Jump to content

Featured Replies

Posted

Pre tri meseca došao poštar i doneo nam Lonely Planet Morocco. Od tad, ni na jednu kafu nismo otišli da ga nismo poneli, i ni jedno veče nije prošlo da nismo na netu razgledali gde ćemo da idemo, šta da obilazimo, gde da spavamo... I tako tri meseca....

Autor: Nataša Gološin (golosina)
Pročitajte ceo tekst

Ne daj se Nataša, svi navijamo za tebe!!!

lol::lol:: lol:: lol::

zao mi je sto si tako prosla... ovde kod nas u ambasadi su bas fini...

i adresa je www. zašto-bismo-ažurirali-sajt.MA

Jeste uzas, nadam se da ce proci kako treba...

Gledaj to sa vedrije strane, cini da se osecas kao kod kuce :)

Svaka čast, lepo napisano, odlično drži pažnju do kraja :) Takođe svaka čast i na živcima. Al' baš te briga, ja da živim u Portugalu tako bi me bolelo uvo za neki tamo Maroko...

Javi obavezno dalja razvijanja :)

e javi kako je dalje bilo, posto i ja planiram put u Maroko, ali malo kasnije....

zelim vam puno srece :dance:

ovo tako otuzno poznato zvuci da sve boli. Zao mi je i nadam se da ces iskurblati te famozne papire.

Svaka čast i na poduhvatu i na tekstu. Smešna mi je i sama ideja da bi neko ko se iz Srbije dokopao Portugala želeo da emigrira u Maroko. Nestvarno, a tako poznato. Držim ti fige za vizu.

Vrlo simpaticno...generalno nam je jako poznata procedura vadjenja viza za neku tamo zemlju a narocito ako ne radimo...Najbolji deo je wc papir ispred ambasade... ::arabia:clap.gif' alt=':clap:'> Nadam se da ces ipak videti Maroko a onda i napisati putesestvije odatle..

Ovo je zaista tuzno, ali to je nasa realnost. Ne brini dobices vizu sigurno, a onda se provedi super- u inat svima.

PS - pre neki dan se Ukrajinka (nezaposlena, udata za Portugalca)obrela u istoj ambasadi kod iste gospodje. Ne znam zasto, ali imala je mnogo bolji tretman od mene i predala mnogo manje papira - npr. samo jednu rezervaciju hotela. (Oni putuju sa nama i takodje ce odsesti na mnogo mesta). Interesantno je za uporediti, ali ne znam da li je u pitanju bahatost sluzbenice koja je jutra kad sam ja bila mozda ustala na levu nogu, ili to oni tretiraju znatno drugacije Ukrajinu i Srbiju (sto mi je nekako nelogicno?)

• 2 months later...

mozda se zeznula,pa se okrenula ka zapadu umesto ka istoku pa sada bljuje vatru :)

• 1 year later...

Jeste da je ovaj post postavljen pre godinu i više dana, ali prosto nisam uspela da odolim, da ne iznesem i svoje mišljenje o tekstu, koji jeste vrlo simpatično napisan, ALI....

Šta tu nije ok što se traže neki osnovni dokazi o putovanju/putniku??

Zar to nisu već sva dokumenta koja imate kod sebe i da vam ih ambasada i ne traži: rezervacija avio karte ili bilo kog drugog oblika prevoza, rezervacija smeštaja bar za prvih par noći kad stignete u Maroko i potvrda o zaposlenju, ili o izdržavanju ako ste ne zaposleni?! Ne radi se tu o tome da "oni misle da će te vi EMIGRIRATI" u Maroko "ne toliko traženu" destinaciju, već se radi o tome da između zemalja postoji neki reciprocitet i neka procedura koja mora da se ispoštuje... samo to, ne da bi vas neko maltretirao ili šta znam šta još... Takođe, bilo bi fino da razmislite i o tome šta je to što ambasada naše zemlje traži za marokanske državljane i koliko za njih traje procedura, pa da onda tek donosite sudove i zaključke...I da, možda Maroko "nije toliko tražena" destinacija u Srbiji, jer nema direktnog leta što uvećava cenu aranžmana, ali daleko od toga da se na osnovu toga može iznositi takva tvrdnja :))

• 2 months later...

ah, bas se razocarah sada. Guglala sam bas ovu situaciju posto zivim u Portugalu trenutno i celo moje drustvo planira put u Maroko. Poslah mail ambasadi, odgovor nikad nije dosao i taman se spremah da ih pozovem i vidim sta mi treba, ali me je ovo skroz odgovorilo od puta :( i ja se jos i pitah kako to da je samo nama od svih ostalih nacija ovde potrebna viza za Maroko. koja glupost :(

hvala u svakom slucaju za simpa post ;)

Ja sam svoju vizu dobio veoma lako u konzulatu u Frankfurtu.

Poslao sam im prvo postom kopiju izvoda bankovnog racuna i kopiju pasosa/boravisne dozvole i jednu fotografiju.

Posle par nedelja sam otisao licno sa potvrdom leta i smestaja i platio 20€.

To je to. Prosto k'o pasulj :)

Ne znam stvarno zbog cega je u Portugalu drugacije. Trebalo bi da bude ista procedura svuda.

• 4 months later...

Ovo je jedna od mnogih situacija kojih ima po svim zemljama, a sad neko ima vise srece a neko nazalost nema srece. Ja zivim u Spaniji i planiram da posetim prijatelje u Maroko a mozda i Alzirija, ali moracu dobro da se raspitam oko svega pa tek posle da planiram..

• 4 months later...

Obavezno treba viza za gradjane Srbie,ja sam vracen sa Marakesa zato sto nisam imao ulaznu vizu, jer nisam znao da treba visa za Maroko vracen sam istim avionom za Svajcarsku jer zivim u Svajsarsku.Carinici nisu ni malo ljubazni i kontrolisali su mi i djepove i cipele pa cak i oba uveta da nisam turio nesto u usi.U tunisu sam bio nekoliko puta nikad nisam imao problema a ne treba ni viza::::