A sto se tice odnosa albanaca prema nama, isti je onakav za kakav sam cuo. Sa par reportaza sa tv-a, ali, najbitnije, iz licnog iskustva posle razgovora sa nekim albancima koje znam.

I oni sami kazu da su albanci sa Kosova, ali i sa planina Severne Albanije, u stvari 'oni' za kakve mi znamo i kakve ne volimo.

Da skratim, zelim da obidjem Albaniju.

imam pitanje, posto planiram da idem u Makedoniju...kako se iz Ohrida ide za Albaniju..mislim ima li prevoz iz Ohrida...i jel moze viza na granici da se uzme ili mora ovde u ambasadi?

unapred hvala

• 2 weeks later...

So redovna avtobuska linija od Ohrid 2 pati na den mozete da odite za Albanija. Za 2 ipol casa se stignuva do Tirani i Drac a za 4 casa do Valona. Cenata e okolu 15 evra

• 3 weeks later...

Definitivno podrzavam putovanja u manje posecene zemlje jer sigurno covek moze uvek nesto lepo nauciti i videti na svakoj tacki planete. :green:

Mislim da su takva putovanja uvek puna avanture a naidje se na gomilu dobrih ljudi koji su uvek spremni ugostiti i pomoci...dok npr. u nekom od evropski gradova nemozete da se ogrebete ni za cigar :(

Prosle godine sam bio u Albaniji, u mestima Valona, Radhima, Orikum i Dermiu. No comment, sa 1 euro jedes hamburger a sa 5 eura super pripremljenu ribu, da ne pricam o morskim specijalitetima, u tome su super iako ja ne volim morsku hranu. Zemlja je prelepa prelepa prelepa, more cisto, divno , samo treba znati gde ici, najlepse mesto je definitvno DHERMIU tako se zove, ne propustite odlazak dok je jos jeftino jer od ce i oni ubrzo da poskupe. Od Valone pa prema jugu oko 70% turista su Makednoci (ne albanci iz makedonije vec makedonci) putevi nisu nesto posebno ali vredi otici

• 3 weeks later...

jas sum bila vo albanija vo valona prekrasno e lugeto se mnogu gostoprimlivi

Lepo docarano, koleginice! Do koje neverovatne mere se u Albaniji voze (prastari, stari, novi, svakakvi, nikakvi) merdzani uverio sam se tokom proslogodisnje posete Tirani (i jedine do sad posete Albaniji). Nacuo sam trac (ili istinu) da albanski vozaci na konto toga od Mercedesa kupuju jeftinije rezervne delove!? Osim toga, iz Tirane nosim utisak thanx-to-Enver-Hoxha odsustva spoljnih manifestacija religioznosti- feredza, dzamija itd. kakve bi prosecan Srbin mogao ocekivati od Albanije (u unutrasnjosti je, kazu, drugacije), kao i nezaboravne sareno obojene (inace sve i ste i bile bi jednolicne) zgrade...

posle ovakve price albanija mi je sledeca destinacija definitivno!jos samo vremena da nadjem :cryy:

• 3 weeks later...

Vrlo slikovito opisano.Za mene je zemlja orlova egzotična,ali od svojih prijatelja iz Makedonije čula sam mnogo lepih stvari i svaka čast ko se usudjuje da putuje tamo.Ja za sada samo čitam i gledam,ali ko zna,možda jednog dana

• 2 months later...

Odlican putopis Natasa!S obzirom da sam obizao Alb i uzduz i popreko,mogu samo da pohvalim tvoj putopis.I meni su se izdesavale razne zgode i nezgode,u svakom slucaju zemlja koju bi bilo steta ne posetiti,necu reci da je dobra a ni losa ali svakoko treba posetiti!Albanija je chudo....

• 6 months later...

svaka cast,super je pricica,sve pohvale,.bas me odusevljava kad neko napise nesto o albaniji,ja ove godine idem na odmor u evropu pa cu jedno dve nedelje odvojiti da posetim i ove bivse ex ju drazave makedoniju,bosniju,i skoknucu do albanije,i svaka inf mi je dobro dosla,

dali mi neko moze da inf kako mi iz vana mozemo poruciti ovu knjigu sto se reklamira na situ,slao sam mnoge emilove na email kluba putnika ali nema odgovora pa nema,neznam dali iko cita te e mailove ili ih samo ponisti,anyway sretno opet sa pisanjem,pozdrav sa obala Pacifika

• 1 month later...

Bravo! Stvarno super tekst :-))

• 1 year later...

Ne znam odakle taj utisak da su u Albaniji losi putevi. Ja sam putovao po ALbaniji septembra 2010, od Sarande do Drača i mogu vam reći da Srbija neće imati onakve puteve ni za 20 godina. Albanija se fantastično brzo razvija, barem infrastruktura. Preporučujem svakome da je poseti, naročito sada kada nam ne treba viza.

Joj, put od makedonske granice do Korce je sve dzomba do dzombe, isprevrce ti se stomak samo tako. Ka Sarandi su mozda sredili jer im je to otprilike glavno turisticko mesto. inace rado bih isla opet jer nisam imala priliku da obidjem jos neka mesta posto nisam tada imala vremena.

• 6 months later...

Ne znam odakle taj utisak da su u Albaniji losi putevi. Ja sam putovao po ALbaniji septembra 2010, od Sarande do Drača i mogu vam reći da Srbija neće imati onakve puteve ni za 20 godina. Albanija se fantastično brzo razvija, barem infrastruktura. Preporučujem svakome da je poseti, naročito sada kada nam ne treba viza.

Da li si isao putem pored mora?
  • 3 weeks later...

Profesionalni putopis. Svaka cast, i pohvali i kritike su ispricane istinski. Ja sam albanac sa Kosova i stvari su bas istinske kao na ovom putlpisu.

• 1 year later...

Jao, Nataša, umro sam na kraju putopisa od ovog ''foto-proklamovanog-fantastika''! :D :D

BTW, super si napisala, sa malo reči i slika si sve rekla. Tačno se vidi da ne možeš da budeš npr. političar, kod njih je sve suprotno. :)

• 2 weeks later...

:) e to je kompliment :)

Hvala, Tales.. Ja se Vasila cesto sétim i uvek se oraspolozim :))

Jao, Nataša, umro sam na kraju putopisa od ovog ''foto-proklamovanog-fantastika''! :D :D

BTW, super si napisala, sa malo reči i slika si sve rekla. Tačno se vidi da ne možeš da budeš npr. političar, kod njih je sve suprotno. :)